Enlaces accesibilidad

El millor croissant de mantega de l'Estat s'elabora a la Brunells de Barcelona

  • La pastisseria porta a la mateixa cantonada des del 1892 i pot arribar a fer més 4.000 croissants a la setmana
  • El 2020 ja va obtenir el reconeixement de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

Per
El Millor Croissant Artesà de Mantega del 2024, de la Pastisseria Brunells de Barcelona.
El Millor Croissant Artesà de Mantega del 2024, de la Pastisseria Brunells de Barcelona.

El gust, el color i l'acabat dels seus croissants són els factors que han portat la Pastisseria Brunells a fer-se una vegada més amb el reconeixement. El tradicional obrador del centre de Barcelona elabora els millors croissants de mantega de tot l'Estat.

Un forn de 1892 que ha estat dues vegades guardonat amb el premi -l'última el 2020- i que pot arribar a fer més de 4.000 croissants a la setmana. "Intentar rosar el 10 en cada un dels passos és l'única manera de fer un croissant que pugui guanyar un concurs. El que intentem és fer-ho així cada dia", assegura Andreu Sayó, encarregat de l'obrador.

80 croissants diferents

La 17a edició del concurs al "Millor Croissant Artesa de Mantega d'Espanya" de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona ha premiat la qualitat pastissera de la Brunells, que ha demostrat tenir les habilitats culinàries idònies a l'hora de tractar amb la pasta de full amb forma de mitja lluna.

Ha estat escollida entre els 80 candidats d'arreu del país que han competit aquest dimarts pel premi. Els obradors han elaborat cadascun 12 croissants fornejats per a una posterior degustació del jurat, que ha donat per tercer any consecutiu la victòria a un establiment català. L'any passat el va aconseguir la Pastisseria Prat - "Can Carriel", de Roda de Ter, i l'anterior la Pastisseria Canal, de Barcelona.