Recepta de Ngalakh, unes postres africanes amb baobab pas a pas
- El cuiner Malamine Soly mostra pas a pas com elaborar unes postres típiques africanes
- Descobreix amb el divulgador Birame Boye els beneficis de la moringa, una planta tropical africana
El ngalakh són unes postres tradicionals originàries del Senegal i altres països de l'Àfrica. Aquest dolç és conegut per la seva textura cremosa i el seu sabor refrescant, a més d'estar carregat de diversos nutrients. A 'Va de Verd' el cofundador del restaurant 'Abarka Coop' i cuiner, Malamine Soly, explica com elaborar aquesta la recepta pas a pas.
El plat és popular durant celebracions religioses i esdeveniments importants, especialment durant la Setmana Santa. La tradició del ngalakh és compartir aquest dolç amb veïns i amistats. Durant la Pasqua, al Senegal, els cristians regalen aquestes postres als musulmans per unir ambdues religions amb un sentiment de germanor.
D'on provè el ngalakh?
Natiu de Madagascar i característic per la seva gran altura, el baobab, també conegut com a arbre de la vida, és sagrat en molts països de l'Àfrica. Aquesta espècie pot arribar a viure centenars d'anys i, per la seva gran quantitat d'aigua, és la gran supervivent de les sequeres. El fruit d'aquest arbre és un aliment ric en vitamina C, potassi, propietats antioxidants i, reconegut sobretot pel seu gust cítric i els seus usos culinaris. El ngalakh són unes postres que es poden crear a partir d'aquest fruit i Malamine del restaurant Abarka Coop ho ensenya a 'Va de Verd'.
Ingredients i estris que es necessiten
- 2 cullerades de pols de baobab
- 2 cullerades de crema de cacauet
- Mill per posar a la base
- Topping del cuscús
- Aigua
- Un recipient gran
- Un pot de vidre
- Màniga de pastisseria
Preparació pas a pas
En un recipient de vidre posa dues cullerades de pols de baobab i dues cullerades abundants de crema de cacauet. Amb molt de compte afegeix un quart de litre d'aigua mentre ho barreges tot amb una cullera. Segons el cuiner, el resultat hauria de ser una textura cremosa com la d'un iogurt, ni molt espessa ni molt tova.
Abans de començar a emplatar, remulla uns 20 minuts el mill que servirà per construir la base de les postres. Quan ho facis és important que posis la mateixa quantitat d'aigua que de mill. Ara necessites un pot de vidre per poder començar a muntar les postres. Quan el tinguis, cobreix-ne la base amb el mill fins que quedi tot ben compacte.
Per emplatar fàcilment, agafa la màniga de pastisseria, aboca tot el contingut que has barrejat abans i omple el pot de vidre. Per decorar el ngalakh, escampa per sobre el topping del cuscús i una mica de pols de baobab.
I ara que ja tens tots els passos per elaborar aquestes delicioses postres africanes, t'atreveixes a fer-les i regar-les?