Enlaces accesibilidad

Cuscús de bròcoli, la recepta fàcil i ràpida d'Ada Parellada

  • La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens parla d'una verdura de moda
  • Parellada ens ho explica tot sobre aquest ingredient i esclareix diferències entre bròquil, coliflor i bròcoli

Per
Brócoli fresco troceado sobre una tabla de cortar de madera clara.  Color verde intenso.

La xef Ada Parellada ens ho explica tot sobre el bròcoli. La cuinera i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona ens acosta detalls d'una verdura de moda, destacant les seves propietats les millors maneres de cuinar-la. A més, esclareix les diferències entre el bròquil, la coliflor i el bròcoli, tres verdures que sovint es confonen, però que tenen característiques pròpies tant en sabor com en textura.

A més, en la seva secció Històries de bar al Cafè d'idees amb Lorena Amo, ens regala una recepta fàcil i ràpida per fer amb aquest ingredient. Es tracta d'un cuscús de bròcoli, una alternativa saludable i versàtil que es pot combinar amb diferents ingredients per fer un plat equilibrat i saborós. Ideal per a un àpat lleuger, que podem fer en un no res.

Cuscús de bròcoli, la recepta fàcil i ràpida d'Ada ParelladaCuscús de bròcoli, la recepta fàcil i ràpida d'Ada Parellada
Ingredients Preparació
  • 1 bròcoli
  • 500 g de cigrons cuits
  • 30 g de panses
  • 30 g d'ametlles
  • 1 culleradeta de curri
  • Oli d'oliva
  • Sal
  1. Ratllem el bròcoli fins a aconseguir una pols. També el podem picar en un processador d'aliments vigilant que no se'ns faci pasta.
  2. El podem menjar cru, però per a una millor digestibilitat, el saltem en una paella amb un raig d'oli i un pessic de sal. Només caldrà un parell de minuts de cocció.
  3. Afegim els cigrons cuits, el curri, les panses remullades i l'ametlla picada. Barregem bé, salem al gust i servim.
  4. El podem acompanyar amb una salsa de iogurt, que es fa simplement barrejant un iogurt amb un raig d'oli, la pell d'una llimona ratllada, herbes de Provença, sal i pebre.