Enlaces accesibilidad

Recepta de crema de bolets amb toc japonès

Per
Va de Verd - Recepta de crema de bolets

Quan arriben el fred i les pluges a la muntanya, els bolets surten del seu amagatall per convertir-se en l'ingredient estrella de la cuina casolana. Per combatre el mal temps, no hi ha res millor que una bona sopa calenta que reconforti el cos. Així ho demostra a 'Va de Verd' Mª Pilar Ibern, nutricionista de La Cuina de Gavina, amb la seva recepta de crema de bolets. L'aromaterapeuta fusiona en aquest plat únic la cuina catalana i la japonesa. Per això utilitza el xiitake, conegut per les seves propietats beneficioses que reforcen el sistema immunitari i, les gírgoles, que amb el seu alt contingut d'aigua i potassi afavoreixen la depuració de l'organisme. A més, els bolets són populars per les seves propietats afrodisíaques.

Recepta de crema de bolets amb toc japonès

Dos bols amb crema de bolets a l'estil japonès.

Ingredients que es necessiten

  • 300 gr de xiitake.
  • 300 gr de gírgoles.
  • 1 patata.
  • All i julivert.
  • 1 fulla de llorer.
  • 1 gota d'oli essencial de pebre, gingebre i nou moscada.
  • 100 ml de crema de llet de soja.
  • 3 cullerades de salsa de soja de tamari ecològic.
  • Sal aromàtica de romaní.
  • Oli d'oliva.

Pas a pas

Primer de tot neteja i talla els bolets. Retira el tronc dels xiitakes, ja que no són comestibles. Pel que fa a les gírgoles, talla-les sempre a mà perquè són molt delicades. En una paella, escalfa un raig d'oli d'oliva, afegeix els bolets i tira per sobre un polsim de sal aromàtica de romaní. Després deixa'ls fregir una estona amb la paella tapada.

Xiitakes i gírgoles

Xiitakes i gírgoles fregint a la paella amb oli i sal de romaní.

Mentrestant, col·loca una fulla de llorer en una olla amb aigua calenta i espera fins que bulli. Ara és moment de tallar la patata a daus i deixar-la coure dins l'aigua. Pica l'all i afegeix-lo als bolets quan comencin a deixar anar suc. Destapa la paella breument per permetre que els fongs reabsorbeixin el seu propi suc i després transfereix-los a l'olla amb les patates. Tapa i deixa coure uns 15-20 minuts.

bolets transferits

Bolets de la paella a l'olla.

Passat el temps de cocció, tritura la barreja de bolets i patata amb un batedor fins a obtenir una bona textura. Fora del foc, aromatitza la crema amb una gota d'oli essencial de pebre, gingebre i nou moscada, per conservar tota la seva aroma.

emplatar

Emplatat de la crema de bolets en un bol.

Ja és moment d'emplatar i servir la crema en un plat fondo o en un bol. Decora-la amb crema de llet de soja pel damunt i forma cercles a la superfície. Afegeix unes gotes de salsa de soja de tamari i, si vols posar-te creatiu, utilitza un escuradents o unes pinces per crear dissenys artístics i donar-li un toc japonès.