Enlaces accesibilidad

Rodalies estudia ajustar el pla alternatiu de transport per evitar retards

  • La companyia admet la pèrdua d'usuaris en la primera setmana de tall ferroviari a Tarragona
  • Els 34 municipis afectats per les obres traslladen a la companyia les queixes ciutadanes

Per
Els alcaldes afectats pel tall ferroviari reunits amb el director de Rodalies, Antonio Carmona, i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà.
Els alcaldes afectats pel tall ferroviari reunits amb el director de Rodalies, Antonio Carmona, i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà.

Comença la segona setmana de tall ferroviari entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders i la confiança que arribin els trens a l'hora continua sent inferior a l'esperada. Renfe afirma que ha perdut usuaris, que es passen al bus per la falta de freqüències i ara estudia com millorar la puntualitat del pla alternatiu.

Així ho ha admès Antonio Carmona, director de Rodalies, aquest dilluns, tot i que no ha donat dades concretes del volum de viatgers perquè considera que encara aquests estan valorant totes les opcions disponibles de transport.

Renfe perd usuaris la primera setmana de tall ferroviari a Tarragona | Judit Huerta

Renfe estudia com ajustar el pla

Per aquest motiu, la companyia ferroviària s'ha reunit amb els 34 alcaldes dels municipis afectats i diverses plataformes ciutadanes. Els ajuntaments han valorat el servei i han fet arribar les queixes dels veïns. Unes reclames per millorar l'experiència dels passatgers a les quals Renfe encara no dona resposta, tot i dir haver pres nota.

En concret, demanen que s'incrementi el nombre de busos que van directes a Barcelona, que es garanteixi la puntualitat del servei i que es prioritzin els trens de passatgers per davant dels de mercaderies, així com els regionals envers els de Rodalies per evitar la fugida total dels usuaris. I és que, tot i que els combois arriben mig buits, aquests segueixen sense arribar a temps.

"No ens podem permetre retards com els viscuts l'última setmana", denuncia la Plataforma Dignitat a les Vies.