Els sopars d'empresa per Nadal més cars però igual de plens
- La restauració està al 100% d'ocupació
- Es calcula una mitjana de 50 euros per persona
Comença l'època de sopars i dinars d'empresa per Nadal i els restaurants tenen les reserves completes amb menús que mantindran preus similars a l'any passat. Durant aquests dies molts restaurants acumulen més peticions de les que poden atendre, per la qual cosa han ampliat la plantilla de treballadors. D'altra banda, l'oci nocturn també espera aquestes celebracions que normalment encadenen les sobretaules amb les copes, i d'aquí, a les discoteques.
“🍾 Dia de dinars i sopars d'empresa.
— RTVE Notícies (@rtvenoticies) December 13, 2024
Els restaurants freguen el 100% de reserves | @rnavarrox pic.twitter.com/OHSQ5TfIKe“
Aquests dinars i sopars d'empresa també són una oportunitat on els treballadors poden sortir de la rutina laboral i mantenir una relació informal amb els companys per fer germanor. Enguany, se segueix mantenint la tendència de què l'empresa pagui els àpats, però cada vegada és més habitual que els treballadors ho paguin degut a l'augment dels preus.
Menús tancats entre els 40-50 euros de mitjana
Els restaurants ja estan al 100% d'ocupació, ja que les persones comencen a reservar més aviat per buscar preus econòmics i altres paguen el que sigui per tal de trobar lloc a última hora.
“🍾 Comencen els dinars i sopars d'empresa amb reserves al 100% als restaurants.
— RTVE Notícies (@rtvenoticies) December 13, 2024
💸 Enguany la despesa mitjana està entorn dels 50-60 euros per persona | @RTVECatalunya
🔗 https://t.co/tHnwwSTyqB pic.twitter.com/GBLJRGrMDa“
Enguany, els menús són més cars, però segueixen la tendència i el preu de l'any passat. La pujada de preus d'alguns aliments frescos es nota en els menús de Nadal dels restaurants, que enguany seran més cars a causa de la inflació que vivim actualment. Els menús tancats ronden entre els 40 i 50 euros de mitjana i es calcula una despesa entre 50 i 60 euros per persona.
Més personal contractat per la campanya
Durant l'època de Nadal i dels sopars d'empresa, els bars i restaurants han de buscar més personal arran de l'allau de clients. És un ofici poc atractiu pels torns partits, perquè s'ha de treballar els festius i sobretot per unes nòmines baixes. Això genera una complicació per als restauradors per trobar treballadors. Per això, hotels i restaurants estan millorant condicions i salaris per fer les ofertes laborals més atractives.
Controls policials a les carreteres per l'època de sopars d'empresa
El Servei Català de Trànsit, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra i policia local, despleguen una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues fins al 20 de desembre, és a dir, durant tota l'època de sopars d'empresa. Per aquest motiu, es despleguen controls policials de drogoalcoholèmia en tot el territori que es fan de manera aleatòria i a qualsevol moment del dia.
En la mateixa campanya de l'any passat, es van imposar 892 denúncies per positiu en alcoholèmia, la qual cosa suposa un 5,6% de totes les 15.915 proves que es van fer. També es van detectar 280 positius en drogues en els 583 drogotests fets. Aquestes xifres indiquen que cada dia es van denunciar una mitjana de 130 positius per alcoholèmia o drogues el 2023.
Trànsit ha recordat que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i ha alertat que tot i que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d'accident es pot incrementar, ja que l'única taxa segura és 0,0%.