Enlaces accesibilidad

Queco Novell: de periodista polític a humorista

  • Queco Novell explica a 'La Trampa' els seus inicis com a cronista polític i com va acabar en el món de l'humor
  • Per què la drag-queen Sharonne va renunciar a la gira de 'The Hole'?

Per
La Trampa - Queco Novell

Queco Novell és periodista, guionista i actor. Va començar a treballar al telenotícies de RTVE i ha acabat actuant a diferents programes satírics tant a la televisió com a la ràdio. A 'La Trampa', el programa presentat per l’actor i humorista Pep Plaza, Novell explica, entre anècdotes, com va arribar a ser humorista.

Com va començar

Queco Novell va començar en el món del periodisme amb 13 anys. Va enviar una carta per poder anar a participar en un programa juvenil de Ràdio 4 on els joves podien ser locutors per un dia. Allà va ser el primer cop que es va posar davant d'un micro. La següent vegada que va tenir contacte amb aquest mitjà va ser en una ràdio pirata de Barcelona, on durant un mes va presentar l'informatiu un parell de vegades a la setmana. Aquest va ser l'inici de la seva etapa professional com a periodista.

Jo tenia ganes de presentar

Novell va treballar als serveis informatius de Televisió Espanyola de Catalunya durant 13 anys i va arribar a ser presentador a l'Informatiu del migdia. "Jo tenia ganes de presentar. També penso amb els anys que m'hi vaig posar molt jove", assegura. Però gran part de la seva etapa com a periodista a RTVE la va dedicar a fer crònica política: "Havia de fer el seguiment de l'actualitat política catalana i, a vegades, del president Pujol". Durant aquest temps va viure moltes anècdotes. Per exemple, a 'La Trampa' explica que va coincidir en un ascensor amb Yasser Arafat, president de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina en aquell moment, durant la celebració a Barcelona de la Conferència de la Mediterrània.

Queco Novell i Pep Plaza a 'La Trampa'

L'actor Queco Novell amb el presentador de 'La Trampa' Pep Plaza

El primer contacte amb l'humor

Quan Queco Novell feia cròniques polítiques, havia d'anar a mítings polítics durant les campanyes electorals. Abans, era habitual que els partits posessin a disposició dels periodistes autobusos perquè cobrissin els actes que es feien en el territori. En una d'aquestes campanyes, va coincidir amb el periodista Toni Soler, que treballava pel diari Avui. Durant els trajectes, per passar l'estona, els dos imitaven polítics. Griselda Pastor, de Ràdio Barcelona, els va gravar en un casset que va anar a parar a les mans d'Andreu Buenafuente. El presentador els va animar a anar al programa 'El Terrat' de Ràdio Barcelona per explicar com funcionava una campanya electoral des de l'humor. Des de llavors ha participat en diversos projectes com 'Minoria Absoluta', 'Polònia' o 'La família irreal', entre altres.