Enlaces accesibilidad

Sense canvis a batxillerat: Educació garantirà que les literatures es mantinguin com a modalitat

  • El Departament contradiu el document de treball enviat aquest dilluns als centres educatius
  • La consellera assegura que tenen "una línia vermella que és la literatura"

Per
Educació comunicava dilluns als centres que a partir del curs 2025-2026 haurien d'introduir canvis per l'aplicació de la llei estatal LOMLOE
Educació comunicava dilluns als centres que a partir del curs 2025-2026 haurien d'introduir canvis per l'aplicació de la llei estatal LOMLOE RTVE

Després que aquest dilluns Educació enviés una carta als centres educatius detallant els canvis a batxillerat d'acord amb la llei LOMLOE, aquest dimarts la consellera Esther Niubó ha explicat que de moment "no s'ha pres cap decisió" al respecte. La carta havia generat malestar en el sector educatiu

La consellera ha negat que es tracti d'una rectificació perquè el document de treball no era definitiu. Niubó ha ressaltat que l'educació és una "prioritat importantíssima" pel Govern i que pròximament es prendrà una decisió "pensant en l'alumnat".

En aquest sentit, ha volgut destacar que tenen "una línia vermella que és la literatura" i que garantiran que "continuï sent una matèria de modalitat a segon de batxillerat", com fins ara. Al batxillerat científic, assegura que estan treballant en una "proposta consensuada" i que "tingui el mínim impacte".

Els cinc canvis inicials

El document de treball indicava que les assignatures literatura catalana i castellana deixarien de ser matèries de modalitat a segon de batxillerat per passar a ser optatives. A més, també preveia la fusió de les assignatures de física i química, així com també les de biologia, geologia i ciències ambientals en una sola.

Un tercer canvi n'era el nom d'algunes matèries. Llengua i literatures gregues passarien a ser grec, llengua i literatures llatines passarien a ser llatí i funcionament de l'empresa i disseny de models de negoci esdevindria empresa i disseny de models de negoci.

El quart canvi feia referència a la modalitat d'humanitats i ciències socials, on els alumnes haurien de cursar les matemàtiques aplicades a les ciències socials i no tindrien l'opció, com fins ara, de fer les de la via científica.

L'últim canvi afectaria el treball de recerca, que comptaria a la ponderació de la nota final com una assignatura més, i no el 10% que suposa actualment.