Enlaces accesibilidad
Neteja

Vaga del personal d'escombraries en quatre municipis del Baix Penedès

  • Els treballadors de l'empresa encarregada de la neteja, Prezero, protesten per obtenir millores laborals
  • ArboçBanyeres del PenedèsLlorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys, en serveis mínims d'escombraries

Per
Un camió de la brossa treballant
Un camió de la brossa treballant

Els treballadors de recollida de residus i de neteja de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys van anar a la vaga estan en vaga des del passat dijous per reclamar millores en les condicions laborals a l'empresa Prezero, per la qual treballen. Els ajuntaments dels municipis afectats van emetre un comunicat conjunt explicant que hi hauria servei mínim de recollida per evitar que la població estigui afectada.

Els treballadors reclamen un augment dels salaris actuals i dels plusos, com altres empleats de diferents centres territorials cobren. L'empresa oferia augmentar el sou un 1% anual, però l'altra part no està d'acord, ja que volen que s'apliquin pujades de l'IPC dels anys anteriors en què no han variat els sous.

Aquest passat dilluns 14 d'octubre, en una sessió plenària extraordinària per part de l'Ajuntament del Vendrell, es va aprovar de forma provisional l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de gestió de residus.

Adjudicació definitiva

Així mateix, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat definitivament l’adjudicació del contracte de recollida i transport de residus en el ple celebrat aquest dijous 17 d'octubre. El nou contracte amb les empreses Fundació Santa Teresa i Fomentos y Contratas, de més de 80 milions d'euros, tindrà una durada prevista de 10 anys i preveu la recollida selectiva dels residus per complir la normativa europea.