Enlaces accesibilidad

Les actrius Berta Luna i Candela Díaz, de coincidir als càstings a omplir el teatre amb 'Mar i Cel'

  • La companyia teatral Dagoll Dagom celebra 50 anys de trajectòria i s’acomiada dels escenaris amb una nova reposició del mític musical ‘Mar i Cel’
  • L’espectacle es pot veure fins al 30 de març del 2025 al Teatre Victòria de Barcelona

Per
Punts de Vista - Entrevista i actuació de Berta Luna i Candela Díaz de 'Mar i Cel'

L’espectacle ‘Mar i Cel’ és tot un fenomen pop de la nostra cultura. El mític musical de Dagoll Dagom, basat en l’obra del dramaturg Àngel Guimerà, torna a representar-se per celebrar els 50 anys de trajectòria de la companyia. Abans, s’havia estrenat en tres ocasions: 1988, 2004 i 2014. Ara, amb aquesta nova reposició, s’acomiaden dels escenaris. 

L'últim viatge de 'Mar i Cel'

El retorn de 'Mar i Cel'

Les actrius i cantants Berta Luna i Candela Díaz, qui interpreten al grumet Idriss i a Maria respectivament, visiten ‘Punts de Vista’ per parlar de la nova estrena de ‘Mar i Cel’. “Cada nit tenim el teatre ple. Sortim a saludar i m’emociono”, assenyala Díaz. “Se'm posa la pell de gallina de pensar en el vincle que té la gent amb l’obra”, comenta Luna.

Aconseguir el paper no va ser fàcil, ja que es van presentar més de 1.000 aspirants per formar part del repartiment. El càsting de 'Mar i Cel' va constar de tres fases: una telemàtica i dues presencials. En la primera, havien d’enviar un vídeo, en la segona, feien una prova individual i, en l’última, arreplegaven parelles per veure la química entre intèrprets i personatges. “A la Berta i a mi ens va tocar fer el càsting juntes”, explica Díaz. “Va ser casualitat perquè ens podia tocar amb qualsevol altre, però jo crec que van entendre que funcionava perfectament”, continua.

El llegat de Dagoll Dagom

Pel musical han passat grans artistes com Àngels Gonyalons, Elena Gadel, Carlos Gramaje o Pep Cruz. Tots ells formen part del llegat que deixa la companyia de teatre musical Dagoll Dagom. “Per mi són una font d’inspiració”, assegura Berta Luna. “Puc aprendre de la feina increïble que ells han fet i aportar una cosa nova al personatge”, afegeix.

Pel que fa a Candela Díaz, reconeix que al principi sí que va sentir una mica la pressió d’haver d’estar a l’altura: “De seguida em vaig adonar que és igual, tu poses la teva peça allà i funciona. Des del respecte i les inspiracions d’aquells que han sigut abans que nosaltres, poses el teu granet de sorra”.

Tenim un vincle molt fort amb l'obra

Les dues actrius subratllen l’esperit de companyia que es respira a Dagoll Dagom. “Hi ha una cosa de respecte i d’amor cap al teatre musical”, destaca Díaz. “Tots els que en formem part, tenim un vincle molt fort amb l'obra i amb el que estem fent”, diu Luna. A més, també manifesten ser conscients d'estar vivint un moment històric per al teatre català.

‘Mar i Cel’, el musical més emblemàtic de Catalunya, es pot veure fins al 30 de març del 2025 al Teatre Victòria de Barcelona.