Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Pacheco deixa la porta oberta a fer el salt a Madrid

  • El secretari general de CCOO Catalunya manté que continuarà en el sindicat i reclama una posició "d'acció"
  • Pacheco demana "solidaritat" per la vaga de transportistes i avisa que tindrà un gran seguiment

Per
Cafè d'idees - Javier Pacheco deixa la porta oberta a fer el salt a Madrid

El secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Javier Pacheco, assegura que vol continuar en el sindicat i no descarta fer el salt a Madrid a l'executiva estatal. "Unai Sordo ha de decidir primer que ha de fer ell i com configura el seu equip de direcció", apunta. "Encara no sé el que faré", afegeix, tot i això, el líder sindical es reivindica com una persona "d'acció i no de papers".

En una entrevista al Cafè d'Idees, Pacheco posa a disposició de CCOO la seva "capacitat d'expertesa" després que anunciés aquest dimecres que no es presentarà com a secretari general per a un altre mandat.

Fins al congrés del sindicat el 9 d'abril, Pacheco continuarà com a secretari general. Preguntat pels motius per deixar el càrrec, respon que vol "un sindicat del segle XXI" que sigui capaç d'adaptar-se als últims canvis socials.

El líder sindical és partidari que sigui una dona qui pugui dirigir el sindicat a partir del pròxim congrés. "Les dones han començat a ocupar el lloc que els hi correspon", confirma Pacheco i argumenta que les darreres mesures laborals com l'augment del salari mínim o la reforma laboral per acabar amb la temporalitat han estat mesures molt feministes. El secretari general explica que el seu relleu podria ser Belén López, però no descarta altres candidatures.

Avisa que la vaga de transportistes tindrà un gran seguiment

Pacheco alerta que la vaga de transports prevista per a dilluns vinent pot tenir un gran seguiment. "Hi ha un convenciment clar de fer una vaga important", afirma. El dirigent preveu afectacions en l'abastiment de productes, però afegeix que esgotaran "les possibilitats per intentar evitar el conflicte".

El líder sindical ho desvincula de les aturades patronals de vegades anteriors. "No són empreses de camions per intentar abaixar impostos o el cost del combustible", apunta Pacheco.

Estan intentant millorar les seves condicions de vida

El dirigent explica que la mobilització pretén aconseguir el reconeixement del factor de risc de la professió per tal de poder anticipar les jubilacions i facilitar el relleu davant la sinistralitat dels conductors de més edat. En aquesta línia, demana "solidaritat" perquè manifesta que "estan intentant millorar les condicions de vida".