Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Santi Rodríguez descarta negociar pressupostos si la base és l'acord amb ERC

  • El secretari general del Partit Popular de Catalunya creu que si Illa no aconsegueix aprovar els comptes "té un futur feble"
  • Rodríguez reinvindica el PPC com a principal partit de l'oposició ja que Junts també està pactant amb el PSOE al Congrés

Per
Cafè d'idees - El PPC no negociarà pressupostos amb Illa si la base és l'acord amb ERC

El secretari general del Partit Popular de Catalunya (PPC), Santi Rodríguez, ha expressat que el govern de Salvador Illa "té un futur feble" si no aconsegueix aprovar els pressupostos amb els seus socis d'investidura. El diputat al Congrés descarta que la seva formació s'obri a negociar amb l'executiu els comptes, ja que seria negociar "el programa d'Esquerra Republicana".

En una entrevista al Cafè d'Idees, Rodríguez preveu que "Illa intentarà satisfer els seus socis" de cara els pressupostos. Des del PPC puntualitzen que les polítiques d'ERC no van funcionar la legislatura passada i per això van perdre les eleccions. "Hem de fer coses noves", assegura el dirigent popular.

El diputat ha reivindicat el PPC com el "principal partit de l'oposició i l'alternativa al govern de la Generalitat". Rodríguez argumenta que mentre el PSC té un acord amb ERC i Comuns, Junts també està arribant a pactes amb el PSOE al Congrés. "Formen part d'una mateixa cosa", assenyala.

Reclamen al govern més policia i habitatge públic

Farem una cosa tan revolucionària com fer habitatge públic

Rodríguez planteja la necessitat d'abaixar impostos, incrementar la seguretat amb més efectius policials i abordar la qüestió de l'habitatge. "Farem una cosa tan revolucionària com fer habitatge públic", anuncia. Afegeix que és "l'única solució" per facilitar l'accés al mercat de lloguer.

El secretari general del PPC considera que la regulació de l'habitatge agreuja el problema perquè "redueix el mercat". Rodríguez no es creu les dades del govern que afirmen que el preu del lloguer ha baixat fins a un 5% amb l'aplicació de la Llei d'Habitatge. "Espero veure d'on surten i com estan calculades", apunta el diputat.

A més, el dirigent popular reclama oferir més seguretat davant l'ocupació i critica que "l'administració es desfaci de les responsabilitats i les traslladi als propietaris".

D'altra banda, Rodríguez sosté la necessitat de millorar la seguretat ciutadana "que els catalans consideren que és el principal problema". Pel diputat popular falten més efectius policials i més suport als agents. Per aquest motiu, critica la reforma de la llei de seguretat ciutadana acordada entre govern i Bildu perquè "redueix l'autoritat dels agents i és desprotegir-los".

Crítiques a la política migratòria i el finançament singular

Sobre la percepció de la immigració com un dels principals problemes del país, Rodríguez critica l'absència d'una política migratòria a l'Estat que, segons ell, consisteix en "portes obertes" i que "entra qualsevol i de qualsevol manera". El líder popular defensa una immigració "ordenada" i de "persones que venen a contribuir a la societat".

És molt difícil negociar amb aquest PSOE que t'està enganyant

Rodríguez també retreu al govern central que no hagi demanat ajuda a la Unió Europea per abordar l'arribada de migrants irregulars. A banda, qüestiona la manera de negociar del PSOE per la reforma de la Llei d'Estrangeria que, diu, enviava whatsapps per votar a favor. "És molt difícil negociar amb aquest PSOE que t'està enganyant", apunta el diputat.

Pel que fa al finançament singular per a Catalunya, Rodríguez defensa que s'ha de negociar "dins del règim comú" i de forma "multilateral". Els populars creuen que cal millorar el finançament, però critiquen com es gasten els diners des de la Generalitat.

No obstant això, Rodríguez dona suport a la participació dels presidents autonòmics del PP a les reunions bilaterals amb Pedro Sánchez. Pel secretari general, davant la cita del president del govern hi ha la "responsabilitat d'anar com a mínim a escoltar".