Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els aldarulls d'ahir a Barcelona deixen prop de 600mil euros en destrosses de mobiliari urbà, un centenar de ferits - 4 encara ingressats a l'hospital - i 54 detinguts. La xifra total a Catalunya arriba als 74. Els Mossos van fer servir gasos lacrimógens per primera vegada en 16 anys.

El president de la Generalitat ha dit que seran inflexibles amb la violència. Sobre la vaga d'ahir ha dit que no va aconseguir paralitzar el pais. Els sindicats CCOO i UGT qualifiquen d'èxit social la jornada. Insiteixen que ni el govern central ni el de la Genralitat poden ignorar l'abast de la protesta i anuncien més mobilitzacions si no obren la negociació sobre la reforma laboral.

1 de cada 4 alumnes catalans acaben l'educació obligatòria sense dominar les competències bàsiques en matemàtiques i anglès. Són els resultats que es desprenen de les primers proves de 4rt d'ESO fetes a uns 60mil estudiants. L'expressió escrita tant en català com en castellà és una altra de les assignatures pendents.

Hores de feina frenètica a hotels i restaurants de la costa. Dilluns inauguren la temporada coincidint amb la Setmana Santa.... Aquesta tarda arrenca la primera fase de l'operació sortida amb el preu de la benzina pels núvols. Mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana en direcció la platja i la muntanya.

El Barça ha arribat aquest matí a Barcelona, on ja ha començat a preparar el partit de demà amb l'Atlètic de Bilbao. Un enfrontament que servirà d'assaig per la final de la copa del rei. Els bascos, arriben en un bon estat de forma després de guanyar al Schalke per 2 a 4 a l'Europa League.

Destrosses per 565mil euros, un centenar de ferits, 74 detinguts. DIA DE BALANÇ.

CCOO i UGT qualifiquen d'èxit social la jornada d'ahir. ANUNCIEN MÉS PROTETES.

Resultats proves 4rt d'ESO. SUSPÈS EN MATEMÀTIQUES I ANGLÈS.

Operació sortida Setmana Santa. HOTELS I RESTAURANTS ES PREPAREN PER OBRIR.

El Barça rep demà l'Athletic. SERÀ UN ASSAIG DE LA FINAL DE COPA.

Milers de persones protesten a aquesta hora pels carrers de Barcelona. És la gran manifestació convocada pels sindicats contra la reforma laboral i les retallades del govern de Mariano Rajoy.

Mentrestant, un establiments cremava així al carrer Pelai. I al matí bosses d'escombraries enceses davant la borsa de Barcelona , contenidors bolcats, trencadissas de vidres i talls d'accesos, a primera hora, en poligons industrials i a les entrades de Barcelona. A la tarda, més incidents al centre de la ciutat. Son algunes de les imatges més cridaneres de la vaga general que avui s'ha viscut al país.

Al matí, no ha estat fàcil desplaçar-se, tot i que els serveis mínims s'han complert als transports públics, les escoles i els hospitals. Els piquets han dificultat l'apertura de les grans cadenes i els petits comerços han fet de més i de menys.

Demà al matí és previst que el Barça torni a casa després d'empatar a zero contra el Mílan a San Siro a l'anada dels quarts de final de la Champions. La vaga general ha fet que els blaugrana s'estimessin més quedar-se a la capital de la Llombardia on s'hi han entrenat i també han aprofitat un dels seus grans atractius.

29 de març, dia de vaga general a tot l'Estat... Els sindicats qualifiquen la participació de molt àmplia, amb un seguiment superior al 80%, mentre Generalitat i Govern Central parlen de normalitat i compliment dels serveis mínims. La majoria de problemes, aquest matí, han estat relacionats amb la mobilitat... Els serveis mínims al transport públic s'han complert però no hi tornarà a haver fins les 5 de la tarda... Per això, molta gent ha agafat el cotxe... I s'han trobat amb talls en vies i carreteres, sobretot als accessos a Barcelona i polígons industrials.

Els piquets, coordinats pels sindicats, porten des de les 10 de la nit informant treballadors i usuaris... A Barcelona, al migdia, s'han concentrat en un piquet unitari a la plaça Universitat, amb la presència dels líders dels 2 sindicats majoritaris... Una trobada - sense incidents - .

La ministra de Treball ha dit que a vaga transcorre amb normalitat i que s'estan complint els serveis mínims. També ha dit que el principal objectiu del govern de Rajoy és aconseguir que Espanya superi la crisi econòmica i que, per complir-lo, la reforma laboral és imprescindible.

El Barça va empatar a zero a Milà i es jugarà el pas a la semifinal, dimarts vinent al Camp Nou... Els blaugrana haurien pogut encarrilar l'eliminatòria a San Siro però els hi va faltar punteria... A més, van reclamar un parell de penals i es van queixar del mal estat de la gespa.

D'aquí a 4 hores, comença la vaga general convocada pels sindicats contra la reforma laboral del govern de Mariano Rajoy. ¿Es paralitzarà el paìs? Això és el que volen els convocants. Creuen que aconseguir-ho els donaria força per obligar el govern a negociar canvis en una reforma que creuen massa extrema.

Artur Mas adverteix Alicia Sánchez Camacho que les minories no poden condicionar-ho tot. El president respon així l'amenaça de la lider del PP de treure el suport al govern de la Genraltiat si Convergencia i Unió agafa un camí independentista.

Ferit d'un tret un joier en oposar-se a 4 atracadors que volien assaltar els seu establiment. El succés ha passat a Gavà i 3 dels assaltants han estat detinguts.

8 banyistes intoxicats lleus en produir-se una fuita tòxica al Club Natació Barceloneta. La causa ha estat una barreja inadequadra de productes químics de desinfecció de piscines.

El Barça visita aquest vespre el Milan en l'anada dels vuitens de final de la Champions. Els blaugrana intentaran treure un bon resultat de San Siro per encarrilar l'eliminatòria... Davant tindran un vell conegut, Slatan Ibrahimovich, que es presenta com la gran amenaça milanista.

Declaren davant el jutge els 5 detinguts per una suposada trama de concessions irregulars d'estacions de l'ITV... Declaracions que coincideixen amb la decisió de la diputació de Barcelona d'ajornar la ratificació del nomenant com a coordinador general d'un dels detinguts, Josep Tous. Entre els arrestats també hi ha el subdirector de seguretat industrial de la Generalitat i 3 empresaris.

6 persones han resultat intoxicades a les instalciones del club Natació Barcelona quan abocaven clor en un dipòsit. 5 dels intoxicats estan en observació a l'hospital del mar. Els bombers han hagut d'evacuar les instal·lacions i acordonar la zona en un perímetre de seguretat de 50 metres.

Són útils els deures? La vaga convocada per una associació de pares francesos ha reobert el debat. Molts pedagogs consideren que la clau està en la quantitat i en què s'adaptin a l'alumne. Alguns mestres, però, creuen que accentúen les desigualtats entre els nens que tenen l'ajuda dels pares i el que no.

Menjar preparat, sa i equilibrat. És una de les grans apostes d'Alimentària. Àpats que s'adapten al ritme frenètic del dia a dia, que poden estar fets en 1 minut sense renunciar a la salut. Novetats també pel que fa als productes ecològics o sense gluten.

Ibrahimovic és un dels perills que el Barça es trobarà aquest vespre a San Siro. Els blaugrana comencen a jugar els quarts de final de la Champions i Guardiola avisa que, en una setmana, poden passar de somiar en el triplet a perdre 2 títols.

Declaren els 5 detinguts, mentre la Diputació ajorna el nomenament de Tous. TRAMA DE LA ITV.

6 intoxicats a Barcelona. ABOCAMENT INADEQUAT DE CLOR.

Són útils els deures?.LA VAGA A FRANÇA REOBRE EL DEBAT

Alimentària aposta per la salut. MENJAR PREPARAT, SA I EQUILIBRAT.

Guardiola a casa d'Ibrahimovic. EL BARÇA BUSCARÀ UN GOL A SAN SIRO.

"Hispabons". Aquest és el nom que podria tenir l'emissió de deute de les comunitats autònomes. La iniciativa, que el ministre d'economia, Luis de Guindos, veu amb bons ulls, facilitaria liquiditat, és a dir, diners, per a les autonomies. Aquesta possibilitat de finançament és molt valorada per la Generalitat de Catalunya. Aquestes emissions sortirien més barates que els bons que fins ara ha emés el govern català i, a més, tindrien la garantia de l'Estat.

Sindicats i Generalitat tanquen un acord sobre els serveis mínims durant la vaga general de dijous. Circularà, a hores punta, un 33% del transport públic i les escoles obriran portes amb la presència del director i un mestre per cada sis aules.

La factura de la llum s'encarirà el més vinent entre un 5% i un 7%. Les organitzacions de consumidors es queixen que l'any passat la factura ja es va encarir d'un 12% i un 50% en els ultims 5 anys.

Preocupació al Pallars Jussà per la possibilitat que tanqui l'acadèmia de suboficials de Talarn. Aquesta instal·lació militar dona feina directa a 800 persones i és clau en l'economia de la comarca.

El Barça ha preparat aquesta tarda a San Siro l'anada dels quarts de final de la Champions contra el Mílan. Guardiola no vol ni sentir a parlar d'un possible triplet i avisa que hauran de fer dos grans partits per superar el campió italià. A més, assegura que el de demà és molt important i que necessiten marcar.

Luís de Guindos anuncia que, a l'estiu, posaran en marxa els hispabons. Un sistema que permetrà a les comunitats autònomes emetre deute conjuntament, pagant interessos més baixos. Ha afegit que el pacte fiscal haurà d'esperar. De guindos ho ha dit a Barcelona on s'ha trobat amb Artur Mas.

El rebut de la llum pujara entre un 5 i un 7% a l'abril... Segons el govern el Suprem li obliga a fer-ho perquè el que paguen els consumidors no cobreix la despesa per generar electricitat.. La mesura afectarà 20 milions de llars i petites i mitjanes emperses. També repercutirà en els operadors del sector elèctric.

Durant la vaga general de dijous circularà 1 de cada 10 autobusos, metros i trens en hora punta. La resta del dia no hi haurà servei... Estarà garantida l'atenció sanitària urgent i inajornable; i els escoles obriran amb un directiu per centre i 1 mestre per cada 6 aules... El jutjats de guàrdia mantindràn el servei però es posposen els judicis previstos.

Alimentaria aposta per la fusió entre cultures culinàries per augmentar les vendes. Aquest saló és el millor aparador per exportar productes espanyols com els formatges, vi o oli d'oliva al mercat asiàtic. Per a moltes empreses, aquesta pot ser la sortida a la crisi.

El Ministre diu que les CCAA podran emetre deute conjuntament a l'estiu. TROBADA MAS-DE GUINDOS.

La llum, més cara. PUJARÀ ENTRE UN 5% I UN 7% L'1 D'ABRIL.

Vaga general 29-M. PACTATS ELS SERVEIS MÍNIMS.

Aposta per la fusió. ALIMENTARIA MIRA CAP A ÀSIA.

El Barça ja és a Milà. DUEL D'ALT VOLTATGE A LA CHAMPIONS.

El número dos de la diputació de Barcelona, un subdirector de la Generalitat i tres empresaris detinguts. Escorcolls de la guardia civil a seus de l'administració catalana i a seus d'empreses. Negocis poc clars relacionats amb la ITV, les empreses d'inspecció tècnica de vehicles. Al llarg del dia d'avui, a Barcelona, s'ha viscut un capitol d'una història de presumpta corrupció. I és que, pel que sembla, alguns han malinterpretat la idea del "bussines friendly".

Alicia Sánchez Camacho amenaça Convergència amb retirar el suport al govern català si manté el gir nacionalista anunciat en el Congrés del cap de setmana. La líder del PP ha sol·licitat una reunió amb Artur Mas per demanar-li explicacions.

Caixabank absorveix Banca Cívica i es convertèix en la primera entitat bancaria espanyola, superant el BBVA. Les cotitzacions de les dues entitats han estat avui suspeses en borsa degut a l'operació de fussió.

Els productes d'alimentació mes nous i increibles es troben fins dijous a Alimentaria. La fira aplega 4 mil empreses que presenten els nous productes que, en pocs mesos, trobarem als comerços com gelats de xistorra o crispetes de pollastre.

El Barça viatja demà a Milà amb la novetat de Dani Alves a la convocatòria. També ha entrat a la llista Afellay, tot i que encara no té l'alta mèdica. Els blaugrana afronten els quarts de final de la Champions en el millor moment de la temporada, però no els acaba de fer el pes tornar a creuar-se amb Ibrahímovic.

Detinguts a Barcelona 2 alts càrrecs de la Generalitat i 3 empresaris per una presumpta trama de concessions d'estacions d'ITV a Catalunya. Se'ls acusa de falsetat documental i tràfic d'influències. La Guardia Civil ha fet les detencions en coordinació amb l'Agència Tributària, i han estat possibles gràcies a unes converses captades dins el cas campió.

Alimentària ha obert portes avui a Fira Barcelona. És una fira gastronòmica de referència mundial que se celebri cada 2 anys.

Caixabank es convertirà en el primer banc d'Espanya en volum d'actius. El seu consell d'administració i, també, el de Banca Cívica es reuneixen aquesta tarda per formalitzar-ne la fusió. A l'espera d'aquesta decisió, la Comissió Nacional del Mercat de Valors ha suspès cautelarment les cotitzacions en borsa de les dues entitats.

A Catalunya s'han celebrat 557 judicis amb jurat popular des que es va crear la institució, fa 16 anys. Fins ara només se n'han repetit 2, un a Barcelona fa 2 anys i l'altre a Girona el setembre passat. Si no prospera el recurs en contra que presentaran aquesta setmana , el judici al gendre dels joiers Tous, en seria el tercer.

Dani Alves és la gran novetat a la convocatòria per viatjar a Milà en una llista on hi ha jugadors del filial com Montoya, Muniesa i el porter Oier. També viatja Afellay, sense l'alta mèdica. L'equip italià afrontarà l'eliminatòria sense un dels seus millors defenses, el brasiler Thiago Silva, lesionat per un mes.

Detinguts dos alts càrrecs i 3 empresaris a Barcelona. OPERACIÓ CAMPIÓ.

Arriba "Alimentaria". 75 PAÏSOS A L'EDICIÓ MÉS INTERNACIONAL.

El primer banc d'Espanya. CAIXABANK I BANCA CÍVICA FORMALITZEN LA FUSIÓ AVUI.

16 anys de jurats populars. NOMÉS S'HAN REPETIT 2 JUDICIS DE 557.

La Champions passa per Milà. AMB ELS DE MALLORCA MÉS DANI ALVES.