Com netejar la nevera correctament segons el conseller domèstic, Jordi Àvila
- El freelance gastronòmic Jordi Àvila explica cinc consells per netejar la nevera correctament
- És recomanable netejar la nevera cada dos mesos aproximadament, per eliminar la brutícia i les males olors
La nevera és l'electrodomèstic que més treballa, de fet, no descansa mai. Una neteja a fons cada dos mesos evita brutícia, males olors i garanteix que els aliments es conservin. Però compte! Una praxi incorrecta pot provocar la proliferació de bacteris i afectar els aliments. El conseller domèstic, Jordi Àvila, ofereix a 'L'Altaveu' un seguit de cinc trucs per fer la neteja de la nevera correctament.
1. No deixar els aliments sobre el marbre
El primer pas per netejar la nevera és buidar-la, treure-li els aliments que conserva. Un greu error que comet molta gent, segons Àvila, és deixar tots els aliments a sobre el marbre de la cuina. L'ideal és posar-los a dins de bosses isotèrmiques o a la nevera petita que utilitzem per anar a la platja.
2. Tenir la nevera endreçada
El conseller domèstic recomana que la millor manera d'estalviar-nos netejar el frigorífic és tenir-lo endreçat, per motius d'higiene i per seguretat alimentària. En cas contrari, "fa que la nevera no treballi bé", adverteix l'expert.
D'esquerra a dreta, Danae Boronat, Jordi Àvila, Xavier Pérez-Esquerdo i Evelyn Segura, a 'L'Altaveu'.
3. Desconnectar la nevera abans de netejar-la
Durant tot el procés de neteja de la nevera cal assegurar-se que està desconnectada o girar la roda al zero, que significa que estarà apagada i així el motor no patirà. "Si no, farem patir la nevera, perquè la majoria continuen treballant tot i tenir la porta oberta", explica l'especialista a 'L'Altaveu'.
4. Vinagre de neteja
Primer de tot cal desmuntar totes les baldes de la nevera. Un cop la nevera està completament buida, segons Àvila, el millor producte que es pot aplicar és vinagre de neteja o bicarbonat.
5. Àcid cítric o llimona per les males olors
Per netejar la nevera no és gens recomanable fer ús de productes amb olors estranyes, perquè després els aliments poden tenir gust. Àvila diu que és important tenir controlat allò que provoca la mala olor i eliminar-la amb llimona, amb el truc dels claus que moltes àvies i mares han utilitzat, o amb àcid cítric, que és un gran antisèptic.