Enlaces accesibilidad

'El banyo del diablo' guanya el premi a millor llargmetratge al Festival de Sitges

  • Soi Cheang guanya el guardó a la millor direcció per ‘Twilight of the warriors: walled in’
  • El premi a la millor interpretació masculina ha estat per John Lithgow i Geoffrey Rush, protagonistes de ‘The rule of Jenny Penn’

Per
Fotograma de la pel·lícula 'El baño del diablo" de Veronika Franz i Severin Fiala
Fotograma de la pel·lícula 'El baño del diablo" de Veronika Franz i Severin Fiala

El drama de terror psicològic 'El baño del diablo', dirigit per Veronika Franz i Severin Fiala, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula al 57è Festival de Cinema de Sitges, així com el premi de la crítica José Luis Guarner al millor llargmetratge de la secció oficial fantàstic competició.

El premi a la millor direcció ha estat atorgat a Soi Cheang per 'Twilight of the warriors: walled in'. Kristine Froseth ha guanyat el guardó a millor interpretació femenina per 'Desert road', mentre que Geoffrey Rush i John Lithgow han compartit el premi a millor interpretació masculina per la seva actuació a 'The rule of Jenny Penn'.

El baño del diablo: Una història de terror psicològic a l'Àustria del segle XVIII

La pel·lícula, ambientada a l'Àustria del segle XVIII, segueix la història de l'Agnes, una dona profundament religiosa i sensible que, després de casar-se amb el seu marit Wolf, es veu submergida en una espiral de desesperació. A mesura que la seva salut mental es deteriora, l'Agnes es veu atrapada en un camí solitari ple de mals pensaments.

Veronika Franz va explicar en una entrevista que la pel·lícula tracta temes com la depressió i el suïcidi, abordats des d'un punt de vista realista i cru. En la seva visió, "la realitat sempre fa més por que la ficció", i la cinta explora aquesta foscor emocional amb una gran intensitat. Amb la protagonista Anja Plaschg, la pel·lícula submergeix l'espectador en un ambient opressiu i inquietant, en una petita comunitat apartada del món.

Estrenada mundialment a la secció oficial del Festival de Berlín, 'El baño del diablo' va aconseguir el premi a la millor fotografia. A més, ha estat seleccionada per representar Àustria a la cursa als Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa. La seva estrena a les sales està prevista per al 15 de novembre.

Premis a la millor direcció i altres reconeixements

El premi a la millor direcció ha estat atorgat a Soi Cheang per 'Twilight of the warriors: walled in', una pel·lícula ambientada a la ciutat emmurallada de Kowloon, Hong Kong, on el protagonista, Chan Lok-kwun, un jove problemàtic, lluita per sobreviure en el món de combats il·legals i, després de ser estafat pel cap de la màfia Mr. Big, inicia una venjança violenta. 

El premi especial del jurat ha estat per 'Exhuma', de Jang Jae-hyun, mentre que el guardó al millor guió ha recaigut en 'A Different Man', d’Aaron Schimberg.

Una de les favorites, 'Strange Darling' de JT Mollner, ha aconseguit el premi del públic i el premi a la millor fotografia per Giovanni Ribisi. Finalment, el premi del públic Midnight X-Treme ha estat per 'Die Alone' de Lowell Dean.