Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jéssica Albiach anuncia que deixarà de ser coordinadora dels Comuns

  • La presidenta dels Comuns al Parlament condiciona l'aprovació dels pressupostos a l'habitatge

Per
Cafè d'idees - Jéssica Albiach anuncia que deixarà de ser coordinadora dels Comuns

La presidenta dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, anuncia que deixarà de ser coordinadora dels Comuns a Catalunya. "Li donem una orientació molt municipalista al partit", ha dit Albiach en una entrevista al Cafè d'Idees. D'aquesta manera, Albiach detalla que Candela López és l'única persona que es presentarà per revalidar el càrrec en l'Assemblea Nacional del 16 i 17 de novembre de les líders actuals que són Albiach, Colau i Candela López. I l'acompanyarà la regidora de l'Ajuntament de Barcelona Gemma Tarafa. Altres cares també continuaran com Joan Mena i hi haurà dos portaveus com el Gerardo Pisarello i l'Aina Vidal, al Congrés.

Albiach assegura que el partit "està treballant el relleu", en "l'extensió territorial" i que hi ha cares noves a la direcció. "La nostra principal cara, que és Ada Colau, no hi és. S'està treballant el relleu", ha asseverat. Fins i tot, la líder dels Comuns s'ha plantejat fer un pas al costat: "No estem a la mina, però la tasca de primera línia també té un cert desgast".

Albiach ha deixat clar que volen créixer com a partit i arrelar-se a tot el territori amb els canvis en la direcció, no només volen ser "determinants en la política institucional".

L'habitatge, la línia vermella per l'aprovació dels comptes

Encara que assegura que no hi ha acord de pressupostos, detalla que ja negocien els comptes per l'any vinent amb el Partit Socialista de Catalunya (PSC): "La predisposició que ens ha mostrat és positiva". I alerta que el PSC "s'ha de moure" en matèria d'habitatge perquè els Comuns voti a favor dels pressupostos: "Els nostres vots no es poden donar per descomptats".

Albiach critica que la ministra d'Habitatge s'està situant "fora de l'acord de coalició": "Està dient que els grans tenidors han de ser solidari". En aquesta línia, considera que si no hi ha un canvi en les seves polítiques, demana que la ministra Isabel Rodríguez sigui destituïda.