Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tot a punt per a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics a París. Un inici de la competició marcat per una incidència a la xarxa ferroviària.

Queda un mes per la data límit d'investidura i tot apunta que l'acord entre Esquerra i PSC per investir Salvador Illa es podria concretar en pocs dies. Pendents, això sí, de la decisió de la militància republicana

Catalunya bat un nou rècord d'ocupació en el segon trimestre de l'any. Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa, entre l'abril i el juny, gairebé 24.000 persones han trobat feina. Bones notícies també pel que fa a la taxa d'atur que baixa lleugerament i se situa en el 9,41%. En concret, hi ha 800 desocupats menys.

Queden més que serrells i poc temps, diu Esquerra, per un acord amb el PSC que han de validar les bases. Aquests dies el govern de Sánchez ha intentat reduir la desconfiança materialitzant traspassos que ja s'havien signat abans. Avui han mostrat esperança en què Illa pugui ser investit.

Un altre ministre, Ernest Urtasun, de Sumar, reconeix que Junts ho intenta boicotejar dificultant aquesta setmana l'estabilitat parlamentària de l'executiu. I els de Puigdemont mantenen la pressió als republicans.

S'imposa el sol i les temperatures pròpies d'estiu. L'arribada de l'aire càlid procedent del nord de l'Àfrica accentuarà la calor durant el cap de setmana. Només algunes nuvolades deixaran alguna tronada a l'Alt Pirineu. Viurem una nova nit tropical a la costa, amb temperatures que aquest divendres seguiran entre 30 a 35 graus a la major part del territori. A Ponent, l'Ebre, Conca de Tremp i l'Empordà s'enfilaran encara més.

Els republicans diuen que falten més que serrells per tancar, i recorden que es van marcar un termini que s'acaba en 6 dies.

145 denúncies per agressions sexuals des de 1948 als jesuites de Catalunya. Han identificat 44 agressors i n'han fet públics 14 dels noms. 

La justícia tomba les Zones de Baixes Emissions de quatre municipis més, com ja va passar amb Barcelona. Són L'Hospitalet, Cornellà, Esplugues i Sant Adrià de Besòs. 

Gairebé dos mesos després del seu fitxatge, el Barça ha presentat Hansi Flick.

Negociacions a correcuita entre Esquerra i el PSC per a la investidura d'Illa. Sis dies perquè s'acabi el mes i sis dies també perquè s'acabi el termini que es va autoimposar Esquerra per tancar un pacte i sotmetre'l a votació de la seva militància. 

Es constitueix el nou Consell General del Poder Judicial. Avui, finalment, després de gairebé 6 anys amb el mandat caducat.

Foment del Treball estudia recórrer l'ampliació de la zona protegida del Delta del Llobregat. 

Anul·lades les zones de baixes emissions de 4 municipis més a l'Àrea metropolitana de Barcelona. 

La companyia de Jesús a Catalunya ha recollit 145 denúncies per agressions sexuals des de 1948 i ha identificat 44 agressors.

Extingit l'incendi i controlada la fuita de gas liquat que ha cremat fins fa poc més d'una hora en el vagó d'un tren de mercaderies a la zona de Mas Gri a Girona. 

Què és l'Ingrés Mínim Vital? 

Per llei, és el dret a un ajut per reduir la pobresa de les llars que es troben en situació vulnerable. A Espanya es va posar en marxa fa 4 anys i, segons dades del Ministeri, se n'han beneficiat més de 2 milions de persones. L'edat mitjana és de 28 anys. 

La prestació es cobra mensualment i és compatible amb treballar. Per a una persona, és de 604,21 euros. Però també poden cobrar-la unitats familiars. En el cas de dos adults o d'un adult i un menor, suposa un ingrés de 785 euros. 

I protegeix especialment a les famílies monoparentals i als infants. 

A qui beneficia?

Poden sol·licitar-lo les persones majors de 23 anys. Han d'acreditar la residència legal a Espanya durant almenys 1 any i una situació de vulnerabilitat econòmica. Això suposa tenir un patrimoni inferior a 20.353 euros. 

També hi poden accedir les persones majors d'edat sense llar, desnonades, víctimes d'explotació sexual o de violència de gènere.

Ho fa en plenes negociacions entre socialistes i republicans per la investidura de Salvador Illa. Moncloa emmarca aquesta trobada dins la normalitat institucional i, oficialment, per signar el traspàs de l'Ingrès Mínim Vital a la Generalitat.

El PP torna a carregar contra aquesta reunió i la situa en les negociacions per a la investidura d'Illa.

Toc d'atenció de Junts a l'executiu de Sánchez i al Congrés. Ahir van tombar, juntament amb PP i VOX, els objectius d'estabilitat.

Els Mossos d'Esquadra han detigunt un bomber voluntari com a presumpte responsable de provocar l'incendi que l'estiu passat va cremar 573 hectàrees entre Portbou i Colera.

Un centenar de funcionaris s'han concentrat a l'entrada de la presó de Mas d'Enric.

Tot i que els dos governs ho situen en la normalitat institucional, els republicans havien demanat reunions al més alt nivell per desbloquejar la negociació. Ara bé, el Govern assegura que Pere Aragonès "no negocia la investidura de ningú" i sobre si Sánchez es reunirà demà amb la secretaria general dels Republicans, Marta Rovira, la resposta ha estat negativa.

En tot cas, una de les exigències dels republicans és precisament la del compliment de tots els acords previs amb el PSOE, i precisament aquest dimecres se signarà el traspàs de la gestió de l'Ingrés Vital Mínim acordat a la darrera reunió del 21 de desembre entre tots dos presidents.

Les temperatures nocturnes han pujat i la nit ha tornat a ser Tropical a la costa, però en canvi, a l’interior i al Pirineu encara ha estat de bon dormir. 

Aquesta setmana estarà marcada per una dorsal anticiclònica, que afavorirà molta estabilitat atmosfèrica i també molta insolació. La massa d’aire càlid que tenim a capes mitjanes de l’atmosfera, s'anirà reescalfant i afavorint temperatures cada dia més altes i una calor cada dia, més intensa. 

Demà, serà un altre dia de sol radiant, però les nuvolades que creixeran durant la tarda al Pirineu, Prepirineu i nord de la Catalunya Central podran deixar alguna tronada moderada. 

L' Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí i Salvem l'Empordà denuncien que la plataforma d'assaig d'eòlica marina que es vol construir al golf de Roses vulnera la normativa ambiental. Asseguren que es tracta d'un prototip industrial i que està situat en un emplaçament on no es permet la recerca i la investigació. Han presentat al.legacions al projecte, que es troba a informació pública. I insten als veïns de la zona afectada per la línia elèctrica d'evacuació que s'hi ha de construir. També han presentat una demanda al Tribunal Suprem contra el Pla d'Ordenació d'Espais Marítims que permet instal.lar aerogeneradors al Golf de Roses.

La Barceloneta va néixer per ser la casa dels pescadors de la ciutat, però ara és un dels principals reclams turístics de Barcelona. Avui, els seus veïns viuen el compte enrere per la Copa Amèrica que passarà per davant dels seus balcons. 

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat 31 milions d'euros al barri, per millorar l'espai públic i alguns equipaments. Alguns veïns temen que l'esdeveniment suposi un increment de la pressió turística i que els preus dels lloguers encara s'encareixin més per l'arribada massiva de visitants.

Tot i que els dos governs ho situen en la normalitat institucional, els republicans havien demanat reunions al més alt nivell per desbloquejar la negociació. 

300.000 persones rebaixen les restriccions per sequera. Són els habitants de les capçaleres del Llobregat i del Ter i de la zona del Llobregat mig.

A Barcelona, acord entre les patronals d'oci nocturn i les associacions de veïns per millorar la convivència. Demanen a l'ajuntament que posi ordre en les llicències dels locals.

El davanter ucraïnès Artem Dobvyk és molt a prop de deixar el Girona per fitxar per l'Atlètic de Madrid.

Fotògrafa i artista, Agnès Varda es va acostar als sense sostre, va filmar la revolució cubana i la lluita pels drets dels black panters a Califòrnia. 

Divertida i creativa, es narrava a si mateixa. Barrejava documental i ficció, realisme i somni, vida i art. Va canviar la manera de representar a les dones. Es va apropar als sensesostre, als marges de la societat. Va viatjar a la xina, va filmar la revolució cubana i la lluita pels drets dels black panters a Califòrnia. Va ser la primera directora en guanyar un Oscar honorífic i ho va celebrar ballant amb Angelina Jolie.

La vida del Miguel depen de la ventilació mecànica. La seva és una lesió medular de nivell C2 i per això els seu diafragma no té impuls nerviós. Fa 4 dies que li han reconstruit el nervi frènic, imprescindible per poder tornar a aprendre a respirar. L'operació, amb microcirurgia d'anastomosis, és pionera a Europa. Ara caldrà esperar entre 9 i 12 mesos per veure si el nervi frènic recupera l'impuls nerviós i fa funcionar el marcapassos diafragmàtic. 

Fa 10 anys a l'Alicia li van diagnosticar TDAH. És una de les 180 persones que han participat en l'estudi en què col·labora l'hospital barceloní. I els beneficis, no han trigat a aparèixer. L'assaig clínic posa el focus en la irritabilitat. Els investigadors han descobert que els simbiòtics ajuden a controlar-la. La irritabilitat és un símptoma complex i sovint persistent que afecta la qualitat de vida dels pacients. Fins i tot, en casos greus, pot augmentar el risc de suïcidi. 

Un miler de peixos han mort aquest cap de setmana al riu Besòs. Segons els experts, la inhalació dels tòxics no seria un perill, però sí banyar-se. De fet, les autoritats locals recorden que sempre està prohibit. L'aigua encara és tèrbola i té una mica d'escuma. Això passa perquè la depuradora de La Llagosta també ha quedat afectada pel vessament. Gran part de les bacteries que netegen l'aigua han mort i les estan reemplaçant.

 

Els republicans tensen la corda i pressionen els socialistes. En un article a La Vanguardia, li reclamen un gest clar cap a un pacte que garanteixi la sobirania fiscal. 

Torna la normalitat al Parc Fluvial del Besòs, que ha obert de nou. 

Operació pionera a Europa de la mà de l'institut Guttman i l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Robert Lewandowski i Andreas Christensen s'han incorporat avui a la pretemporada del Barça.

Ricky Rubio tancarà el cercle de la seva carrera tornant al club on va batre el rècord de precocitat debutant a l'ACB amb només 14 anys. Des de l'aturada que va fer per cuidar la salut mental, està refent els passos dels seus inicis. Primer amb el Barça, i ara, si no hi ha un daltabaix, amb el Joventut de Badalona.

Ricky va jugar 4 temporades a la Penya, on va guanyar una FIBA Eurocup, una Copa del Rei i una Copa ULEB. D'allà va fer el salt al Barça on va conquerir l'Euroleague. A l'estiu de 2009 va ser seleccionat en cinquè lloc al Draft de l'NBA on va jugar 12 temporades.

Després d'aquests darrers mesos de blaugrana, el seu retorn a l'Olímpic és cada vegada més a prop.