Com hem de fer el canvi d'armari segons una organitzadora professional?
- L'organitzadora professional Clara Massons ofereix 7 consells per fer el canvi d'armari
- La roba que no facis servir pots reciclar-la, donar-la a algú que la necessiti o lliurar-la a tendes de segona mà
Arriba el fred i toca fer el canvi d'armari. Què fem amb la roba d'estiu que no farem servir durant un bon temps? On l'hem de guardar? I, el més important: com l'hem de guardar? L'organitzadora professional Clara Massons respon a tots els dubtes a 'L'Altaveu' i ofereix 7 consells per fer un canvi d'armari òptim.
1. Fer una tria
“No ens posem un 30% de la roba que tenim“
Segons Massons, el primer que has de fer abans de procedir al canvi d'armari és seleccionar i descartar peces de roba. L'experta adverteix que t'has d'acostumar a viure amb una mica menys de roba a l'armari i deixar-hi només les peces amb les quals et vesteixes: "No ens posem un 30% de la roba que tenim", assegura.
En aquest sentit, has de reciclar, donar a algú o lliurar a les botigues de segona mà tot allò que no et generi especial entusiasme i tot allò que no t'afavoreixi. Tanmateix, si no t'ho vols treure de sobre per què et fa llàstima o nostàlgia, pots convertir-ho en una disfressa tal com fa el col·laborador Xavier Pérez-Esquerdo. Això sí, guardada en un lloc que no sigui l'armari.
2. Rentar la roba d'estiu
“Si té alguna taca o està suada l'hem de rentar per evitar que es consolidi“
La roba d'estiu que no faràs servir durant l'hivern no la mantindràs a l'armari. La guardaràs en algun altre lloc. Tanmateix, abans de fer-ho, Massons adverteix que aquestes peces s'han de rentar abans d'emmagatzemar-les: "Si té alguna taca o està suada l'hem de rentar per evitar que es consolidi", explica. Un cop s'hagi fet, no cal planxar-la, però sí que és important assecar-la bé abans de guardar-la.
3. Classificació per espais
L'organitzadora professional segueix l'estil de Marie Kondo a l'hora de plegar la roba. Utilitza una capsa per fer-ho. En una banda hi posa tots els pantalons. A l'altra banda, l'especialista hi posa els jerseis, vestits, banyadors i samarretes.
4. Doblegar en forma de rectangle i apilament horitzontal
El punt clau d'aquest sistema és doblegar totes les peces en forma de rectangle i apilar-les en horitzontal, no en vertical. Aquest sistema permet que hi càpiga més roba, la tens tota a la vista i no has de desendreçar res.
5. Capsetes petites per als mitjons
Massons col·loca els mitjons a la mateixa capsa gran amb la resta de roba, però dins d'una capseta petita que els separa de les altres peces. Aquest mètode aporta més practicitat i més aprofitament del temps.
6. Les sabates, en una capsa a part
Cada parell de sabates anirà desat en una funda que s'establiran en una caixa diferent de la de la roba. Massons no recomana barrejar roba i sabates, encara que aquestes estiguin netes, per les olors i pels gèrmens que hagin pogut agafar al carrer.
7. Dividir l'armari en zones actives i zones passives
L'organitzadora professional divideix l'armari en zones actives i zones passives. A mà, les actives, on aniran aquelles peces de roba que fem servir més com jerseis, samarretes i roba interior. Les passives estaran ubicades a la part superior de l'armari, aquelles zones de menys accés.