Enlaces accesibilidad

S'ha mort Núria Gispert, periodista dels informatius de TVE Catalunya i rostre de les tardes a La 1

  • S'ha mort la periodista i escriptora Núria Gispert, que va començar ben jove a TVE Catalunya i va presentar a La 1 el magazín La Tarde
  • Tenia 66 anys: la recordem amb entrevistes i moments de la seva feina a programes en català i castellà, amb l'Arxiu de TVE Catalunya

Per
S'ha mort Núria Gispert, periodista dels informatius de TVE Catalunya i rostre de les tardes a La 1
Núria Gispert presentant el magazín La Tarde a La 1

Núria Gispert Vilà, perodista, hauria fet el mes que ve, novembre, els 67 anys. El càncer, però, se l'ha endut, quan no fa gaire setmanes que li van diagnosticar.

Gispert va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma, i poc després ja treballava a diaris, revistes i la ràdio. A principis dels 80 va entrar a TVE Catalunya, als informatius. Era habitual veure-la entrevistant o fent declaracions fora dels estudis, per ampliar les informacions destacades del dia.

Especial Eleccions al Parlament 84

Posteriorment a La 1, des dels estudis de Madrid, on va presentar el programa que la va fer coneguda arreu de l'estat, La tarde. Aquesta va ser la seva presentació als teleespectadors en el seu primer dia, substituint Pepe Navarro.

Al programa Jo estimo la tele ens va explicar com se sentia treballant a Madrid, si enyorava Barcelona i com portava el fet de ser reconeguda pel carrer.

Entrevista a Núria Gispert

Al magazín La tarde, Gispert hi va treballar de presentadora des de 1983 fins al 1989. També va ser al programa 'Buscados con cargo', serie d'actualitat sobre successos i delictes sense resoldre. No perdia l'oportunitat de passar pels estudis de Sant Cugat del Vallès i prendre part a espais tan entretinguts com Enric parada i fonda. Al costat d'altres companyes de TVE Catalunya, i amb Enric Majó de presentador, ens va explicar on li agrada passar les vacances i que si el temps li permetia, passejava. Florència era una de les seves ciutats més estimades, però sempre nomenava Barcelona, 'la meva ciutat'.

Núria Gispert

Fora de TVE, Núria Gispert va continuar treballant a altres cadenes de televisió, i també va escriure llibres: va recuperar receptes de la seva família en manuals de cuina pràctica amb títols com "Cocina en menos de tres horas para toda la semana", "Fiambreras", y "Aquí no se tira nada". Segons va dir, va aprendre a cuinar a casa, gràcies a les seves àvies.