Els torrons, un essencial a la taula per Nadal
- Els torrons tradicionals continuen sent els més venuts, però els nous gustos van guanyant terreny.
- Agramunt i Os de Balaguer fa mesos que preparen la campanya de Nadal.
Els torrons són un aliment essencial a les taules per Nadal i durant les festes. L'Associació Espanyola del Dolç preveu que les vendes s'incrementaran aquestes festes un 4% en comparació a l'any passat. Com a tradició, els torrons elaborats artesanalment segueixen sent els més sol·licitats i com a repte tenen desestacionalitzar la venda de torró i comercialitzar-los durant tot l'any.
La tradició d'Agramunt
A Agramunt i a Os de Balaguer, a les comarques de Lleida, els obradors ja fa mesos que preparen la campanya de Nadal. Agramunt té un torró propi amb una llarga tradició que li ha aconseguit el certificat de qualitat d'indicació geogràfica protegida. Per això, les empreses torronaires d'aquesta localitat de l'Urgell han ampliat l'oferta en els darrers anys.
A la localitat de la Noguera, Os de Balaguer, han apostat per la venda de torró al tall. Van començar l'any passat amb les varietats de torró tou i cremat, aquest any també han afegit el dur.
Seguint tradicions però amb propostes innovadores
El públic segueix comprant el torró tradicional, però també s'atreveix amb novetats. Els torrons tradicionals comparteixen cada any amb noves propostes innovadores com el torró de mandarina, de plàncton o fins i tot de patates de bossa.