Enlaces accesibilidad
MINUT A MINUT

Notícies a Catalunya, en directe avui 23 d'octubre del 2024 | Barcelona confirma que no acollirà la pròxima Copa Amèrica

  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Notícies avui a Catalunya, 12 abril 2023. Segueix a RTVE Notícies les notícies més destacades
RTVE Notícies - Segueix les notícies més destacades RTVE Catalunya

L'actualitat d'aquest dimecres passa, un cop més, per l'habitatge. La ministra compareix al Congrés per abordar la crisi de l'habitatge. La sessió tindrà lloc després que aquest dimarts el Govern s’hagi trobat a la Moncloa amb entitats socials, bancs i constructores.

Comença el Saló de l’Ocupació. Els secretaris generals de CCOO i la UGT de Catalunya participen en una xerrada. També se celebra la Fira Aviation Week, on un centenar de manifestants protesten per denunciar les complicitats dels governs del PSC amb Palestina.

El ple del Congrés vota les pròrrogues de les comissions d'investigació dels atemptats del 17-A i 'Operació Catalunya'.

L'actualitat a Catalunya, 23 d'octubre de 2024

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 13:45

    'Stellar', la nova varietat de poma més dolça i més resistent a la calor

     

    'Stellar' és el nom de la nova varietat de poma desenvolupada per l'IRTA entre Lleida i Girona que podria transformar el mercat d'aquesta fruita. És més dolça, més vermella, suporta millor la calor i es cull a principis d'estiu.

  • 13:26

    La Guàrdia Urbana de Badalona desallotja un magatzem convertit en 18 infrahabitatges on vivien una desena de famílies.

     

     

    La Guàrdia Urbana de Badalona ha desallotjat aquest matí un magatzem i un local comercial reconvertits en divuit infrahabitatges on vivien prop d'una desena de famílies, algunes amb menors d'edat. Segons ha explicat l'alcalde Xavier Garcia-Albiol, el propietari dels edificis i una immobiliària llogaven per 450 euros al mes, uns espais de menys de quinze metres quadrats sense ventilació. El batlle anuncia que tant el propietari com la comercialitzadora s'exposen a una multa que podria arribar fins als dotze milions d'euros. La Guàrdia Urbana ha precintat l'edifici i des del consistori estan procurant trobar una alternativa residencial a les persones que vivien en aquests infrahabitatges.

  • 13:12

    Judici a cinc acusats de traficar amb medicaments d'estimulació ovàrica amb receptes falsificades

     

    Comença el judici a cinc acusats de traficar amb medicaments d'estimulació ovàrica i, per fer-ho, falsificar receptes robades d'un Centre d'Atenció Primària. Els encausats venien els fàrmacs a través d'internet o fòrums de fertilitat.

  • 13:00

    Puigdemont repetirà com a candidat a presidir Junts

     

    Carles Puigdemont tornarà a optar a la presidència de Junts en el congrés que el partit celebrarà aquest cap de setmana a Calella.

    L'expresident de la Generalitat s'ha reunit aquest dimecres a Waterloo (Bèlgica) amb l'actual presidenta de la formació, Laura Borràs, per a traslladar-li la decisió i comunicar-li que vol "continuar comptant amb el capital polític" de Borràs, que se situarà al capdavant de la nova fundació del partit.

    A banda de Puigdemont, també es perfila la resta de l'executiva, amb Jordi Turull repetint com a secretari general i Josep Rius, Míriam Nogueras i Antoni Castellà com a vicepresidents.

  • 12:44

    El fiscal manté la petició de 28 anys i mig de presó per a l'acusat d'assassinar un transportista a la Jonquera

     

    El fiscal manté la petició de 28 anys i mig de presó per a l'acusat de matar un transportista a la Jonquera (Alt Empordà) i apunyalar-ne un altre el 16 d'octubre del 2021. Al final del judici, que es fa amb jurat popular a l'Audiència de Girona, la fiscalia ha elevat a definitives les conclusions provisionals i acusa el processat d'assassinat, intent d'assassinat i conducció sota els efectes de l'alcohol. La defensa al·lega que l'acusat va actuar en legítima defensa, que estava "intoxicat" pel consum d'alcohol i que no tenia intenció de matar. Per això, accepta fins a 11 anys de presó per homicidi i lesions.

  • 12:27

    La Sindicatura detecta fraccionaments indeguts de contractes del 2021 al Consorci de Biblioteques de Barcelona

     

    La Sindicatura de Comptes ha fet públic aquest dimecres un informe sobre el Consorci de les Biblioteques de Barcelona corresponent al 2021. En l'estudi, l'entitat ha detectat incidències relacionades amb la contractació separada de prestacions que haurien d’haver estat objecte d’un únic contracte per cobrir necessitats recurrents o previsibles i, per tant, constitueixen un fraccionament indegut.

  • 11:45

    Rècord d’empreses estrangeres instal·lades a Catalunya

     

    Catalunya té 9.602 empreses estrangeres instal·lades al seu territori, cosa que implica un nou rècord històric. Es tracta de gairebé 350 multinacionals més que l’any anterior i un 68% més que fa deu anys. Són dades que ha presentat el Govern en un acte al Centre Natació Barcelona. El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha destacat que les empreses estrangeres generen dos de cada deu llocs de treball a Catalunya, el 30% del volum de negoci i el 47% de les exportacions.

  • 11:17

    La producció de vehicles a Espanya encadena quatre mesos a la baixa per l’estancament del mercat

     

    La producció de vehicles a les fàbriques espanyoles d’automoció ha caigut un 1,6% en els primers nou mesos de l’any, amb un total d’1.794.685 unitats, segons les dades publicades aquest dimecres per l’associació de fabricants, ANFAC. Així, la producció manté la tendència a la baixa dels últims quatre mesos, causada per l’estancament de la demanda tant al mercats europeus com a l’espanyol. Tot i que la producció de vehicles de zero i baixes emissions puja un 17,5% respecte al mateix període del 2023, amb 446.930 unitats (32% del total), la producció dels estrictament electrificats cau un 25,1% fins a les 161.283 unitats, i se situa en el 9% de la quota total.

  • 10:55

    Parlon admet que una part "important" dels delictes els cometen persones "que no tenen DNI espanyol"

     

    La consellera d'Interior, Núria Parlon, ha admès que les xifres sobre delinqüència "deixen veure que una part important dels delictes es produeixen per part de persones que no tenen DNI espanyol". En declaracions a RAC1, ha reconegut que aquest és un tema "molt delicat" i ha demanat "ser curosos" en vincular delinqüència i immigració, al temps que ha defensat que moltes persones que han emigrat a Catalunya han vingut "a millorar" el país. La consellera ha parlat d'immigració "ordenada" i ha dit que hi ha situacions delictives "que no es poden vincular a una situació de vulnerabilitat".

  • 10:25

    L’Ajuntament de Barcelona confirma que la ciutat no acollirà la propera Copa Amèrica

     

    El tinent d’alcaldia d’Economia de Barcelona, Jordi Valls, ha confirmat aquest dimecres al matí que la capital catalana no tornarà a acollir el 2026 la nova edició de la Copa Amèrica de vela. En declaracions a RAC1, Valls ha dit que el llegat de la Copa Amèrica previst entre el 2021 i 2024 no pot aportar gaire més si s’allarga fins el 2026 i que la capital catalana té altres “agendes” d’esdeveniments internacionals.

  • 9:55

    Un centenar de manifestants protesten davant la Fira Aviation Week per la presència de tres empreses israelianes 

     

    En aquests moments se celebra la fira de l’Aviaton Week a la Fira de l’Hospitalet. Una fira sobre el sector de l’aviació que compta amb la participació de tres empreses israelianes. Davant la seva presència un centenar de manifestants es concentren a les seves portes per criticar, diuen, la complicitat de les institucions catalanes.

  • 9:30

    Mas demana que Junts no sigui aliat del PP ni "presoner del PSOE"

     

    L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, és partidari que Junts per Catalunya utilizi els seus set diputats al Congrés per influir en la política espanyola però sense arribar a esdevenir "presoner del PSOE". Mas creu que ara mateix "tots els partits d'esquerres són presoners" dels socialistes, entre ells Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), perquè diu que "no té cap possibilitat d'alternativa".

    En una entrevista al Cafè d'Idees, l'expresident també adverteix a Junts en contra d'aliar-se amb el PP perquè la formació "porta a Vox de la maneta". Descarta una possible moció de censura sumant els vots de Puigdemont als populars perquè "es girarà en contra, sobretot, de Catalunya".

  • 9:20

    Detingut un home per 7 robatoris violents de cadenes d'or a dones grans a Barcelona.

     

    El 15 d'octubre els Mossos van detindre un home de 30 anys per robatoris violents a dones d'edat avançada, en alguns casos superant els 90 anys. Els fets s'haurien produït entre setembre i octubre als districtes de l'Eixample, Sant Martí i Horta-Guinardó. El lladre seguia a les víctimes fins al seu domicili i un cop al portal, les distreia i  utilitzava la força física amb l'objectiu d'arrencar-los les joies.

  • 9:10

    El conductor d’un patinet i un motorista moren en un accident a l’N-II a Mataró. 

     

     

    Per causes que encara s’estan investigant ahir la nit, una motocicleta va col·lidir amb un patinet elèctric que va realitzar un gir per creuar la via, l’N-II a Mataró (Maresme) en sentit nord. A causa del xoc, el motorista va caure i, posteriorment, va ser atropellat per un turisme.

    Tant l’ocupant del patinet elèctric, S.F., de 49 anys i veí de Mataró, com el motorista, C.R.P., de 58 anys i veí de Sant Andreu de Llavaneres, van morir. 

    Cal destacar que de les 13 persones mortes aquest mes d’octubre, 11 són de col·lectius vulnerables, en concret, 6 motoristes, 3 ciclistes, 1 vianant i 1 conductor de patinet elèctric.

  • 8:30

    La cocteleria Sips se situa com a tercer millor bar del món i el millor d'Europa.

     

     

    La llista anual de The World’s 50 Best Bars s'ha conegut aquesta nit com a part d'una cerimònia de premis, que l'any passar es va celebrar a Barcelona i, enguany ho fa a Madrid. En la seva 16a edició, els premis una vegada més van unir a la comunitat global de bars en reconeixement dels bartenders, amos de bars i marques que estan a l'avantguarda de l'escena internacional de còctels.

    Entre els millors bars europeus, tant Sips com Paradiso estan entre els deu millors. El títol de The Best Bar in Europe torna a anar a Sips de Barcelona, queda com a número 3 a escala mundial, amb Paradiso (Barcelona) en la posició 10. 

  • 8:10

    ERC torna a presentar una proposició per regular el lloguer de temporada. 

     

     

    Junts ha anunciat que votarà a favor després que els republicans hagin introduït canvis en el text. La formació de Carles Puigdemont s'havia oposat a la mesura, però creu que ara es respecten les competències de la Generalitat. També es mostra a favor de què aquests contractes tinguin una durada màxima de nou mesos. 
     

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat d'aquest dimecres 23 d'octubre de 2024.