3 trucs per regar correctament les teves plantes
- Els autoregs són ideals per a mantenir hidratades les plantes que tens a casa
- Descobreix 3 consells per estalviar aigua des de casa teva cada dia
Dubtar entre si has regat poc o massa la teva planta és un dilema molt comú. Per esbrinar-ho, la florista Letícia Orue explica a ‘Va de Verd’ tres consells infal·libles per saber com ajustar la quantitat d’aigua a les necessitats de cada espècie. El reg correcte és crucial si volem evitar que es podreixin les arrels i amb això el total de la planta.
A l’hora de cuidar una planta, cal conèixer els seus requisits específics per tal de recrear les condicions de llum, climatologia o orientació que li són pròpies. En aquest punt, entra en joc el reg perquè segons l’espècie el subministrament d’aigua serà un o altre.
Si bé és cert que hi ha vegetals que són més fàcils de cuidar que d’altres, Letícia Orue ofereix una sèrie de recomanacions pràctiques sobre el reg. El millor de tot és que són aptes per a tots els amants de verd i no calen coneixements avançats en botànica.
1. Determinar el pes de la planta
Primer de tot, cal agafar la planta i treure-la del seu test per comprovar quin és el seu pes en condicions normals. A partir d’aquesta referència, “si pesa més, vol dir que encara està ben hidratada des de l’últim reg”, explica l’especialista.
Altrament, “si no pesa tant i s’observa que el substrat està solt, vol dir que la planta necessita una bona ració d’aigua”, indica Orue. En aquest sentit, cal tenir en compte que els tests que són petits acostumen a assecar-se abans que els més grans.
2. Utilitzar un palet de fusta
“El pal de fusta és com una vareta màgica, perquè enfonsant-lo al substrat podrem saber quin és el nivell d’hidratació de la planta”, comenta la florista.
Amb aquesta simple tècnica tan sols cal fixar-se en si la terra del substrat es queda enganxada al pal o no. Si s’adhereix, vol dir que encara està humida i encara no cal regar-la. Si, per contra, el pal surt sec i sense embrutar-se, cal interpretar-ho com a indicador de la manca d’aigua.
3. Fixar-se en la punta de les fulles
“Si observes alguna goteta a la punta de les fulles, vol dir que la teva planta té fins i tot massa aigua i no necessites regar-la”, aconsella Orue. De manera contrària, també pot apreciar-se una manca d’hidratació si les fulles comencen a assecar-se.
A més, regar les plantes al matí o al vespre evita la pèrdua d’aigua per evaporació durant les hores més caloroses del dia.
Aquests són els tres consells pràctics de la florista Letícia Orue per saber quan regar les teves plantes. Cal també tenir en compte, per una banda, que la manca de reg pot fer que perdin les fulles per prioritzar el creixement de les noves; i per una altra, que l’excés de reg pot provocar l’aparició de fongs en algunes espècies vegetals.