Enlaces accesibilidad

Aprèn a fer un quadre amb plantes vives

Per

Va de Verd - Quadres vius

L'art és una forma d'expressió que reprodueix la natura, però que també fa servir els seus elements per crear obres mestres. A les parets de casa s'acostuma a tenir quadres que sovint la representen, però existeixen altres elements decoratius com el que explica l'experta en decoració vegetal Natalia Yang a 'Va de Verd'. La moly ensenya els passos necessaris per poder crear un quadre amb plantes vives i poder-lo penjar en qualsevol paret de les estances de casa.

plantes a la paret

Resultat final de dos quadres amb plantes vives.

Pas 1: Preparar els materials

  • Un marc de fotos. En aquest cas, l'especialista escull un marc amb més profunditat perquè l'esqueix encaixi millor. Per tant, has de buscar el que més s'adeqüi al que has triat.
  • Un paper estampat. S'aconsella que el paper de fons no sigui molt cridaner, per no llevar protagonisme a la planta.
  • Filferro.
  • Una ampolleta de vidre petita.
  • Un esqueix de planta.
  • Cinta adhesiva de doble cara.
  • Un llapis.
  • Dos claus petits.
  • Eines: un martell.

Pas 2: Preparar el fons

Agafa el marc de fotos i treu-li la part del darrere. Col·loca al fons el paper estampat que has escollit i enganxa'l amb cinta adhesiva de doble cara. Ajunta les dues parts i marca fluixet amb llapis el lloc on posaràs l'ampolleta de vidre.

Pas 2: Preparar el fons

Enganxar el paper estampat al fons.

Pas 3: Fes els forats

A la zona on col·locaràs l'ampolleta i on ja has fet les marques de llapis, pots agafar dos claus petits i amb l'ajuda d'un martell fer els dos forats. Ves amb compte de no fer massa força, ja que podries fer malbé el quadre.

Pas 3: Fes els forats

Fer forats a la base del quadre.

Pas 4: Afegir l'ampolleta de vidre al quadre

Talla un tros de filferro i dona-li diverses voltes al coll de l'ampolleta de vidre perquè quedi ben subjectat. Seguidament, passa el cable pels dos forats que has fet prèviament al quadre i, per darrere, tanca el filferro. Quan estiguis, ja pots col·locar la part de darrere del marc i tancar-lo.

Pas 4: Afegir l'ampolleta de vidre al quadre

Donar voltes de filferro a l'ampolleta de vidre.

Pas 5: Afegeix la planta

Ara que ja tens el quadre muntat és moment de donar-li el toc final amb l'esqueix de planta que has seleccionat. Amb molta cura introdueix-lo a l'interior de l'ampolleta de vidre. Sobretot no t'oblidis d'afegir aigua per mantenir la planta ben hidratada i ajudar que arreli bé.

Pas 5: Afegeix la planta

Regar la planta del quadre.

Algunes recomanacions

La moly aconsella posar el quadre en un lloc on hi hagi la llum adient per a la planta escollida. A més, cal anar canviant l'aigua de l'ampolleta o afegir-ne quan sigui necessari. I ara ja saps tot el que cal per donar-li vida a la paret de casa teva amb un quadre ben original de plantes vives! T'animes a fer-ne un?