Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

-Els treballs de desenrunament de l'edifici de Campanar, continuen a bon ritme.L'ús d'aigua a pressió, ha permès el·liminar bona part del fum negre que cobria l'estructura, i ha deixat al descobert els blocs de formigó de color blanc, que aparentment estan en bon estat.

-A Alacant, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat, que portarà al Congrés la gratuïtat de les escoles infantils en una nova llei de conciliació. 

-A València, la Policia Nacional exposa des de hui les bicicletes robades a la ciutat, que s'han pogut recuperar. A banda de tornar-les als seus propietaris, l'objectiu, es fer una crida, a interposar la corresponent denuncia en cas de sustracció.

-Primeres paraules de Ruben Baraja, 11 dies després de que el jugador Rafa Mir fora detingut per una agressió sexual.

-L'incendi forestal de Simat continua actiu però s'espera poder donar-lo per estabilitzat en les pròximes hores. Per precaució, continuen desallotjades 10 cases i roman tallada la CV-601. 

-La fiscalia confia que la reducció de la taxa d'alcoholèmia ajude a disminuir els delictes de trànsit. El govern central ha plantejat passar del 0'4 d'alcohol permés, al 0'2.

-Primeres paraules de Baraja sobre el cas Rafa Mir a qui sanciona amb dos partits. Este assumpte ha eclipsat la roda de premsa prèvia al partit contra l'Athetic de Madrid. En els esports, escoltarem el tècnic.

-A les 30 hores lectives que passen els xiquets a les aules, cal sumar-li les extraescolars. Els pares necessiten d'eixes hores de més per poder conciliar. Educadors i psicòlegs recomanen triar estes activitats en funció dels gustos dels xiquets, i avisen que han de deixar temps també per al joc.

-Continuem pendents de l'incendi que es va originar ahir de vesprada a Simat de la Valldigna i que va obligar a desallotjar una desena de vivendes. De moment continua actiu.

-La Confederació hidrogràfica del Xúquer està retirant 3 tones de peixos, majoritàriament silurs, una espècie invasora, per a garantir la qualitat de la poca aigua que emmagatzema. 0.33 hectòmetres cúbics, no arriba al dos per cent de la seua capacitat. 

-L'IPC en agost a la Comunitat Valenciana s'ha situat en el 2.2%, tres dècimes menys que en el mes anterior. Darrere d'esta desacceleració dels preus està l'abaratiment dels carburants i de l'alimentació. 

-El govern central, els sindicats i la patronal no arriben, per ara, a un acord per a reduir la jornada laboral a 37 hores i mitja a la setmana.

-La Confederació hidrogràfica del Xúquer ha retirat 3 tones de peixos, majoritàriament silurs, una espècie invasora, per a garantir la qualitat de la poca aigua que emmagatzema. 0.33 hectòmetres cúbics, no arriba al dos per cent de la seua capacitat. 

-BP i Iberdrola, han anunciat hui una inversió de 70 mil·lions d'euros en una primera fase per a la planta d'hidrogen verd més gran d'Espanya, que estarà ubicada en la refineria de BP a Castelló. L'objectiu és decarbonitzar sectors com ara el ceràmic, el químic o el transport pesat. ,

-L'IPC en agost a la Comunitat Valenciana s'ha situat en el 2.2%, és una dècima menys que al conjunt estatal, i tres menys que en el mes anterior. Darrere d'esta desacceleració dels preus està l'abaratiment dels carburants i de l'alimentació. 

-Temps intestable a la Comunitat Valenciana. S'esperen precipitacions esta nit al litoral de la província de València, que podrien acumular 20 litres per metre quadrat en només una hora. Tempestats, que poden ser localment fortes.

-Un 47 per cent dels estudiants assegura, que no fa res davant un cas d'assetjament escolar a un company. Es una de les conclusions de l'informe de la fundació ANAR, que s'ha fet entre estudiants de 5 comunitats autònomes, entre elles la valenciana.

-Fins divendres més de 200 experts internacionals presenten a la Universitat Politècnica de València, els últims avanços científics, per a desenvolupar motors d'automoció menys contaminants.

-Temps intestable a la Comunitat Valenciana. S'esperen precipitacions esta nit al litoral de la província de València, que podrien acumular 20 litres per metre quadrat en només una hora. Tempestats que poden ser localment fortes.

-El nou fiscal superior de la Comunitat Valenciana, José Ortiz, ha pres hui possesió del seu càrrec, en un acte presidit pel fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, que ha destacat el paper de la fiscalía, per a defendre els drets i lliberats de la ciutadania.

-Hui fa 5 anys de les inundacions que afectaren el Baix Segura. Esta gota freda, va desencadenar la pitjor inundació viscuda en la comarca en els últims 100 anys.

-L'escola de la Vall d'Ebo, ha tornat a funcionar. Després de 12 anys tancada, l'arribada de noves famílies al poble, ha permés reobrir-la.

-Un alumne d'onze anys, amb mobilitat reduïda, ha començat el curs com va acabar el passat. Sense poder pujar a la seua classe en el CEIP Voramar d'Alacant, perque l'ascensor està avariat. La mare ha de carregar-lo cada día, a l'entrada i l'eixida del cole, i a l'hora del pati. I denuncia, que porta més d'un any amb esta situació.

-Per a valorar el rendiment acadèmic d'un estudiant, és necessari analitzar la igualtat d'oportunitats, que té en el sistema educatiu. Un estudi de la Fundació Ramón Areces i de l'institut Valencià d'Investigacions Econòmiques, ha observat l'evolució dels estudiants més desfavorits, als diferents territoris de l'estat.

-L'escola de la Vall d'Ebo, ha tornat a funcionar. Després de 12 anys tancada, l'arribada de noves famílies al poble, ha permés reobrir-la.

-Un alumne d'onze anys, amb mobilitat reduïda, ha començat el curs com va acabar el passat. Sense poder pujar a la seua classe en el CEIP Voramar d'Alacant, perque l'ascensor està avariat. La mare ha de carregar-lo cada día, a l'entrada i l'eixida del cole, i a l'hora del pati. I denuncia, que porta més d'un any amb esta situació.

-Per a valorar el rendiment acadèmic d'un estudiant, és necessari analitzar la igualtat d'oportunitats, que té en el sistema educatiu. 

-Torna la rutina per a més de 800 mil xiquets i xiquetes, que comencen el curs escolar en centres financiats amb fons públics. 82 mil mestres i professors, encaren un curs que té com a principals novetats, la gratuitat de l'educació de 0 a 3 anys, i l'aplicació de la nova llei d'educació, que permetrà als alumnes examinar-se en la llengua que vullguen.

-En 6 anys l'esperança de vida de les dones al nostre pais, serà de 90. La majoria d'elles passaran quasi la meitat d'eixa vida en menopausa. Fer esport, cuidar l'alimentació i demanar ajuda als especialites, són les principals recomanacions per a viure esta nova etapa, amb la major qualitat possible.

-Hui ha tingut lloc la primera entrada de bous i caballs de Sogorb. Ha sigut ràpida, 47 segons i sense cap incident. La capital de l'Alt Palancia, ha tornat a omplirse de gent, que no ha volgut perdre's una tradició que es remonta a l'any 1386.

-Una imatge impactant, la de les festes de Sogorb, en directe veiem al públic arremolinat esperant la entrada de bous i cavalls, festa declarada d'interés turístic internacional...a punt de vore com els cavallistes entren galopant, per una de les entrades de Sogorb i recorren quasi 400 metres.

-Comença el curs per als más de 800 mil alumnes en la Comunitat Valenciana. Un curs, que té com a novetat, la gratuitat de l'educació dels 0 a 3 anys, i l'aplicació de la llei de llibertat educativa. 

-Ha mort a l'hospital la dona de 77 anys, que va ser agredida en el seu domicili de Valencia, el passat día 1.

Patía un traumatisme cranoencefàlic, i donat el seu estat, els bombers hagueren de traure-la en llitera de rescat, per la finestra del tercer pis.

-El PP ha escenificat unitat, respecte al finançament. Feijóo demana, que es convoque la conferència de presidents per abordar un nou model, que no benificie només a l'independentisme català. I vol que s'injecte a les Comunitats, 18 mil milions dels fons europeus. Mazón s'ha mostrat molt satisfet, considera, que es reconeïx la desigualtat entre autonomies, i la necessitat del fons de anivellament.

-La fiscalia alerta de l'augment de la violència entre els menors, per l'abús dels telèfons mòbils. En 2023 es van obrir més de 3 mil causes contra menors d'edat, per delictes contra la llibertat sexual, una xifra que s'ha triplicat des de 2015.

-Les entitats de rescat civil humanitari, estudien deixar els ports de la Comunitat, després que el govern autonòmic haja tornat a reclamar-los el cobrament de la taxa portuària. 

-El Banc Central Europeu ha notificat al BBVA, que no s'oposarà al seu intent de comprar el Banc Sabadell. La decisió era bàsica, per a què l'entitat basca poguera executar l'OPA. 

-La fiscalia alerta de l'augment de la violència entre els menors, per l'abús dels telèfons mòbils. En el seu informe anual, el ministeri públic advertix de "l'alarmant espiral, que no para de créixer" de delictes sexuals comesos per joves.

-Les entitats de rescat civil humanitari, estudien deixar els ports de la Comunitat Valenciana, després que el govern autonòmic haja tornat a reclamar-los el cobrament de la taxa portuària. 

-És la història d’una derrota però també l’exemple d’una resistència popular sense precedents en el nostre passat recent. Enguay fa 40 del tancament dels Forns Alts de Sagunt. La indústria siderúrgica va donar faena a més de 3.000 famílies a la comarca del Camp de Morvedre. Els veïns protagonitzaren una lluita infatigable contra la desaparició de la fàbrica.

-Un reportatge de Sergi Moyano, Xisco Tébar, Alberto Añón i Quino Martín.

-Són imatges de les restes, que han cremat a la planta de reciclatge d'Onda. Els Bombers, que han estat treballant tota la nit, no donen el foc per extingit. No és la primera vegada, que esta planta és consumida per les flames. De fet, incendis molt pareguts, s'han declarat en altres plantes d'este tipus a la Comunitat Valenciana.

-Les noves polítiques educatives, ara sí, passen del programa electoral a les aules valencianes. La Conselleria diu que este, serà el curs del canvi cap a la llibertat educativa. Mentre, els sindicats critiquen que la nova llei arracone el valencià.

-Ajudar en la criança dels nets, és pera la majoria dels iaios un motiu de satisfacció. Però en alguns casos, les dificultats per a conciliar dels pares, fan que els majors dediquen fins 8 hores diaries a esta cura. Una sobrecàrrega, que pot tindre conseqüències físiques i psicològiques.

-L'incendi que es va declarar ahir de vesprada a la planta de reciclatde d'Onda, encara fumeja. Els Bombers no el donen per extingit. 

No és la primera vegada, que esta instal·lació és consumida per les flames. 

-El curs escolar comença dillluns amb 800.000 alumnes i 80.200 docents a les aules valencianes. Com a novetat, enguany l'educació de 0 a 3 anys serà universal i gratuïta.

-La conciliació familiar s'ha convertit en un problema. Molts pares i mares, necessiten ajuda dels iaios per a criar als seus fills. El 22 per cent d'ells aseguren, estar contents de cuidar als nets, però per a alguns d'ells, es convertix en una jornada laboral que perjudica la seua salut.