Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Centre de Reproducció de l'Albera, dedicat a la cria i reintroducció de la tortuga mediterrània, una espècie en perill d'extinció, celebra els seus 40 anys d'història amb una jornada de portes obertes. Les tortugues nascudes en captivitat al centre són alliberades al Massís de l'Albera, un espai que conserva l'última població natural de l'espècie a la península. Més del 60% dels exemplars alliberats sobreviuen. A més, el centre també treballa en la cria de la tortuga d'estany, una espècie gairebé extingida.

Salvador Illa participa en els actes oficials del 12 d'octubre a Madrid. És el primer president de la Generalitat que ho fa en els darrers 14 anys. Illa reivindica que Catalunya ha d'estar present en tots els espais disponibles i ha d'implicar-se, diu, en la construcció d'una Espanya plural. Acompanyat de la delegada del govern a Madrid ha assistit a la desfilada i a la recepció oficial al Palau Reial.

Manifestació per commemorar el 12 d'octubre també a Barcelona i també passada per aigua. L'han convocat diverses entitats i s'hi han sumat representants del PP i de VOX. Segons la Guàrdia Urbana hi han participat 500 persones

Mor atropellat un jove de 23 anys a la C-59 a Caldes de Montbui. El turisme ha envestit 3 persones més i hi ha una altra vianant ferida menys greu. La conductora, de només 18 anys, ha donat positiu en el control d'alcoholèmia i està detinguda.

"El baño del diablo" s'endú el premi a millor llargmetratge al festival de Sitges. El palmarès premia també la direcció de Soi Chang. La favorita del públic és però 'Strange Darling'

Regata entre New Zealand i l'Ineos Britànnia. En la Nations League de futbol Espanya juga contra Dinamarca.

  • És el primer cop en 14 anys que un president de la Generalitat assisteix a la desfilada militar i la recepció de Felip VI
  • Mig miler de persones es manifesten a Barcelona per commemorar el Dia de la Hispanitat i "l'orgull de ser espanyols"

El president del govern Pedro Sánchez ha dit que no hi haurà impunitat en el cas Koldo. Ho ha dit després que s'hagi conegut un informe de la Guàrdia civil que diu que l'exministre socialista José Luis Ábalos formava part d'una trama corrupta junt amb l'empresari Victor de Aldama i el seu assessor Koldo Garcia. L'exministre ho nega. D'altra banda, aquest divendres alguns estudiants de secundària s'han manifestat a Barcelona per reclamar a l'administració que els hi ensenyi ja, el nou examen de selectivitat. 

Aquest dijous a la nit el protagonisme ha estat per l'actor Geoffrey Rush que va recollir el premi honorífic del festival. D'altra banda, Destry Allyn Spielberg, filla del reconegut director de cinema, arriba a Sitges amb el seu primer llargmetratge: 'Please don't feed the children'.

La cadena de depilació làser Unico va tancar a finals de juliol i va entrar en concurs de creditors el 20 de setembre, deixant molts clients amb tractaments pagats però no realitzats. Els afectats han de presentar la reclamació abans del 21 d'octubre. Aquells que van pagar amb crèdit al consum han d'enviar un burofax al centre i contactar amb el banc, mentre que es recomana també reclamar a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades per obtenir l'historial mèdic.

Catalunya ha viscut una nit especial amb aurores visibles en zones elevades i amb poca contaminació lumínica, com a Pujalt i la Serra del Montsec. Encara que alguns veïns no han tingut tanta sort, el fenomen s'ha convertit en un atractiu turístic. Després de poder gaudir d’aquest esdeveniment dues vegades aquest any, els experts preveuen que la seva intensitat serà més baixa, però anuncien l’aparició d’un cometa brillant aquest cap de setmana.

Mobilitzacions d'estudiants arreu d'Espanya per reclamar concrecions sobre com seran les PAU. A Catalunya, han sortit al carrer a Barcelona, Tarragona i Lleida.

Salvador Illa ha assistit a l'obertura de l'Any Judicial a Catalunya. Feia més d'una dècada que no hi assistia cap president de la Generalitat.

Tornen les aurores boreals a Catalunya. Aquesta nit, durant unes hores el cel de moltes poblacions s'ha tenyit de colors violeta i rosa.

Ronald Araujo veu cada cop més a prop el seu retorn. El defensa blaugrana diu que la recuperació de la lesió que es va fer el juliol passat va molt bé i que aquesta temporada vol guanyar la Champions.

Els primers exàmens estaran disponibles a partir de la setmana vinent, que s'adapten als canvis del Ministeri amb només un model de prova.

El president Illa ha participat en l'obertura de l'Any Judicial a Catalunya. És el primer president de la Generalitat que hi assisteix des de fa una dècada. 

El Govern obre la porta a una reunió del president Illa amb Carles Puigdemont, però com a líder de Junts si és nomenat com a tal al congrés de la formació.

60 mil persones van donar la benvinguda a la gran final de la Copa d'Amèrica de Vela que enfrontarà a britànics i neozelandesos.

S'estan votant al Parlament les propostes de resolució del debat de política general que acaba aquest dijous. Però parem atenció també al Líban perquè Israel ha atacat un quartell de la Finul de Nacions Unides ferint a dos cascos blaus. L'exministre d'exteriors espanyol Miguel Ángel Moratinos ha dit en una conferència a Barcelona que estem al llindar d'una tercera guerra mundial.