Enlaces accesibilidad

Elisenda Roca: "Picava la taula o la porta; quan això passa sovint, demaneu ajuda”

  • La periodista i directora teatral Elisenda Roca va viure maltractament psicològic durant el seu matrimoni
  • La reina dels concursos de televisió i veu de 'Saber y Ganar' a 'Noms Propis'

Per

Noms Propis - Elisenda Roca, periodista

La Nora es troba enmig d’un procés de divorci després d’haver suportat un llarg matrimoni marcat per la toxicitat. Amb el suport incondicional dels seus amics, lluitarà per alliberar-se de tot allò que, durant quinze anys, l’ha mantingut atrapada en una vida plena de mentides. Paral·lelament, en Daniel i els seus fills han d’afrontar la devastadora pèrdua d’un ésser estimat, un esdeveniment tràgic i irreversible. Aquest és l’eix central d'Animals Ferits, la novel·la escrita per Elisenda Roca.

No pots arribar a casa teva amb angoixa

Inspirada en fets reals

Coneguda per la seva trajectòria com a directora teatral i periodista, Elisenda Roca comparteix la seva experiència personal al programa 'Noms Propis'. "La gent pensa que això del maltractament ve d'un estrat social determinat", comenta amb determinació. Avui en dia, és coneguda per ser la veu del mític programa 'Saber y Ganar', però pocs coneixen el calvari que va viure durant quinze anys en un matrimoni tortuós. "Clar que em veien bé, la processó la portava a dins. Què es pensen que anava proclamant-ho?", es pregunta.

L’Elisenda explica com el seu exmarit, pare del seu únic fill, la va anar minvant a través del seu mal caràcter. “Picava la taula o la porta; quan això passa sovint, demaneu ajuda”, adverteix, conscienciant sobre la importància de reconèixer els signes del maltractament. La seva història, recollida a 'Animals Ferits', no només és un testimoni del seu patiment, sinó també una crida a la llibertat i a la resistència davant l’adversitat. "No pots arribar a casa teva amb angoixa", conclou.

Una vida dedicada als concursos

El seu nom ressona amb força en la història de la televisió catalana i espanyola, especialment en l'àmbit dels concursos. Amb una carrera que s’estén per dècades, Roca ha deixat una empremta inesborrable en aquest gènere televisiu, convertint-se en una de les figures més estimades pel públic.

La seva vinculació amb els concursos de televisió va començar a principis dels anys 90, quan va ser escollida per presentar 'Cifras y Letras', un concurs de gran èxit que va captivar els espectadors per la seva combinació d’habilitats lingüístiques i matemàtiques. Amb el seu estil carismàtic i natural, Roca va aconseguir fer-se un lloc en els cors dels televidents, demostrant una gran capacitat per connectar amb l’audiència i mantenir l'interès en cada emissió.

Elisenda Roca, la veu de 'Saber y Ganar'

Elisenda Roca, la veu de 'Saber y Ganar'

Després d’aquest primer èxit, la seva carrera va continuar en ascens, consolidant-se amb la seva participació en programes com 'El Rondo', però sobretot amb la seva col·laboració en el mític concurs 'Saber y Ganar', on durant anys ha estat la veu que acompanya els participants i l'audiència, aportant rigor, proximitat i un toc d’elegància. "Em fa molt feliç que cada vegada participen més dones i gent jove", comenta entusiasmada.

A més dels concursos, Roca ha desenvolupat una prolífica carrera com a escriptora, directora teatral i periodista, però sempre ha mantingut un vincle especial amb la televisió, un mitjà que li ha permès mostrar el seu talent i arribar a un ampli públic. Gràcies al seu treball, els concursos de televisió no només han estat una plataforma de joc i competició, sinó també una eina per educar i fomentar el coneixement d’una manera entretinguda.