Enlaces accesibilidad

Gastronomic Forum Barcelona celebra les bodes de plata

  • Més de 350 empreses del sector de la restauració participaran en aquesta edició
  • Els joves, el punt central de la fira

Per
Enciams que creixen gràcies als excrements d'un peix, un dels productes del Forum Gastronomic de Barcelona

El Gatronomic Forum Barcelona (GFB) torna el 4 de novembre celebrant així les bodes de plata, ja que fa 25 anys que va obrir les seves portes per primera vegada a Girona. Durant aquests anys, no ha parat de créixer i d'obtenir reconeixement en un moment en què s'ha d'adaptar la cuina als reptes i necessitats actuals.

Mostres innovadores del Gastronòmic Fòrum Barcelona

anterior siguiente
4 Fotos 1 / 4 ver a toda pantalla

Més de 130 estands amb influència mundial

En Pep Palau, director del programa d'activitats del GFB, assegura que aquesta edició torna amb la il·lusió, la passió i l'energia de sempre i contents de complir 25 anys sent el primer i el congrés de cuina més important d'Europa. Se celebra al recinte firal de Montjuïc i acull a més de 130 estands amb un gran nivell mundial que aborden la necessitat de repensar el concepte de restauració des dels angles proposats.

Gastronòmic Forum Barcelona torna al recinte firal de Montjuïc

Els joves, el centre de l'edició d'enguany

L'objectiu principal és enfocar la cuina als joves nascuts a la dècada dels 90. Segons el director, la idea és que ofereixin la seva visió com a protagonistes, ja que en molts casos han pres el relleu del negoci familiar. Un altre dels eixos del programa d'activitats és transformar la cuina de la mà de testimonis com el del xef Andrés Torres (Casa Nova), el sommelier José Polo (Fundación Atrio) o el xef Selassie Atadika (Midunu).

A més a més, es plantegen els diferents punts de vista de la implementació de la intel·ligència artificial a la cuina, analitzant les fortaleses, amenaces i centrant-se en la lluita del malbaratament alimentari.

El Gastronòmic Fòrum Barcelona sota el lema "Re-pensem la Restauració" | Míriam Andreu

350 empreses estatals i mundials formen part del GFB

El codirector del Fòrum, Josep Alcaraz, és qui gestiona la part expositiva on aquest any acudeixen 350 empreses, en el que el 5% d'aquestes provenen de fora de l'estat espanyol. La majoria d'aquestes empreses estrangeres venen de França, Itàlia i Alemanya. Alcaraz ha recordat que aquesta edició, conjuntament amb la de l'any passat, són les dues més grans de la història de l'esdeveniment gràcies a una gran oferta d'expositors molt importants que comprenen des de grans empreses del "food service", la restauració i la gastronomia especialitzada en petits productors de proximitat.

El Gastronomic Forum Barcelona ha crescut fins a duplicar el nombre d'expositors en pocs anys i aquest 2024 ocuparà 18.500 metres quadrats bruts de la Fira. Des de l'organització asseguren que la seva intenció es seguir creixent en quantitat i qualitat i fer-ho d'una forma coherent i que les activitats i exposicions creixin paral·lelament.