Enlaces accesibilidad
Arquitectura

'48h Open House Barcelona' obre les portes de més de 200 edificis

  • En l'edició d'enguany retornen dues seccions: Open Petits i Open Kitchen
  • La principal novetat és la participació al projecte 'Open House Europe'

Per
Cartell 15a edició del Festival '48 Open House Barcelona'
Cartell 15a edició del Festival '48 Open House Barcelona'

Els dies 26 i 27 d'octubre se celebra la 15a edició del festival d'arquitectura '48 open House BCN'. Vol incentivar una dobe reflexió al voltant de què és important en aquest art i què li dona valor. És un acte lúdic, gratuït i obert a tothom, sense venda d’entrades, i amb més de 200 activitats sense inscripció prèvia. El temps d’espera per a accedir a cada edifici varia segons la grandària de cada espai i la quantitat de persones que vulguin entrar.

La nova programació pretén "excavar i entendre el què és determinant per l'habitant de la ciutat". Se centra en l’exploració de 7 característiques fonamentals a l’hora de dissenyar i de gaudir d’un espai: lluminositatsolidesaubicacióorientaciófuncionalitatbellesa i confort. Els organitzadors de l'esdeveniment creuen que "fa falta ressaltar els valors de l’arquitectura i fer-los tangibles per a ser capaces d’entendre i reclamar una arquitectura apropiada per a totes les persones".

Un festival de proximitat connectat amb Europa

Al 2024 tornen Open Petits i Open Kitchen. El primer recull activitats per als menors de 12 anys a diferents espais de les ciutats. Reuneix visites i un joc especial, que consta de trobar petites cases amagades a 10 espais diferents de les ciutats. Per altre banda, Open Kitchen aprofundeix en la relació entre l'arquitectura, la cuina, i la percepció sensorial del menjar. En la secció es destaquen recintes, on els cuiners o responsables de la cuina realitzen les visites guiades.

Visita espais mai vistos amb '48 Hores Open House' | Agnès Batlle

De la mateixa manera que el darrer any, s’uneix a la celebració de la Barcelona Design Week i a la seva iniciativa global per impulsar el disseny com un element clau per al present i el futur de les persones.

A partir d'ara, '48h Open House Barcelona' forma part de l’ 'Open House Europe', un projecte de cooperació que connecta 14 festivals Open House arreu del continent, i permet la seva col·laboració i intercanvi de coneixement. La interconnexió d’organitzacions exposa el públic a diferents idees que donen forma a l’arquitectura a Europa. Està cofinançat pel programa Europa Creativa de la Comissió Europea.

La cara oculta d'espais i edificis

Els responsables de l'esdeveniment aposten per un festival de proximitat i agrupa la programació en zones que es poden recórrer a peu. D'aquesta manera, es coneix una àrea de la ciutat a través de construccions de diferents usos i èpoques.

El darrer dia, el 27 d'octubre, tindan lloc tres consursos de diferents disciplines: l'Open Sketch, un itinerari de dibuix al barri d’Horta; i l'Opengram i l'Open Foto, on la fotografia és la protagonista. En l'últim, pot participar qualsevol persona de més de 16 anys que hagi visitat algun dels edificis del '48h Open House BCN', i busqui aportar una visió del que ha vist.