Enlaces accesibilidad

Com preservar les fulles d’eucaliptus perquè es mantinguin amb olor

Per
Va de Verd - Eucaliptus preservat

L'eucaliptus és una planta medicinal que és beneficiosa per reduir els refredats, la tos, la congestió nasal i la bronquitis. A part dels seus usos com a remei, té un aroma molt agradable. Les fulles es poden trobar en tres formes diferents: fresques, seques i també preservades. Vols saber com conservar-les perquè mantinguin la seva olor?

Les fulles d'eucaliptus

Quan les fulles són fresques desprenen olor i són flexibles, però duren molt poc perquè de seguida s'assequen i es trenquen més fàcilment, tot i que continuen tenint bastant aroma. Si estan preservades, tenen les mateixes propietats que quan són fresques i, amb un color molt semblant, es mantenen elàstiques amb bona olor, encara que amb menys intensitat. 

Com preservar l'eucaliptus?

La florista Anna Álvarez, coneguda a Instagram com @floritismo, ensenya en el programa 'Va de verd' com preservar de manera fàcil les fulles d'eucaliptus perquè tinguin el mateix aspecte com si estiguessin acabades de collir.

Pas 1: Prepara els materials. Necessitaràs branques d’eucaliptus fresc, un gerro, aigua, glicerina vegetal, una cullera i tisores.

Pas 2: Agafa el gerro i omple’l amb la mateixa quantitat d’aigua que de glicerina vegetal. Segons com sigui de gran el recipient i la quantitat que vulguis preservar, afegiràs més o menys ingredients.

Pas 3: Barreja la mescla amb una cullera.

Afegir glicerina vegetal.

Anna Álvarez afegeix glicerina vegetal al gerro.

Pas 4: Talla les fulles de les branques perquè un cop dins del gerro quedin ben cobertes pel líquid. Cal treure la part inferior de la tija. En ficar-les al recipient, assegura't que totes les puntes toquen la barreja.

Tallar el final de la tija.

Anna Álvarez tallant el final de la tija de la planta d'eucaliptus.

Pas 5: Deixa que la planta reposi a dins el recipient durant 10 dies.

Col·locar bé la planta.

Les tiges han de tocar l'aigua i la glicerina vegetal.

Pas 6: Un cop passat el temps, ja tindràs les teves fulles d’eucaliptus preservades, ara només caldrà que tornis a treure la part sobrant de les tiges.

Un cop seguits aquests passos, la planta ja estarà llesta per posar-la en un gerro i gaudir-la durant molts anys!

Eucaliptus preservat.

Planta d'eucaliptus preservada.