Enlaces accesibilidad

Mongetes amb botifarra, espinacs i bolets: la recepta d'Ada Parellada

  • La xef i propietària del Semproniana ens acosta una recepta protagonitzada per aquests fongs tan preuats a la cuina tradicional de casa nostra
  • En la secció Històries de bar, ens ho explica tot obert sobre els bolets: quins són els principals, com els podem netejar, com s'han de cuinar...

Por
Mongetes amb botifarra, espinacs i bolets: la recepta d'Ada Parellada
Mongetes amb botifarra, espinacs i bolets: la recepta d'Ada Parellada

La xef Ada Parellada assegura que des dels ancestres dels ancestres, la nostra cultura és micòfila: "Estem totalment tocats del bolet, embogits". A la seva secció Històries de bar del Cafè d'idees amb Lorena Amo, la propietària del Semproniana explica quins són els principals bolets, com els hem de netejar, com els podem cuinar i fins i tot com conservar-los.

'Històries de bar': Ada Parellada ens parla de bolets

I també ens regala aquesta recepta on són protagonistes. Es tracten d'unes mongetes saltades amb botifarra esparracada, espinacs i bolets. Una combinació infal·lible que a continuació us expliquem com podeu fer des de les cuines de casa vostra.

Mongetes saltades amb botifarra esparracada, espinacs i boletsMongetes saltades amb botifarra esparracada, espinacs i bolets
Ingredientes Preparación
  • 500 g de mongetes blanques
  • 100 g de rovellons
  • 100 g de camagrocs
  • 100 g de xampinyons
  • 550 g de botifarra
  • 200 g d’espinacs frescos
  • Julivert
  • All picat
  • Sal
  • Oli
  • Pebre
  • Vi blanc
  1. En una paella amb un raig d’oli, posem els bolets nets i tallats. Els coem a foc viu amb all i julivert picat, durant uns minuts.
  2. Traiem la pell de la botifarra i l’esparraquem de qualsevol manera. L’afegim a la paella amb els bolets.
  3. Afegim les mongetes blanques ben colades i sacsegem perquè quedin enrossides per fora.
  4. Afegim mig got de vi blanc i deixem que evapori l’alcohol. Salpebrem.
  5. Per acabar, afegim els espinacs frescos i tendres a la paella i quan cedeixin, retirem i emplatem ràpidament. Bon profit!