Els 3 aliments que seran tendència gastronòmica aquest 2025
- El periodista Òscar Broc desvela a 'L'Altaveu' els 3 ingredients que ho petaran aquest any al món gastronòmic
- Un d'aquests aliments està present a molts plats sense adonar-te'n i el 2025 serà la seva consolidació
Estàs cansat de trobar a les cartes dels restaurants els mateixos aliments? Ja has avorrit les hamburgueses de fantasia? El col·laborador de 'L'Altaveu', Òscar Broc, exposa al programa els tres aliments que ho brodaran aquest 2025. Es tracta de tres ingredients que ja són tendència i que el 2025, segons el periodista, s'establiran com a fixes a les cartes.
El festuc
“Vaig tastar una carbonara amb salsa de festuc que era increïble“
El festuc està a tot arreu, fins i tot en preparacions d'alta cuina. Broc assegura que als restaurants italians serà tendència la salsa de festuc: "Vaig tastar una carbonara amb salsa de festuc que era increïble", assegura el periodista. El col·laborador de 'L'Altaveu' afirma que a banda de trobar aquest aliment en pestos, risottos, mantegues, salses i cremes, també el trobarem als dolços: "El croissant farcit de crema de festuc és un dels dolços que més ho està petant".
El mató
“La proteïna està molt de moda, el 2025 n'ingerirem molta“
El mató és un formatge fresc sense sal ni fermentació que s'utilitza en batuts, cremes per untar, pancakes i gelats. De fet, és un producte català i pot substituir a molts formatges que venen de fora. Broc creu que el mató tindrà molt d'èxit aquest 2025 per la seva textura, pel seu gust, perquè té molt poques calories i molt poc greix, i perquè té un dels elements més buscats actualment a la cuina, la proteïna: "La proteïna està molt de moda, el 2025 n'ingerirem molta", diu el periodista. El mató té menys greix que la majoria de formatges, però té un contingut proteic igual o superior al de la llet.
La cúrcuma
“El 2025 és cúrcuma“
Fa temps que la cúrcuma està present a les nostres vides, però el 2025, segons Broc, serà l'any de la consolidació d'aquest aliment: "Això sí que està de moda de veritat, el 2025 és cúrcuma", enuncia el periodista. El col·laborador de 'L'Altaveu' explica que la cúrcuma està a molts aliments com a colorant, ja que és un de molt potent, però ara mateix és una espècie que es consumeix molt. A més, va bé per la salut, perquè és antiinflamatori i té antioxidants.
La versatilitat de la cúrcuma ens permet trobar-les a plats salats, rebosteria, gelats o infusions. Broc assegura que una de les begudes de moda el 2025 serà la 'llet daurada', també anomenada 'cúrcuma latte'. Aquest refrigeri inclou llet amb cúrcuma i altres espècies. A les cafeteries d'especialitat més innovadores ja es venen.
Si ets cuinòfil i vols tastar noves experiències gastronòmiques, escull plats on hi hagi festuc, mató o cúrcuma i de segur que no te'n penediràs.