Enlaces accesibilidad
Cinema

Filmets compleix 50 anys amb una mirada al passat i al futur

  • El certamen cinematogràfic tindrà quatre seus a Badalona, Barcelona i Sant Boi
  • Del 18 al 26 d'octubre se celebrarà una nova edició de FILMETS

Per
The one note man, de Giorgos Siougas
The one note man, de Giorgos Siougas

El divendres 18 d'octubre s'estrena la 50a edició de FILMETS Badalona Film Festival que durarà fins al 27 del mateix mes. El festival porta actiu des del 1969, quan s'anomenava Biennal de Cinema Amateur i és reconegut com el més antic de l'Espanya.

El tret de sortida serà el pròxim divendres amb la sessió inaugural el divendres 18 a les 20 hores al Teatre Zorrilla de Badalona i estarà formada per la projecció de cinc curtmetratges, tant nacionals com internacionals. En aquest acte, es podrà veure el curt "The one note man" la qual va ser seleccionada en la passada edició dels Oscars.

Filmets recupera enguany alguns dels millors curts de la seva història a la Sessió Retrovisor, amb una selecció d'11 films. Una taula rodona sobre 'Els orígens de Filmets' amb els primers organitzadors del festival tancarà la retrospectiva. El certamen també té ja una mirada posada a la intel·ligència artificial. Se'n farà una sessió per a professionals i, a més, la pel·lícula que obre el festival aquest divendres, 'Duck', és una ficció feta amb animació i IA.

Duck, de Rachel Maclean

Duck, de Rachel Maclean

Aquesta edició emetrà un total de 255 curtmetratges, 212 dels quals participen en el concurs. Aquestes pel·lícules de diferents gèneres, competiran per optar a algun dels guardons del festival, com seria la Venus de Badalona. Es projectaran sessions temàtiques competitives amb l’objectiu de què l’espectador pugui triar quina sessió li interessa més assistir-hi. 

El festival tindrà 25 sessions oficials gratuïtes pels espectadors que es repartiran en quatre seus oficials: el Teatre Zorrilla de Badalona, el teatre d’El Círcol de Badalona, l'Institut français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat.

El FILMETS es tancarà amb la tradicional Nit de les Venus, la gala de cloenda del certamen en la que es lliuren els guardons als cineastes premiats. Tindrà lloc el dissabte 26 d'octubre, a les 20 hores al Teatre Zorrilla de Badalona. La gala serà emesa en directe i estarà centrada en la història del festival, explicar què ha passat a FILMETS, a Badalona i al món en aquest termini de temps que va des de 1969.

En aquesta 50a edició, el jurat internacional està compost per professionals del sector d'alt nivell. Els 5 membres que el formen són la Mireia Ros; actriu, directora i guionista, Marc - Henri Wajnbers; guionista, director, actor i productor, Roland Nguyen; director, Rose Kowalski; productora, cineasta i artista i Ludovico Longhi; professor de cinema.