Enlaces accesibilidad

El Mago Pop sorprèn el Festival de Sitges amb el seu documental sobre l'aventura als Estats Units

  • El documental inclou figures com J.A. Bayona, Pau Gasol, José Andrés i Eva Menor
  • L’equip del film ‘Apocalipsis Z: El principio del fin’ dona el tret de sortida a la Zombie Walk 2024

Por
El documental recull els darrers dos anys i tota l'aventura americana de l'Antonio Díaz
El documental recull els darrers dos anys i tota l'aventura americana de l'Antonio Díaz

Antonio Díaz, El Mago Pop, presenta aquest diumenge al Festival de Cinema de Sitges el documental ‘El Mago Pop Lands in USA’, dirigit per Víctor Subirana. El llargmetratge narra els inicis de l’aventura nord-americana de Díaz i el seu equip, i documenta quan van presentar el 2023 el seu espectacle ‘Nada es imposible’ als Estats Units. Díaz explica que fer “un documental on no es veiés només el Mago Pop sinó l'Antonio en el seu dia a dia era un repte”. Creu que els espectadors descobriran que és un "'control freak'" i que li agrada controlar tots els detalls.

El Festival de Sitges brilla amb màgia, estrelles i noves projeccions

El documental acompanya al Mago Pop i la seva companyia en la seva aventura pels Estats Units que comença amb la compra i adequació d’un teatre de la ciutat de Branson i conclou amb l’arribada de l’espectacle ‘Nada es imposible’ a Broadway. En aquest periple, les càmeres segueixen al Mago Pop durant quatre mesos.

Jorge Dorado estrena la temporada “més extremada” de ‘The Head’

El festival ha inaugurat la tercera i última temporada de 'The Head', dirigida per Jorge Dorado i produïda per Mediapro Studio. Dorado destaca que en aquesta temporada ha "extremat" tot, buscant una estètica coreana on el riure, el plor, la sang i la suor es barregin. La trama se centra en un dels personatges que creu haver trobat la manera d'eliminar el bacteri responsable de l'escalfament global i tancar el forat de la capa d'ozó. L'acció es trasllada al Desert del Sàhara, concretament a Bir Tawil, on els científics continuaran amb les seves investigacions.

El director de la sèrie 'The Head', Jorge Dorado al Festival de Sitges

El director de la sèrie 'The Head', Jorge Dorado al Festival de Sitges

Invasió zombi

Els zombis tornen a omplir els carrers de Sitges en la tradicional Zombie Walk, un dels esdeveniments més esperats del festival. Enguany, l’acte de dissabte al vespre el va inaugurar l’equip del film 'Apocalipsis Z: El principio del fin', dirigit per Carles Torrens, davant de l’Ermita de Sant Sebastià. La pel·lícula d’aventures i zombis, protagonitzada per Francisco Ortiz, es va projectar la mateixa nit a l’auditori del Melià.

El recorregut de la Zombie Walk va conduir els participants fins a la Platja de la Fragata. A partir del migdia, es van repartir tiquets numerats davant de la carpa de maquillatge, ubicada a la platja de Sant Sebastià, per a aquells que volien gaudir del servei de maquillatge gratuït, afegint un toc especial a aquesta festiva jornada de terror.

Premis i estrenes en un dissabte ple de terror

La jornada de dissabte va complir totes les expectatives dels més aficionats. Una de les estrelles més destacades del dia va ser Nick Frost. L'actor britànic, conegut per les seves contribucions al gènere de terror còmic, va rebre el Premi Màquina del Temps 2024 de mans del director del festival, Ángel Sala, abans de la projecció de la seva nova pel·lícula 'Get Away'.

Nick Frost, no va ser l'únic en rebre un guardó. L'actor italià Fabio Testi va rebre el Premi Nosferatu, reconeixent així la seva extensa carrera de sis dècades. Visiblement emocionat, Testi va rebre el premi de mans del programador de la secció Brigadoon, Diego López.

El Festival de Sitges arrenca amb una programació plena de terror i originalitat

Per altra banda, el director català Marc Recha va estrenar la seva obra 'Centaures de la nit', que destaca per ser rodada majoritàriament amb actors invidents. Amb un estil poètic i surrealista, la pel·lícula, ambientada als anys 60 al Monestir de Poblet, explora "el món de la imaginació i dels cecs". A més, Carles Torrens va presentar 'Apocalipsis Z: El principio del fin', un film que reflexiona sobre l'egoisme humà en un context apocalíptic, adaptat de la popular saga de novel·les de Manel Loureiro.

La saga 'Terrifier' torna a la gran pantalla amb la seva tercera entrega, dirigida per Damien Leone i protagonitzada pel pallasso Art. La cinta de terror i 'gore', amb tocs d'humor macabre, ha rebut els aplaudiments del públic durant la projecció d’aquest divendres a la nit en especial en les escenes més sanguinàries. El passi a l’auditori del Melià ha comptat amb la presència de l’equip de la pel·lícula. David Howard Thornton es torna a posar en la pell del popular i sàdic pallasso mut després de fer-ho en la primera part de la saga l’any 2016 i en la segona, el 2022.

El Festival de Cinema de Sitges 2024 és un dels esdeveniments més esperats per als amants del cinema de gènere, amb una programació que inclou una àmplia selecció de films de terror, ciència-ficció i fantàstics, que es podran seguir fins al 13 d'octubre.

Amb la presència de figures destacades del món del cinema, el festival no només celebra les novetats del gènere, sinó que també fomenta la reflexió sobre temes actuals a través de les seves pel·lícules.