Enlaces accesibilidad

Llom a la sal: la recepta d'Ada Parellada

  • La propietària i xef del restaurant Semproniana ens proposta una elaboració per dominar aquesta tècnica culinària amb la sal
  • Parellada ens parla d'un element bàsic per la nostra cuina com és la sal, en la seva secció Històries de bar del Cafè d'idees

Por
Llom a la sal: la recepta d'Ada Parellada
Llom a la sal: la recepta d'Ada Parellada Ada Parellada

La cuinera Ada Parellada torna a acostar-nos les seves Histories de bar i parlar-nos sobre un bàsic: la sal! La propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens explica quins tipus en trobem, com l'hem de conservar i com ens ajuda a conservar ingredients, i especialment perquè és necessària i com l'utilitzem com a condiment.

A més de la seva secció al Cafè d'idees, la xef també ens acostuma a portar a regalar una recepta que podem fer perfectament a casa. En aquest cas ens proposa un llom a la sal, on Parellada ens dona consells sobre com aconseguir el millor resultat, usant també aromàtics.

Llom a la salLlom a la sal
Ingredientes Preparación
  • 1 kg de llom de porc en una peça
  • 2 kg de sal grossa per enfornar
  • Romaní fresc
  • Farigola fresca
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de comí
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • 1 clara d’ou
  • Ratlladura d’una llimona
  1. Piquem les herbes i les barregem amb les espècies.
  2. Les posem en oli d’oliva i untem el llom per totes bandes.
  3. Deixem macerar el llom amb les espècies a la nevera durant una hora.
  4. A la base d’una safata de forn posem una capa de sal.
  5. Barregem la resta de la sal amb la clara d’ou i ratlladura de llimona.
  6. Cobrim el llom amb la sal amb clara i llimona. Enfornem a 180 °C durant 1 hora.
  7. Deixem temperar 15 minuts i retirem la capa superior de sal.
  8. Retirem el llom. Tant el podem servir calent com fred.