Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Tresserras demana una renovació a ERC per assegurar que "s'ha fet neteja"

  • L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació reclama un pas al costat a Junqueras i creu que "li costa llegir el moment polític"
  • Critica l'estructura B i la guerra interna d'Esquerra, però ho veu com "una catarsi necessària"

Per
Cafè d'idees - Tresserras creu que a Junqueras "li costa llegir el moment polític"

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha demanat a Oriol Junqueras que faci una passa al costat i deixi el lideratge d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). "No es pot subordinar la necessitat de l'organització política als plans o urgències o plantejaments particulars", sosté.

En una entrevista al Cafè d'Idees, Tresserras, que dona suport a la candidatura de Xavier Godàs, afirma que admira a Junqueras, però considera que "li costa llegir el moment polític" i creu que "hi ha hagut un canvi de cicle".

Tresserras creu que Junqueras hauria d'haver pactat ser candidat a la presidència de la Generalitat i no optar a la reelecció a la presidència d'ERC. Apunta que després del congrés de novembre serà més complicat arribar a aquest acord "si hi ha una destrossa".

Renovació per acabar amb l'estructura B

A banda, l'antic titular de Cultura s'ha mostrat molt crític amb la guerra bruta dins la formació. "La manera com es va gestionar l'estructura B quan es va saber encara és més greu", conclou Tresserras. Per aquest motiu, reclama una reorganització del partit per assegurar que "s'ha fet neteja". "Quan ets el partit que no té corrupció, has de ser conseqüent", puntualitza.

Algunes persones que no havien de donar comptes, anaven prenent decisions

En l'opinió de Tresserras, l'estructura B d'Esquerra funcionava al marge de Junqueras i Marta Rovira. L'exconseller explica assegura que amb el lideratge de la formació "des de la presó i l'exili" va fer que hi hagués "algunes persones que no havien de donar comptes, anaven prenent decisions".

Sobre la lluita interna en el partit, el republicà ho veu com "una catarsi necessària" després d'actes com els cartells contra Maragall.

Segons el seu diagnòstic, ERC s'ha institucionalitzat massa. La seva recepta és "resoldre la situació interna" i que es "reconnecti amb els moviments socials".

A favor de l'acord amb el PSC

Tresserras reconeix que va votar a favor de l'acord d'investidura d'Esquerra amb els socialistes. "Tinc la confiança que alguns avenços importants es produiran", preveu. Per l'exmembre del govern tripartit de Montilla, creu que el moment polític és molt favorable perquè s'aconsegueixi el finançament singular pactat.

En aquesta reorganització d'ERC, Tresserras recomana un lideratge menys emocional com l'exercit per Junqueras i que faci "una anàlisi política constant" perquè la formació es pugui posicionar davant tots els aspectes de la conjuntura política. Sobre l'acord amb el PSC, apunta que "no tothom es va pronunciar".

En aquest procés de reorganització del partit, Tresserras és partidari que ERC es mantingui fora del govern de la Generalitat.