Enlaces accesibilidad

L'experiència d'un investigador de fenomens paranormals a la Mussara

  • La Mussara està envoltada pel misteri, es diu que s'hi han fet rituals satànics i de màgia negra i que hi ha presències
  • L'investigador de fenòmens paranormals Ángel Moreno explica a 'L'Altaveu' com va anar la seva experiència al poble abandonat del Baix Camp

Per
L'altaveu - Robatoris a cotxes, la falta de cafè i Sant Martí Sarroca

A les muntanyes de Prades, al Baix Camp, hi ha un petit poble abandonat a gairebé 1.000 metres d'altitud, la Mussara. Existeix des de l'època Medieval. Aquí s'hi ha trobat restes sarraïnes i es creu que hi havia una Santa Mena. El seu nom ve d'Al-Mussara, que significa 'passeig' o 'lloc per a fer un passeig', però també 'hipòdrom' o 'lloc per entrenar cavalls'. Els habitants sempre van viure força aïllats fins que el van abandonar progressivament.

La vila va quedar completament deserta el 1959. Des d'aleshores, la boira que l'envolta amaga molts misteris. De fet, a dins de l'església s'hi han fet ritus satànics i de màgia negra. Hi ha qui creu que la zona és una porta dimensional que traspasses si trepitges una pedra hexagonal. L'investigador de fenòmens paranormals Ángel Moreno explica la seva experiència a la Mussara a 'L'Altaveu'.

Com és una investigació de fenòmens paranormals?

Moreno fa 20 anys que investiga fenòmens paranormals i fa 10 que és president de GINPASF. Explica que paratges com els de la Mussara tenen una aparença de dia, però es transformen a la nit i amaguen el romanent d'una altra vida, d'un altre passat que es pot palpar si hi vas amb la intenció de descobrir-lo.

Els investigadors van rebre resposta de la presència a la Mussara.

Moment en què la presència encèn el llum com van proposar els investigadors.

El 2017 van fer-hi una experimentació al cementiri de la vila, on hi ha unes quantes creus col·locades i on se suposa que encara hi ha algunes restes d'ossos humans de fa molt temps. A través d'equips com detectors de camps electromagnètics, sensors de moviment i de llum, sensors passius de temperatura corporal, entre altres recursos que s'utilitzen en aquest tipus d'investigacions, l'expert reconeix que al poble abandonat del Baix Camp van obtenir resultats sorprenents.

Hi ha presències a la Mussara?

Hi ha activitat, els aparells van detectar presències

L'especialista assegura que a la Mussara van detectar contactes, però no saben realment amb què o amb qui: "Hi ha activitat, els aparells van detectar presències". La dada més important que van extreure de la investigació és que es tracta de presències intel·ligents, perquè responien a les activitats que els investigadors els hi proposaven.

Hi ha un vídeo que va enregistrar GINPASF, que es mostra al programa 'L'Altaveu', on es pot veure com un dels investigadors preguntava en veu alta a la possible presència si volien que marxessin d'allà. Per confirmar-ho, l'interlocutor li va proposar que encengués un llum. Al cap de molt pocs segons, es va encendre. Evidentment, l'expedició va marxar de la Mussara.