Enlaces accesibilidad

Vall d’Hebron crea una eina per al pronòstic oncològic de pacients ingressats a urgències

  • L'aplicació web ajuda a detectar aquells que tenen més risc de morir en els següents tres mesos

Per
Un metge resident impulsa l'aplicació, que s’ha validat a Sant Pau i al Mar i que ara es publica a ‘The Lancet’.
Un metge resident impulsa l'aplicació, que s’ha validat a Sant Pau i al Mar i que ara es publica a ‘The Lancet’.

Ajudar els pacients oncòlegs a identificar quins dels que ingressen d'urgències tenen un millor pronòstic i prendre decisions. És l'objectiu d'una aplicació web creada per l'Hospital Vall d'Hebron i que aquest dimecres publica la revista The Lancet.

El web sorgeix de la necessitat de tenir més eines per tractar els pacients amb càncer metastàtic quan ingressen a urgències per alguna complicació. A partir de 5 paràmetres, es pot saber el risc de mortalitat a 90 dies.

Vall d'Hebron crea una eina per a pronòstics oncològics

Evitar processos innecessaris

"Amb una analítica bàsica d'urgències més la seva història oncològica, és suficient per saber el pronòstic d'aquest malalt a 90 dies i això permet ajustar el seu tractament durant les urgències i l'hospitalització", explica Oriol Mirallas, metge adjunt d'oncologia mèdica de l'Hospital Vall d'Hebron.

La idea és que els pacients amb un millor pronòstic iniciïn intervencions més agressives i als altres evitar-los processos innecessaris.

"Aquesta informació és per al professional perquè ha d'interpretar totes les dades, el desig del malalt preval i sobretot la decisió final és del professional i del malalt", detalla Mirallas.

El desenvolupament de l'aplicació web, anomenada “PROMISE Score”, s'ha fet amb les dades de més de 1.000 pacients de l'Hospital del Mar, Vall d'Hebron i Sant Pau. L'eina és pública i està disponible per a tots els professionals