Enlaces accesibilidad

Com s'ha d'anar vestit a una entrevista de feina? Per Juan Avellaneda

  • Com has d'anar vestit a una entrevista de feina? L'estilista Juan Avellaneda t'aconsella a 'L'Altaveu'
  • L'expert en moda recomana no amagar els tatuatges. Si et contracten, què faràs?

Per
L'altaveu - Consells per afrontar una entrevista de feina

A les entrevistes de feina la primera impressió i la imatge que dones són un factor clau en la decisió de l'encarregat de contractar-te o no. Tens una conferència i no saps com anar vestit? Duus tatuatges als braços o al coll i no saps si mostrar-los o no? Vols destacar, però sense que se't noti massa carregat o forçat? L'expert en moda, Juan Avellaneda, respon a tots els dubtes que et poden sorgir a 'L'Altaveu', amb la finalitat que causis una gran impressió i tinguis més possibilitats que et contractin.

Formal o informal?

Avellaneda explica que cal anar vestit en funció de la feina per la qual vols ser contractat. Si vols que et fitxi un bufet d'advocats o un banc, has d'anar amb americana i corbata. Segons l'estilista, és una aposta segura, no falla. És bo combinar-ho amb una camisa blanca, sabates negres i la corbata ha de ser clàssica.

En canvi, si l'entrevista és per fer d'animador a un hotel o a un creuer, pots apostar per una camisa caribenya de màniga curta amb un estampat. El conjunt ha de ser més informal i animat, ha de transmetre alegria, ha d'anar a conjunt amb la música i l'ambient en el qual treballaràs. Ara, si vols destacar i deixar empremta, tot i que és una jugada una mica arriscada, pots dur una camisa llampant, com per exemple una de lluentons, típica dels mags o dels showmans.

Si vols que et contracti un banc o una advocacia, ves amb americana i corbata.

Home assegut, vestit amb americana negra i corbata blau marí.

No et disfressis ni amaguis res

Molta gent va disfressada i es nota

Avellaneda creu que has de demostrar qui ets en una entrevista de feina. Igualment, no et passis molt amb la vestimenta: "Molta gent va disfressada i es nota", adverteix. Però, fins a quin punt podem arriscar per no passar desapercebuts sense jugar-se-la massa? El dissenyador de moda recomana que duguis el teu estil, però si és excessivament estrafolari o notori, controla'l d'acord amb el que portaràs la resta de dies.

T'amagaràs els tatuatges cada dia?

Això sí, sempre ha d'haver-hi algun tret de la teva personalitat i l'has de mostrar sempre: "Forma part de tu, no pots falsejar", explica l'expert en moda. Per exemple, pel que fa a algú que duu tatuatges als braços o al coll, és millor no camuflar-los. Al final, els tatos són part de tu: "T'amagaràs els tatuatges cada dia?", raona Avellaneda. La reflexió de l'estilista és que el problema no és de la persona que es tinta el cos i vol treballar, sinó del que l'ha de contractar, perquè el jutja.