Enlaces accesibilidad

Salsa de calçots, la recepta d'Ada Parellada per a les calçotades

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens regala una proposta fàcil i gustosa
  • Ada Parellada ens ho explica tot i més sobre calçots i calçotades en la seva secció Històries de bar

Por
Recepta de salsa de calçots d'Ada Parellada
Salsa de calçots. Laia Solanellas / Europa Press Laia Solanellas / Europa Press

Ada Parellada ens ho explica tot sobre els calçots, la seva salsa i les calçotades en la secció Històries de bar . La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens explica com cuinar-los, com fer el seu complement perfecte i com prepara una bona calçotada. A més, ens dona quatre consells bàsics que ens permetran fer-los a casa, o idees per menjar-los d'altres maneres diferents i divertides.

En una conversa amb Lorena Amo al Cafè d'idees, prepara en directe la salsa de calçots. La podeu recuperar a través del clip del programa, però també us la deixem per escrit perquè no poseu excuses. Veureu que no té cap complicació i aconseguireu tenir la salsa més gustosa, ideal per dipejar!

Salsa de calçotsSalsa de calçots
Ingredientes Preparación
  • 3 tomàquets petits
  • Una cabeça d’alls
  • Dues nyores o pebre vermell dolç
  • Un grapat generós d’avellanes
  • Una llesca de pa torrat o fregit
  • Oli d’oliva
  • Vinagre
  • Sal
  • Pebre
  1. Posar un parell de nyores en remull en aigua calenta durant una mitja hora. Atenció, és important fer un tall a la nyora perquè l’aigua entri dins el pebrot sec i hidrati la carn interna
  2. Encendre el forn (treu primer les paelles que hi guardes!)
  3. En una safata de forn (que no sigui de plàstic, eh?) hi poses 3 tomàquets petits i una cabeça d’alls amb un raig d’oli i sal. Ho cous a 180C durant uns vint minuts.
  4. En un pot de túrmix hi posem els tomàquets, la polpa dels alls, la polpa de les nyores (rascades de la pell), les avellanes, el pa torrat o fregit, oli d’oliva, un raig de vinagre, sal i pebre.
  5. Triturem el conjunt fins a aconseguir una pasta. Ho allarguem amb aigua fins a aconseguir tenir la textura de salsa.