Enlaces accesibilidad

Pastís per recuperar galetes: la recepta d'Ada Parellada

  • La xef i propietària del Semproniana de Barcelona explica com aprofitar aquest producte
  • Parellada ens parla d'aquest petit plaer que forma part de la nostra vida des de la infantesa

Per
Brownies con azúcar, sobre tronco de madera y papel blanco, junto a galletas con pepitas de chocolate.  Incluye los textos '#Cafèdideees' y 'Pastís per recuperar galetes'.

Ada Parellada passa pel Cafè d'idees de Gemma Nierga per parlar-nos de les galetes, un petit plaer que forma part de la nostra vida des de la infantesa més tendra. En la seva secció Històries de bar, la xef i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona repassa quines són les galetes més nostrades, quin és el seu origen, d'on surt el nom de galeta María i com en podem fer a casa.

Com és habitual, també a través d'aquesta secció al programa ens acosta una recepta que podem fer a casa, de manera fàcil. En aquest cas, ens permetrà aprofitar aquelles galetes que tinguem destorrades! A més de ser base d’un pastís de formatge, fer-ne tiramisú, púding o pa de pessic de galetes, podem fer "pastís per recuperar galetes", on serveixen de substitut de la farina.

Pastís per recuperar galetesPastís per recuperar galetes
Ingredients Preparació
  • 100 g de galetes
  • 50 g de sucre
  • 25 g de cacau
  • 10 g d'impulsor
  • 2 ous
  • 50 ml d'oli de gira-sol
  • 100 ml de llet
  1. Matxuquem les galetes en un recipient fons i ampli. Afegim el cacau, el sucre i l’impulsor. Barregem bé.
  2. En un altre recipient batem els ous i barregem amb l’oli de gira-sol i la llet. Ho afegim al primer recipient (el de les galetes, cacau, sucre i impulsor).
  3. Ara posem en un motlle protegit amb paper de forn i enfornem a 180C durant uns 30 minuts.
  4. Atenció!!! Feu-lo refredar dins una bossa de plàstic. Quedarà molt més tendre.