Enlaces accesibilidad
Startups

El BNEW estrena nova edició centrada en l'aviació i la sostenibilitat

  • El Barcelona New Economy Week preveu la participació de 177 startups i 350 ponents i que se superin els 12.500 assistents
  • Illa i Hereu inauguren aquesta cita empresarial posant el focus en la descarbonització i la transformació dels serveis públics

Per
El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, durant la inauguració de la 5a edició del BNEW  (ACN | Maria Asmarat)
El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, durant la inauguració de la 5a edició del BNEW (ACN | Maria Asmarat)

El Barcelona New Economy Week (BNEW) arriba a la cinquena edició amb l'objectiu de visibilitzar les tendències emergents de les noves economies. Del 7 al 10 d'octubre, l'edifici DFactory acull aquesta cita econòmica que compta amb la participació de 177 startups i 350 ponents. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la previsió és que l'esdeveniment superi els 12.500 assistents.

Com a novetat d'enguany, el congrés incorpora al sector de l'aviació per debatre sobre innovació i pràctiques sostenibles. Els altres focus de la fira són: la mobilitat, el talent, la salut, la indústria digital, la sostenibilitat i l'experiència.

Davant els reptes actuals de la societat, el delegat especial de l'Estat del Consorci Zona Franca Barcelona, Pere Navarro, assegura que el BNEW pretén "no només assenyalar els problemes, sinó trobar les solucions". Afegeix que els professionals que assisteixen i participen en l'esdeveniment "tenen capacitat de decisió dins les seves empreses".

Illa aposta per la transformació dels serveis públics al BNEW | Maite Boada

Descarbonització i transformació de serveis públics

La inauguració del BNEW ha anat a càrrec del ministre d'Indústria, Jordi Hereu, i el president de la Generalitat, Salvador Illa. Hereu ha aprofitat l'esdeveniment per anunciar l'aprovació provisional de 14 nous projectes del PERTE de descarbonització per valor de 96,3 milions d'euros i que, entre les empreses beneficiàries, n'hi ha cinc catalanes. El ministre ha defensat la mesura per "complir amb els compromisos climàtics i alhora crear noves oportunitats de negoci".

Per altra banda, Illa ha fet una crida a la transformació dels serveis públics per tal de poder compartir la prosperitat. Com a prioritats del seu govern ha assenyalat el sector de l'aigua, l'energia i les infraestructures. El president afirma que "l'economia és connexió" i que es pot fer "amb respecte al medi ambient". També afegeix que la reforma dels serveis públics és necessària amb una societat "més envellida".

8 de cada 10 empreses aposten per la sostenibilitat

El BNEW també ha publicat una nova enquesta a empreses i startups on han participat 657 professionals. Segons aquest estudi, un 82% de les organitzacions lideren o tenen prevista alguna iniciativa de sostenibilitat. També que el 84% de les startups preveuen augmentar la seva plantilla, així com que el 56% de les empreses tenen la intenció d'invertir més de 100.000 euros en àrees com la intel·ligència artificial, el Big Data, Blockchain o altres tecnologies.