Enlaces accesibilidad
MINUT A MINUT

Resum de notícies a Catalunya del 14 d'octubre del 2024 | Rovira convida Junqueras a "deixar ERC junts"

  • Justícia i Salut presenten un pla amb 10 mesures per a la prevenció dels suïcidis a les presons catalanes
  • Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la covid-19 pels majors de 60 anys
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, demana a Oriol Junqueras que també dimiteixi "per evitar una trencadissa".
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, demana a Oriol Junqueras que també dimiteixi "per evitar una trencadissa".

L'actualitat d'aquest dilluns passa per la decisió de la Fiscalia d'informar a favor de l'indult a Junqueras, Romeva, Turull i Bassa si el Tribunal Suprem manté la decisió de no aplicar-los l'amnistia pel delicte de malversació.

El PP ha presentat una querella contra el PSOE per presumpte finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències. El president Pedro Sánchez assegurat des de Barcelona que esgotarà la legislatura.

Restringir l'accés a estris letals o crear la figura d'un intern de suport. Són dues de les 10 mesures que han presentat Justícia i Salut per a la prevenció dels suïcidis a les presons catalanes.

Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la covid-19 pels majors de 60 anys i les persones amb factors de risc. Encara que hi ha qui té dubtes, des de Salut recomanen administrar les dues dosis.

L'actualitat a Catalunya, 14 d'octubre de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:00

    Rovira es defensa de la campanya d'intoxicació de Junqueras, a qui anima a plegar

     

    La secretària general d'ERC amb funcions de presidenta, Marta Rovira, s'ha acomiadat aquest dilluns del càrrec, amb una conferència a la seu del partit, on ha fet balanç de la seva etapa a la direcció. I ha interpel·lat directament Oriol Junqueras, amb qui ha fet tàndem des del 2011, i qui ara es presenta a la reelecció: "Tot cicle té un final. Oriol, aquest projecte el vam començar junts i encara som a temps d'acabar-lo junts, i no pas separats i dividits. Som a temps d'evitar una trencadissa", ha subratllat. Rovira també ha criticat Junqueras per "oblidar" l'1-O la nit del referèndum, i per les seves decisions pels pactes amb el PSC. Rovira s'ha posat a disposició de la direcció d'ERC que entri a partir del congrés del 30 de novembre.

  • 19:40

    El jutjat d'instrucció 16 de Barcelona envia al TSJC la causa de l'ACM sobre l'1-O perquè decideixi sobre l'amnistia

     

    El jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona ha enviat al Tribunal Superior de Justícia la causa dels nou càrrecs de l'Associació Catalana de Municipis sobre les despeses de l'1-O perquè decideixi sobre l'amnistia. El jutjat argumenta que un dels investigats és aforat, el diputat de Junts David Saldoni, que va ser president de l'ACM entre gener del 2018 i setembre del 2019. La fiscalia s'ha mostrat contrària al traspàs del cas al TSJC, perquè argumenta que no s'ha fet constar quins són els indicis de delicte que afecten Saldoni.

  • 19:00

    Rovira demana "la regeneració del moviment independentista" davant la "incompetència estèril" dels partits

     

    La secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Rovira, ha fet aquest dilluns una conferència per explicar el balanç que fa del seu càrrec. Rovira ha assegurat que s'ha de fer un pas al costat en el pitjor moment del moviment independentista: "Durant 7 anys no han estat capaços de fer-ho".

  • 18:46

    El govern planteja ara a sindicats i patronal reincorporacions graduals en lloc de baixes flexibles

     

    El secretari d’Estat de Seguretat Social i Pensions, Borja Suárez, ha plantejat aquest dilluns a sindicats i patronal un procés de “reincorporació gradual” de persones amb incapacitat temporal als llocs de treball. UGT ha interpretat que Suarez expressa amb paraules diferents la idea de baixes flexibles que verbalitzava setmanes enrere la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, un concepte que, segons les organitzacions sindicals, “totes les parts socials”, patronal també, han rebutjat frontalment a la trobada d’avui. UGT ha celebrat el “canvi en el llenguatge”, després de “l’alarma social” causada per Saiz, però CCOO ha alertat que, de moment, “no ha canviat res” perquè no hi ha cap proposta ferma sobre la taula.

  • 18:09

    Mor atropellada una ciclista de 29 anys a Monistrol de Montserrat

     

    Una ciclista de 29 anys ha mort aquest dilluns a la tarda a la BP-1121, a l'altura de Monistrol de Montserrat. Ha estat atropellada per un autobús que circulava en sentit contrari, després de caure a la via. Amb aquesta ja són 107 les víctimes de trànsit de les carreteres catalanes aquest 2024, cinc d'elles ciclistes.

  • 17:54

    Trànsit obrirà un nou concurs per retirar camions accidentats a l'AP-7

     

    El Servei Català de Trànsit (SCT) ha anunciat que obrirà un concurs públic per seleccionar empreses de grues que puguin retirar els camions accidentats de forma més ràpida i que contempla que el servei es garanteixi també durant la nit. L'autopista es dividirà en diversos lots i hi haurà personal de guàrdia per reaccionar amb més agilitat davant d'aquestes incidències. L'objectiu és escurçar l'afectació que aquests accidents tenen sobre l'autopista i que solen bloquejar-la durant diverses hores. La previsió és que el nou servei estigui operatiu a principis d’agost.

  • 17:43

    Foc Nou registra la candidatura a liderar ERC amb zero membres de l'executiva actual

     

    La llista de Foc Nou ja s'ha registrat com a candidatura per liderar ERC de cara al congrés del 30 de novembre. L'equip que proposa Helena Solà com a presidenta del partit i Alfred Bosch com a secretari general no aposta per amb cap membre de la direcció actual. Així, segons una nota de premsa, Foc Nou s'ofereix aquest dilluns com la candidatura que representa la "militància de base" i el "municipalisme" per regenerar ERC. I recorda que les dues llistes "oficialistes" (Nova Esquerra i Militància Decidim) tenen dos terços de l'alta direcció actual. Foc Nou també lamenta que els intents d'integrar la llista del Col·lectiu 1-O-Recuperem ERC no hagin fructificat. Aquesta última candidatura aposta per Xavier Martínez com a president del partit.

  • 17:20

    La Fiscalia demana presó provisional per a la conductora que va atropellar mortalment un jove a Caldes 

     

    La conductora de 18 anys va atropellar la matinada de dissabte quatre persones que caminaven pel voral de la C-59 a Caldes de Montbui. Un jove de 23 anys va morir i un altre va resultar ferit. 

  • 16:55

    Tret de sortida a la 34a edició de la 080 Barcelona posant l'accent en la projecció internacional i la sostenibilitat

     

    La 34a edició de la 080 Barcelona Fashion ha començat aquest dilluns al Recinte Modernista de Sant Pau i ve marcada per la internacionalització de l'esdeveniment i la sostenibilitat.

  • 16:36

    Més llums, horaris més amplis i més presència aquest Nadal a Barcelona

     

    Aquest Nadal, els carrers de Barcelona tindran més llums i un horari més ampli que els darrers anys. Els llums tindran una major presència a més barris i districtes al conjunt de la ciutat. Una altra novetat són unes 20 estructures de llum amb forma de motius nadalencs. L'acte oficial d'encesa serà el 28 de novembre, mentre que la il·luminació acabarà passada la mitjanit. El pressupost dels llums de Nadal creix un 13%, i arriba als 3,3 milions d'euros.

  • 16:28

    Quatre agents de la Guàrdia Urbana suspesos per mala praxi en intervenir objectes a manters

     

    La Guàrdia Urbana ha sancionat a quatre mesos sense sou ni feina a quatre agents per mala praxi en la intervenció d'objectes a manters. . Els fets van tenir lloc a l'agost de l'any passat. Els venedors ambulants van fugir corrents quan van veure la policia i van abandonar la mercaderia. Un jutjat de Barcelona ha desestimat la denúncia que va presentar el cos, on s'apuntava que els agents s'haurien quedat part dels objectes per falta de proves.

  • 16:00

    Sant Joan de Déu engega una campanya per combatre la soledat

     

    L'Obra Social de Sant Joan de Déu engega la setmana contra la soledat no desitjada. Ho fa amb diferents activitats i campanyes de sensibilització arreu de Barcelona. Demostren que a vegades una simple conversa pot suposar-ho tot. 

  • 15:15

    La fiscalia es mostra a favor d’indultar la malversació de Junqueras, Romeva, Bassa i Turull

     

    La Fiscalia del Tribunal Suprem ha sol·licitat posar fi a la inhabilitació que pesa sobre Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Jordi Turull. La Tinent Fiscal del Suprem demana que se'ls hi apliqui l'amnistia pel delicte de malversació o que se'ls concedeixi un indult complet que suspengui la seva inhabilitació, que en el cas de Junqueras s'allargava fins al 2031 i que impedeix que es pugui presentar a unes eleccions.

  • 14:44

    Salut vol assolir el 75% de vacunació contra la grip i la covid en majors de 60 anys i vulnerables

     

    Salut comença la campanya de vacunació contra la grip i la Covid-19 per a persones entre 60 i 80 anys i d'altres factors de risc, entre ells problemes de salut crònics i obesitat. També a les persones amb immunosupressió o els professionals sanitaris. 

    En aquesta campanya, el departament de Salut s'ha fixat l'objectiu d'arribar a una cobertura del 75% en majors de 60 anys, persones amb factors de risc i el personal sanitari, i a un 60% en dones embarassades, així com augmentar la cobertura en infants.

     
  • 14:39

    Talls al centre de Barcelona des de dimarts nit pel concert de cloenda cultural de la Copa Amèrica

     

     

    El concert de cloenda de la Regata Cultural de la Copa Amèrica de vela comportarà afectacions a la mobilitat al centre de Barcelona des d'aquest dimarts i fins diumenge quan se celebri.

    Concretament, el 15 a la nit es tallarà el tronc central del passeig de Gràcia, entre els carrers de València i Mallorca, on s’haurà de muntar el gran escenari que acollirà l’actuació. Durant el cap de setmana el tall s’ampliarà a dos trams més del passeig fins a l’alçada de Rosselló.

    L’espectacle, a càrrec de Josep Carreras i Sara Baras, tindrà lloc diumenge a les 20 hores en un gran escenari on es preveuen milers d’espectadors, ja que serà gratuït. L'Ajuntament recomana el metro per desplaçar-s’hi entre el dimarts 15 a la nit fins dimarts 22, quan finalitzi el desmuntatge.

     
  • 14:16

    Plaça Universitat es converteix en un espai per compartir sensacions i neguits sobre la solitud no desitjada

     

    L'Obra social de Sant Joan de Déu posa en marxa la setmana contra la soledat no desitjada per mirar de trencar i lluitar contra aquest sentiment que afecta persones de totes les edats. Per aconseguir-ho han organitzat diverses accions durant tota la setmana. La primera s'ha fet a la plaça Universitat de Barcelona

    Trencar amb la solitud parlant d'ella mentre et prens un cafè | Marga Esparza
    rtve Trencar amb la solitud parlant d'ella mentre et prens un cafè | Marga Esparza
  • 14:10

    Arrenca la Barcelona 080 Fashion Week

     

    Ja està en marxa la 080 Barcelona Fashion amb la primera desfilada, la de Lebor Gabala. 24 firmes de moda presenten les col·leccions al Recinte Modernista de Sant Pau amb l'objectiu de situar la moda catalana i espanyola en el panorama internacional. En aquesta 34a edició, torna a estar molt present la sostenibilitat com a eix fonamental de transformació a la indústria.

  • 14:05

    Compte enrere per conèixer el guanyador del Premi Planeta 2024

     

    En l'edició d'enguany, s'han presentat mil setanta originals, una xifra que consolida l'interès dels escriptors en el guardó més ben dotat de les lletres espanyoles. A més a més, aquest 2024 l'editorial Planeta també celebra els 75 anys.

  • 13:40

    Restablerta la circulació de l'R13 i l'R14 entre Lleida i Les Borges Blanques

     

    La circulació ha estat restablerta aquest matí cap a les 10:30 hores després que quedés tallada a causa del robatori de cable. Renfe ha estat gestionant un servei alternatiu per carretera i a partir de quarts de 9 del matí el recorregut entre Lleida i Montblanc s'ha fet en autobús.

  • 13:19

    Els hotelers de Barcelona rebutgen l'increment d'IBI als hotels que proposa l'Ajuntament pel 2025

     

    El Gremi d'Hotels de Barcelona rebutja el projecte d'ordenances fiscals per al 2025 presentat per l'Ajuntament, el qual inclou un increment de l'Impost de Béns Immobles (IBI) pels edificis amb més valor cadastral i que afecta, sobretot, els hotels. En un comunicat, l'entitat critica la mesura perquè asseguren "ataca i desincentiva el desenvolupament de producte turístic de qualitat", a la vegada que consideren que els sotmet a una "asfíxia fiscal contínua". També denuncien que es plantegi aquesta mesura sense dialogar amb el sector i creuen que només té "objectius recaptatoris i electoralistes". 

  • 13:10

    Condemnat a 2 anys de presó per atropellar diversos familiars a Vilafant

     

    L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un acusat que s'enfrontava a una pena de 29 anys per atropellar diversos familiars a Vilafant (Alt Empordà) el 28 d'agost del 2020. La fiscalia i l'acusació particular sostenien que els va envestir amb el cotxe amb la intenció de matar-los i, per això, l'acusaven de tres delictes d'intent d'homicidi. Les acusacions i la defensa han arribat a un acord que ha suposat rebaixar-li la pena. Descarten ara que fossin intents d'homicidis. D'acord amb el pacte, l'Audiència l'ha condemnat com a autor d'un delicte de lesions amb instrument perillós i quatre delictes lleus de lesions. El processat no haurà d'entrar a presó amb la condició de pagar la indemnització, de més de 18.000 euros, en dos anys.

  • 13:01

    Justícia i Salut revisaran el programa de prevenció dels suïcidis a les presons del 2019

     

    Les conselleries de Justícia i de Salut revisaran pròximament el programa de prevenció dels suïcidis a les presons catalanes, que es va aprovar el 2019. A més curt termini, en les pròximes setmanes, s’aplicaran 10 mesures concretes per millorar la prevenció, la detecció i l’actuació, mesures que han sorgit del grup de treball d’experts de les dues conselleries. El conseller de Justícia, Ramon Espadaler, ha dit que li preocupa l’alta taxa de suïcidis a les presons catalanes, 11 aquest any en una població d’uns 8.000 interns, i que el pla i les mesures volen incrementar la detecció per evitar-los.

  • 12:50

    Un Nadal amb més llums, més hores i més presència a més barris i districtes de Barcelona

     

    A la roda de premsa realitzada per part de l'Ajuntament de Barcelona aquest migdia, s'ha donat a conèixer la proposta visual dels carrers aquest Nadal.  Aquest any, s'aposta per la il·luminació a més zones i cada districte tindrà estructures lluminoses amb motius nadalencs. A més, s'impulsaran rutes per veure comerços icònics i 14 edificis emblemàtics il·luminats de la ciutat. Enguany, les llums estaran enceses durant més hores, com a màxim fins a la 1 de la nit de diumenge a dijous i fins a les dues els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Aquest fet suposa que el pressupost augmenti un 13% respecte a l'any passat i s'inverteixin 3,3 milions d'euros.

  • 12:15

    Salut engega la campanya de vacunació contra la grip i la covid.

     

     

    Els majors de 60 anys, les persones en condicions de risc, els pacients immunodeprimits i els professionals sanitaris i sociosanitaris estan cridats a immunitzar-se. Fins ara, han rebut aquestes vacunes les persones que viuen en residències o que reben atenció domiciliària, els majors de 80 anys i les dones embarassades.

    L'objectiu és arribar a la vacunació del 75% de les persones grans i del personal sanitari. Al 60% d'embarassades o persones amb condicions de risc i augmentar la vacunació dels infants d'entre 6 mesos i 5 anys... Una vacuna que, segons els experts, evita anualment 34.000 casos de malalties i complicacions de la salut.

     
  • 12:46

    Els Comuns insten a Illa a anar "més enllà" en les polítiques d'habitatge enmig les negociacions pels pressupostos. 

     

    El portaveu dels Comuns, Joan Mena, ha demanat al president Illa més ambició en les polítiques d'habitatge enmig la negociació per l'aprovació dels pressupostos. Des de la formació es mostren satisfets per la voluntat de la Generalitat d'aplicar el règim sancionador de la Llei d'habitatge, però li reclamen que l'acord d'investidura es plasmi en partides concretes en els comptes de l'any vinent. Mena també ha avisat a Pedro Sánchez que el futur de l'executiu dependrà del que s'apliqui en matèria d'habitatge. 

  • 12:37

    Quatre agents de la Guàrdia Urbana suspesos durant 4 mesos per mala praxi en la intervenció de productes a manters

     

    La Guàrdia Urbana ha expedientat quatre agents a quatre mesos de suspensió de sou i feina per mala praxi en la intervenció de productes a manters. En concret, se'ls sanciona per incompliment per negligència greu dels deures derivats de la pròpia funció. Els fets van tenir lloc el 5 d'agost del 2023, quan els agents va intervenir diversos objectes que els venedors ambulants tenien exposats a la venda. Els manters van fugir corrents quan van veure la policia i van abandonar la mercaderia. Un jutjat de Barcelona va denegar, però, l'admissió a tràmit d'un atestat d'Afers Interns de la Guàrdia Urbana que denunciava els agents per haver-se quedat objectes dels manters.

  • 12:03

    Sánchez promet 200 milions d'euros en bons de lloguer per a joves. 

     

    El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat un nou repartiment de 200 milions d'euros en els bons de lloguer per a persones joves, així com que l'executiu promourà un nou reglament per regular el lloguer turístic i de temporada. L'anunci l'ha fet en el fòrum World Progress Barcelona i després de la manifestació d'aquest diumenge a favor del dret a l'habitatge. "El govern d'Espanya l'escolta amb atenció i comparteix la seva demanda", ha afirmat el president sobre la protesta. A la vegada, ha instat a totes les administracions a aplicar la Llei estatal d'Habitatge i seguir el camí de Salvador Illa que va prometre la construcció de 50.000 habitatges públics. 
     

  • 11:48

    L'aeroport del Prat tanca el setembre amb un 10,3% més de viatgers que l'any passat

     

    L'aeroport del Prat va tancar el setembre amb 5.061.870 passatgers, un 10,3% més que l'any passat, però encara per sota dels registres del 2019. Si es compara amb el mateix mes de l'any passat, representa un increment de passatge de 470.776 persones. La dada del setembre arriba després del rècord absolut de viatgers registrat a l'agost amb 5,41 milions. Des de l'inici d'any, l'aeroport ja suma 41.949.945, és a dir, un 11,5% més que entre gener i setembre de l'any passat.

  • 11:46

    L'acusat de matar dos avis a Barcelona l'any 2019 nega els fets i diu que eren "bellíssimes persones"

     

    L'acusat de matar dos avis al seu pis de Barcelona l'agost de 2019 ha negat "rotundament" els fets i ha afirmat que "eren bellíssimes persones". Ho ha dit en el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona en què ha apuntat que els havia venut diversos productes com un sofà de massatge perquè ell treballava de comercial. Ha dit que va guanyar-se la seva confiança sense cap objectiu concret i que, fins i tot, en una ocasió el matrimoni va deixar-li una targeta de crèdit per anar a treure diners al caixer. També ha detallat que van donar-li joies d'or perquè les vengués i que la seva relació es va trencar quan el van "posar en un compromís" en demanar-li que els ajudés a vendre i buidar el pis on vivien per anar a una residència.

  • 11:28

    Salvador Illa alerta sobre el deteriorament de les democràcies davant l'ascens de l'extrema dreta a la Unió Europea. 

     

    El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha alertat en el fòrum World Progress Barcelona sobre el deteriorament de les democràcies al món. "Estem davant el retrocés democràtic global més perillós des de la Segona Guerra Mundial", ha advertit. Illa argumenta que continua augmentant l'ascens de l'extrema dreta a la Unió Europea a causa de l'increment de les desigualtats i la impunitat a les xarxes socials. El president ha remarcat que Catalunya assumeix la responsabilitat d'avançar cap a "un món més pròsper i més just". 

  • 11:23

    El PP presenta a l'Audiència Nacional una querella contra el PSOE per finançament irregular

     

    El PP ha presentat davant l'Audiència Nacional la querella per "finançament irregular" del PSOE anunciada diumenge. El portaveu popular Borja Sémper ha dit que la confessió d'un empresari explicant que entregava bosses amb diners en efectiu a la seu socialista per aconseguir "favors polítics" els ha motivat a fer aquest pas. "Ens sembla raonable que sigui investigat per la justícia en una nova peça", ha detallat.

  • 11:14

    L'alcalde Collboni anuncia una aliança de ciutats europees per reclamar inversions en habitatge a la Comissió Europea.

     

    L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat en el World Progress Barcelona una aliança de ciutats europees, entre elles Roma i París, per reclamar inversions en habitatge a la nova Comissió Europea. El batlle ha reclamat que hi hagi mesures i fons, així com una participació de les ciutats en aquestes inversions. Per Collboni, l'habitatge és una de les prioritats i dels grans reptes que tenen les ciutats que amenaça per convertir-se en un problema de legitimitat de la democràcia. 

  • 11:00

    La directora de Turisme assegura que hi haurà nous impostos turístics

     

    La nova directora de Turisme de la Generalitat, Cristina Lagé, ha afirmat que els turistes que visitin Catalunya hauran de pagar "nous impostos" perquè els consideren com a "residents temporals" amb drets i obligacions que "han de col·laborar a l'economia". En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, Lagé ha afirmat que una de les primeres modificacions que s'introduirà serà "sens dubte" la taxació als visitants que arriben en autocar i també ha obert la porta a incrementar el gravamen que es paga per pernoctació a llocs com Barcelona.

  • 10:36

    Busquen un home desaparegut aquest diumenge al vespre a la zona d’horts del Riu Ripoll a Sabadell

     

    Els Bombers busquen un home des d’aquest diumenge al vespre que hauria desaparegut a la zona d’horts del Riu Ripoll, a Sabadell. L’avís es va rebre a les 22.49 hores i els Bombers van activar un dispositiu amb nou dotacions, entre les quals efectius del Grup Caní de Recerca amb dos gossos de rastre i un de venteig i del Grup Operatiu de Suport amb drons. Durant la matinada s’ha fet una primera batuda per diferents rutes sense èxit.

  • 9:45

    Mor atropellat un ciclista a l’N-420 a Botarell

     

    Un ciclista ha mort atropellat aquest dilluns al matí a l’N-420 a Botarell, al Baix Camp. Per causes que s’estan investigant, s’ha produït un encalç entre una furgoneta i un ciclista, que ha caigut a la carretera i ha sigut atropellat per un turisme. L’N-420 es troba tallada entre Riudecols i les Borges del Camp en tots dos sentits i hi ha uns 3 quilòmetres d'aturades.

  • 9:30

    Renfe estableix un servei d’autobusos entre Lleida i Montblanc com a alternativa al tren

     

    La circulació de trens de les línies R13 i R14 de Rodalies està tallada aquest dilluns entre Lleida i Les Borges Blanques per falta de tensió a la catenària a causa del robatori de cable. Renfe ha estat gestionant un servei alternatiu per carretera i a partir de quarts de 9 del matí el recorregut entre Lleida i Montblanc es farà en autobús, segons informa l'ACN.

     Mentrestant, Tècnics d'Adif estan treballant al lloc per resoldre el problema des que s’ha produït la incidència poc després de la 1 de la matinada.

     
  • 8:45

    Militància Decidim presenta els candidats a l'executiva d'ERC que provenen del món local

     

    Marta Rovira serà aquesta tarda en una conferència on farà balanç dels seus 13 anys com a secretària general. Just ahir Oriol Junqueras, candidat de Militància Decidim i exlíder del partit, va presentar la seva candidatura a l'executiva amb set representants del món local. Durant la intervenció, i amb un to diferent del d'Olesa, ha remarcat que la seva candidatura vol ser integradora. 

  • 8:10

    L’R13 i l’R14 entre Lleida i Puigverd de Lleida es troben tallades per robatori de cable

     

    La circulació de trens de les línies R13 i R14 de Rodalies està tallada aquest dilluns entre Lleida i Puigverd de Lleida per robatori de cable, segons informa Protecció Civil. Segons Renfe, està buscant poder donar servei alternatiu per carretera.

    L’R13 és la línia que enllaça l’Estació de França de Barcelona i Lleida per Valls i l’R14 uneix aquests dos punts passant per Tarragona i Reus.

    Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat arran d’aquesta incidència.

  • 8:00

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya del dilluns 14 d'octubre de 2024.