Miquel Guarro, pastisser d’ofici i activista dels dolços
- El prestigiós pastisser va liderar la pastisseria del Grup Hofmann des de 2019 fins a 2024
- Miquel Guarro està considerat un dels millors pastissers del món
Enlaces relacionados
Miquel Guarro entén la pastisseria com una disciplina plena de creativitat, de formes elegants i sabors potents, però ben equilibrats. Aquest activista del món dolç es va formar a l'Escola del Gremi de Pastissers de Barcelona. Va compaginar els estudis amb el treball en la Pastisseria Tarragona i, més tard, a la pastisseria Bubó de Barcelona. La seva dedicació el va portar fins i tot a França, on va col·laborar breument en la prestigiosa Pastisseria Frank Fresson a Metz. I també, durant tres anys, va ser el Pastry Xef del restaurant Dos Cielos dels germans Torres, on va començar a “buscar el seu propi camí”. L’any 2019 va arrencar nova etapa com a director de pastisseria a l'Escola Hofmann (Barcelona). En la seva carrera, ha tractat de “desenvolupar la seva pròpia manera d'entendre la pastisseria amb un estil modern, elegant i ple de creativitat”. I malgrat tenir una carrera trepidant en aquest món de la pastisseria més avantguardista, reivindica l’ofici de pastisser de tota la vida.
“Prefereixo un molt bon braç de gitano abans d’unes postres espectaculars”
Miquel Guarro creu que el veritable pastisser és el que està cada dia a l’obrador treballant la xocolata i que, durant els darrers anys, els pastissers s’han dedicat més a competir en l’espectacularitat de les postres que en una altra cosa. A la pastisseria Hofmann dirigia un equip de trenta-vuit persones que dedicava tota l’energia i les hores a omplir la vitrina de productes innovadors i atractius. “Hi ha pastissos, segons diu, que no estan pensats per menjar”, sinó que responen més aviat a un concepte de la pastisseria. Malgrat tot, creu que les postres han de respondre a una idea i després s’han de gaudir en boca, i no sempre s’aconsegueixen els dos objectius.
Ara, Miquel Guarro, és un defensor de la pastisseria artesanal, tant si és d’autor com si no. També del bon producte. Ha decidit emprendre una trajectòria en solitari de consultor i formador de pastissers. L’any 2023 va publicar “DulceRevolución”, el seu primer llibre en solitari, on va voler obrir les portes d'aquest art culinari a totes les llars, democratitzant la bellesa i el sabor de la pastisseria d'alt nivell.