Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Veure una maleta o una tenda de campanya a la platja cada vegada és més habitual. Sovint es tracta de turistes que decideixen dormir a l'aire lliure per estalviar-se els diners que costa una pensió o un hotel. L'Ajuntament de Barcelona recorda que és una pràctica il·legal sancionble, tot i que la Guàrdia Urbana sol en la majoria de casos limitar-se a avisar els infractors i fer-los fora. El veïnat de la Barceloneta demana més mà dura i no temen que si s'expulsa els visitants de la platja acampin en altres espais públics del barri com parcs i plaçes.

La família Jorba, del Bages, va inaugurar l'històric edifici l’any 1926 i el va tenir en funcionament fins al 1963, quan van vendre l’immoble a Galerías Preciados. El 1995 va tornar a canviar de mans i el va adquirir El Corte Inglés que ara ha decidit vendre'l per centrar la seva activitat en edificis més grans i rendibles. El tancament genera nostàlgia entre la clientela i veïnat i planteja interrogants sobre el futur del sector del comerç. L'immoble es destinarà ara a acollir oficines, però mantindrà una botiga a la planta baixa.

L'estiu d'aquest any 2024 està sent una temporada de calorades i pics de calor. Els aires condicionats i els ventiladors han de funcionar a tot drap i això coincideix amb un repunt del preu de la llum. A banda de l'augment de la demanda, també hi contribueixen el context geopolític internacional i l'encariment de matèries primeres com el gas, que al mercat espanyol té un paper cabdal a l'hora de determinar les tarifes elèctriques.

Fa 7 anys, el Team New Zealand va revolucionar la Copa Amèrica de vela en incorporar ciclistes. Havia nascut la figura del 'cyclor' quan els tècnics de l'equip es van adonar que podien obtenir més potència amb les cames que no pas amb els braços, com es feien tradicionalment. Durant 2 anys van mantenir el secret i l'any 2021 es va prohibir que els ciclistes pugessin a bord. El pas del temps ha demostrat l'eficàcia d'aquesta troballa revolucionària i actualment són una peça clau de tots els equips.

No beure aigua suficient o deixar-se posat el banyador humit són petites conductes de risc que poden afavorir l'aparició d'una infecció d'orina. Les dones en són especialment vulnerables i les farmàcies recorden que per combatre-la amb antibiòtics és imprescindible tenir recepta mèdica.

Continua ingressada a l'UCI de Sant Joan de Déu la nena de 8 anys que va patir un accident divendres en caure un dels castells de la Colla Vella, a Vilafranca. La Coordinadora de Colles defensa que fer castells no presenta més riscos per la canalla que d'altres activitats esportives i recorda que cada any només un 3% dels castells fan llenya. També posen en valor la introducció l'any 2006 de l'obligació de portar casc.

Continua ingressada a l'UCI de Sant Joan de Déu la nena de 8 anys que va caure pujant un castell a la Diada de Sant Fèlix, a Vilafranca.

S'acaba l'agost i torna la rutina. El sector turístic veu complertes les expectatives de l'estiu amb ocupacions del 90%. A més a més, confia que el bon temps previst pel setembre permetrà allargar la temporada.

El Partit Popular retreu al PSOE els pactes amb l'independentisme, sobretot pel que fa al finançament de Catalunya. La ministra María Jesús Montero fixa la regeneració política com una de les prioritats del nou curs.

Ens embarquem amb la Guàrdia Civil al voltant del camp de regates de la Copa Amèrica de Vela. En alta mar són els encarregats d'intervenir en tot tipus d'escenaris, des d'un ofegament a un possible atac terrorista.

Ja es coneix el calendari de la fase regular de la Lliga de Campions masculina de futbol: el Barça debutarà al camp del Mònaco i el Girona ho farà al camp del Paris Saint Germain.

La campanya de la fruita a Lleida dona feina a unes 25.000 persones aquest any. És una de les més importants de tot l'Estat i 9 de cada 10 treballadors venen de fora. Molts ho fan tenint un contracte d'origen, d'altres, però arriben sense feina ni lloc on dormir. Els sindicats demanen l'anomenat "carnet de campanyes agràries" per a una immigració ordenada.

Pendents de l'accident que s'ha produït a la Diada Castellera de Sant Fèlix. Una nena de 10 anys ha caigut i l'han traslladada a Sant Joan de Déu.

Darrer cap de setmana de vacances per a molts. El sector turístic està satisfet amb la temporada. Asseguren que s'han complert les previsions i que l'ocupació ha estat molt bona. Alerten, però, que han hagut de fer mans i mànigues per aconseguir el personal de reforç per aquests mesos.

La campanya de la fruita a Lleida dona feina a unes 25.000 persones aquest any. És una de les més importants de tot l'Estat i 9 de cada 10 treballadors venen de fora.

El Barça pot dormir demà amb 7 punts d'avantatge davant del Madrid, si guanya el Valladolid a Montjuïc. Flick ha lamentat la baixa de llarga durada de Marc Bernal. Veu dues opcions de recanvi: Marc Casadó o reconvertir un central com Eric Garcia.

La diada castellera de Sant Fèlix s'ha aturat momentàniament en acabar la primera ronda, cap a un quart de dues del migdia, per l'evacuació d'un membre de la canalla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els de la camisa rosada havien apostat pel quatre de nou net en primera ronda, que han pogut carregar, però que després ha caigut.

Un helicòpter medicalitzat s'ha emportat la castellera a l'hospital, abans que la diada es pogués reprendre. Ha estat, de fet, un inici de diada molt accidentat, amb tres caigudes en els quatre primers castells, tots ells de gamma extra.

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha entregat aquest divendres una carta personalitzada a cada conseller per detallar-los quins són els seus objectius i què espera d'ells, segons fonts de la Presidència. L'executiu català fa una trobada de dos dies al Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà, per perfilar el Pla de Govern i concretar les prioritats de cada departament per a aquesta legislatura.

El sector turístic està satisfet amb la temporada perquè s'han complert les previsions i l'ocupació ha estat molt bona. Ara bé, alerten que han hagut de fer mans i mànigues per aconseguir el personal de reforç per aquests mesos. I és que sovint les condicions laborals del sector no són prou atractives per aconseguir que més treballadors que busquen feina s'hi interessin.

El Govern de la Generalitat es tanca al Monestir de Poblet durant dos dies per abordar els reptes i les prioritats de la legislatura.

El Govern espanyol defensa el finançament singular per a Catalunya i demana no confrontar territoris. El Partit Popular reclama a Pedro Sánchez que convoqui els presidents autònomics per pactar un model negociat en què tothom s'hi senti comòde.

El sector turístic fa un balanç satisfactori de la temporada, però alerta que han hagut de fer mans i mànigues per aconseguir personal de reforç per aquests mesos. Les condicions laborals són un un fre.

La campanya de la fruita a Lleida dona feina a unes 25.000 persones. El 90% dels temporers són treballadors estrangers. Els sindicats demanen implantar l'anomenat "carnet de campanyes agràries" per a una immigració ordenada.

Una absència destacada en la segona jornada de regates oficials a la Copa Amèrica de Vela.

Aturen momentàniament la Diada Castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès, per atendre i evacuar un membre de la canalla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

  • El president entrega una carta personalitzada a cada conseller per fixar els objectius dels seus respectius departaments
  • Illa aprofita l'estada a Poblet per visitar el monestir i l'arxiu on es guarda el fons de Tarradellas, un dels seus referents polítics