Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un caporal dels Mossos d'Esquadra mor atropellat per un vehicle que s'ha donat a la fuga en un control d'alcoholèmia a primera hora del matí a la C-58 a Sant Quirze del Vallès. Poc després, una patrulla dels Mossos n'ha pogut detenir el conductor a la C-17, a  l'entrada de Barcelona, a l'altura de Santa Coloma de Gramenet. Es tracta d'un militar de 24 anys que ha donat positiu en la prova d'alcoholèmia. 

Rajoy acusa Mas de perjudicar la recuperació econòmica amb l'avançament electoral a Catalunya que només respòn -diu el president espanyol- a interessos partidistes i sense pensar en l'interès general. 

La primera gran nevada de la temporada deixa 40 centímetres de neu a tot el Pirineu i hi  manté tallades 14 carreteres. Estan activades les alertes per risc de vent i d'allaus, aquesta última en un nivell 4 de 5.

"Des d'on tornar a estimar" és el darrer poemari de Joan Margarit. D 'aquesta obra parlem avui a l'entrevista de L'Informatiu amb el seu autor que considera que llegir poesia és a l'abast de tothom. 

Luis Enrique no ha volgut avui parlar de les polèmiques declaracions de Mathieu, però si que ha defensat l'estil de joc de Neymar

L'Institutu Geològic i Cartogràfic de Catalunya ha activat el nivell 4, sobre una escala de 5, de risc d'allaus. El perill està sobretot en aquells esquiadors o excursionistes que segueixen una ruta fora pista. Amb el seu pes poden provocar un despreniment tant gran que pot, fins i tot, enterrar un grup de persones. 

Protecció Civil rebaixa a nivell de prealerta el pla d'emergències per vent. L'episodi s'allargarà encara unes hores però la màxima intensitat han sigut aquesta nit sense provocar danys personals ni materials de gran consideració

L' ENQUESTA DEL CEO EL GOVERN TORNA A SUSPENDRE

Els catalans suspenen  la gestió del govern d'Artur Mas amb un 4,87. Son dades del Centre d'Estudis d'Opinió que recull també que l'atur i la precarietat laboral son els temes que més preocupen els ciutadans.

LES SEMIFINALS DE LA COPA SERAN ESPANYOL-ATHLETIC I BARÇA-VILA-REAL

L'Espanyol jugarà les semifinals de la Copa del Rei després de 9 anys. L'equip de Sergio va defensar amb ordre el 3 a 1 de l'anada i només va encaixar un gol del Sevilla als últims minuts. 

Matí de vent fort ...A Barcelona costava caminar... I encara més intents a la nit.... Ho han patit especialment els arbres, el mobiliari urbà.. 

al Debat de la 1 de Televisió Espanyola, la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho va anunciar ahir que portaran els pressupostos pactats per CIU i Esquerra davant el consell de garanties estatutàries, per les partides que es destinen a les estructures d'estat. La creació d'una hisenda catalana, o una agencia de la seguretat social són, per Camacho, inconstitucionals.

ADRIÁ PUNTÍ AVUI  LES 21 HORES A HOSPITALET DE LLOBREGAT

El músic de Salt serà el protagonista, aquesta nit, del festival Barnasants. Al teatre Joventut d'Hospitalet, Puntí te previst oferir un concert en el que podrem sentit algunes composicions inédites que, posiblement, formaran part del nou dics que prepara. Us deixem amb la seva música. Més informació en català a tres quarts de set de la tarda a Vespre a la dos.

 

Tot i que el vent segueix bufant amb força, Protecció Civil ha rebaixat a nivell de prealerta el pla d'emergències per vent, PROCICAT. Aquest episodi s'allargarà encara unes hores però la màxima intensitat han sigut aquesta nit tot i que no han provocat ni danys personals ni materials de gran consideració. El 112 ha rebut més de 400 trucades. Ara l'atenció se centra en la intensa nevada que esta caient a gran part del Pirineu. 

És el video que ha obligat als Mossos a obrir un nova invetigació sobre una actuació dels seus agents. Els fets van succeir a Ciutat Vella dimecres a la nit quan els policies van reduir un jove que els hauria demanat el número de placa. El director dels Mosso ho nega i diu que són els agents els que identiquen el jove en sospitar que podria haver comés un robatori.

L'economia espanyola va créixer al 2014, un 1,4 per cent, una dècima més que la previsió del govern. Avui també s'ha fet públic que els preus van seguir caient al gener. La rebaixa dels carburants deixen la inflació interanual en el menys 1.4.

El Consell de Ministres aprova la reforma universitària que permet reduir alguns graus de quatre a tres anys i màsters de dos. Els canvis tenen el suport del govern català i el rebuig dels rectors i dels estudiants ja que consideren que pot encarir els estudis i reduir el finançament universitari.

L'Espanyol jugarà les semifinals de la Copa del Rei després de 9 anys. L'equip de Sergio va defensar amb ordre el 3 a 1 de l'anada i només va encaixar un gol del Sevilla als últims minuts. Els blanc-i-blaus es jugaran una plaça a la final amb l'Athletic de Bilbao, l'altra se la disputaran el Barça i el Vila-real.

 

TEMPORAL DE VENT I NEU. INTERIOR REDUEIX L'ALERTA PER VENT I S'INTENSIFICA LA NEVADA AL PIRINEU.

ELS MOSSOS OBREN UNA INVESTIGACIÓ SOBRE LA DETENCIÓ D'UN JOVE DIMECRES A BARCELONA.

L'ECONOMIA ESPANYOLA VA CRÉIXER UN 1,4% I ELS PREUS HAN SEGUIT CAIENT AL GENER.

EL GOVERN APROVA LA POSSIBILITAT DE REDUIR ALGUNS GRAUS UNIVERSITARIS DE 4 A 3 ANYS.

LES SEMIFINALS DE LA COPA SERAN ESPANYOL-ATHLETIC I BARÇA-VILA-REAL.

  • Poc a poc es van tenint mes detalls de la declaració de dimarts de Jordi Pujol i tres dels seus fills. De fet, avui podem verure la gravació en la que insisteix en els seus arguments: els diners d'Andorra eren un llegat del seu pare, la clau és un document manuscrit que no va lliurar, i ell no en va voler saber rés de tot això per por a les conseqüències sobre la seva trajectòria política./ La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha dit a Ràdio 4 que la declaració de l'expresident li ha semblat patètica i lamentable.
  • El conseller de territori i sostenibilitat Santi Vila creu que ERC s'ha equivocat en forçar la compareixença del president de la Generalitat en la comissió al Parlament. Ha titllat la decisió de poc patriota./ Marina Geli ha abandonat avui el grup parlamentari socialista, després de que dimarts deixés la militància del PSC al entrar a formar part del nou partit polític MES. Tot i això, ha pres la decisió de mantenir l'escó i passarà a ser una diputada NO adscrita fins que acabi la legislatura. Diu que ho fa per no deixar orfe el socialisme sobiranista.
  • Continua  el judici pel cas Mercuri a l'exdiputat del PSC Daniel Fernández, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez i l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, per la contractació, suposadament a dit, d'una exalt càrrec del Tripartit./ I la fiscalia ha decidit denunciar a vuit membres de la Federació d'Entitats Andaluses a Catalunya, entre els quals hi ha també el seu ex-president, Francisco García Prieto per, presumptament, quedar-se amb subvencions públiques de l'associació i amb part dels beneficis d'esdeveniments com la Fira d'Abril. En la denúncia, el fiscal els acusa d'apropiació indeguda, frau en subvencions i delicte continuat en document mercantil i oficial. 
  • Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla PROCICAT pel temporal de vent que afecta Catalunya./ L'epidèmia de grip ha provocat la mort de quatre persones, i se'n han declarat 31 casos greus, segons dades del departament de salut
  • El Barça ja és a semifinals de la Copa del Rei.  Al Calderon, ahir, es va viure un partit ple d'Intensitat, gols i força jugades polèmiques. Va ser un matx amb un Neymar protagonista que va liderar el triomf blaugrana.
  • Ens acomidadem amb el pop de supersubmarina... Aquesta nit tornen a la Sala Razzmatazz per presentar els seus dos últims treballs: el cd gravat en directe en aquesta sala ara fa just un any i el seu últim disc: Viento de cara
  • És la imatge d'aquest migdia de Jordi Pujol al entrar a casa seva sense voler fer declaracions. Ho feia després que s'hagi filtrat la gravació de les dues hores de seva declaració davant del jutge de dimarts. Un enregistrament en la que insisteix en que els diners que la seva família va tenir sense declarar a Andorra van ser un llegat del seu pare, que mai en va voler saber res per les conseqüències que hauria pogut tenir en la seva vida política i que no té ni ha tingut comptes a l'estranger./ Tot fa pensar que la jutgessa ara li demanarà a Jordi Pujol que aporti el manuscrit on el seu pare li deixava les instruccions. Un expert ens ha explicat que es podria saber si és autèntic./ Afegir a tot així que la justícia de Liechenstein ha denegat oferir la informació sol·licitada per la jutge que investiga el cas Pujol
  • La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ha dit a Ràdio 4 que la declaració de l'expresident li ha semblat patètica i lamentable./ A la mateixa entrevista, la líder del PP català ha sol·licitat avui a la Sindicatura de comptes que fiscalitzi la despesa invertida en l'organització del procés participatiu del 9N i en els actes per commemorar el Tricentenari de 1714./ 
  • Marina Geli ha abandonat avui el grup parlamentari socialista, després de que dimarts deixés la militància del PSC per entrar a formar part del nou partit polític més. Tot i això, ha pres la decisió de mantenir l'escó i passarà a ser una diputada no adscrita fins que acabi la legislatura. Diu que ho fa per evitar deixar orfe el socialisme sobiranista./ Continua  el judici pel cas Mercuri a l'exdiputat del PSC Daniel Fernández, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez i l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, per la contractació suposadament a dit d'una exalt càrrec del Tripartit.
  • Les nòmines de gener que estem cobrant aquests dies incorporen el nou càlcul de l'IRPF. Amb la reforma fiscal es redueixen les retencions. El govern calcula que la rebaixa mitjana serà del 12 i mig per cent fins al 2016. / El banc sabadell preveu que el creixement de l'economia espanyola superi el 2 per cent 
  • Ho dèiem al començar, gran part de Catalunya està en alerta pel temporal de vent que ens afectarà en les properes hores. El pitjor s'espera per aquesta nit i matinada i es farà sentir de valent al litoral i prelitoral central./  L'epidèmia de grip ha provocat la mort de quatre persones, i se'n han declarat 31 casos greus, segons dades del departament de salut. La conselleria de Salut dirà avui quan els hospitals de referència de Lleida, Tarragona i Barcelona disposaran d'un servei d'hemodinàmica obert les 24 hores al dia. La mort d'un home a Tarragona mentre era traslladat a l'hospital de Bellvitge aquest Nadal ha obligat el Govern a reaccionar abans del previst
  • L'Audiència de Girona ha condemnat a 41 anys de presó al monitor de LLoret de Mar acusat d'abusar de 17 menors.
  • Parlem ara de dues vessants del model hoteler de Barcelona. D'una banda la irrupció de les habitacions "càpsula", un model mol estès al Japó, que permet dormir per poc preu en un espai petit. Al costat oposat, els grans hotels de luxe que proliferen a la ciutat, una opció que no convenç a molts veïns.
  • Intensitat, gols i força jugades polèmiques al Calderón, en un partit amb Neymar com a gran protagonista. El brasiler va liderar el triomf del Barça, que ja és a semifinals de la Copa del Rei./ La possibilitat d'una final catalana a la Copa del Rei és una mica més a prop. El Barça és a semifinals i l'Espanyol ho pot aconseguir aquesta nit a Sevilla. El tres a un de l'anada manté intactes les opcions dels blanc-i-blaus. Això si, hauran de suportar la pressió ambiental del Sánchez Pizjuan./I en handbol, la selecció espanyola disputarà una de les semifinals del campionat del món de Qatar després d'eliminar Dinamarca amb un gol marcat en el darrer segon pel vallesà Joan Cañellas. França, l'altre favorit, és l'escull previ que cal superar per accedir a la final./I a l'Open d'Austràlia de tennis, Andy Murray s'ha classificat per a la final després de guanyar aquest migdia en 4 sets Thomas Berdych/ El Campionat d'Europa de patinatge sobre gel ha començat de manera excel·lent per a la representació espanyola. 
  • Del blanc i negre dels Estudio 1 fins als primers dramàtics en color també aquí a Televisió Espanyola... Amparo Baró s'ha passat mitja vida als escenaris...per fer teatre, cinema i televisió. L'actriu nascuda a Barcelona ha mort avui a l'hospital madrileny Puerta de Hierro, a 77 anys
  •  

  • La declaració de Pujol diu que mai no va voler saber res dels diners que el seu pare els va deixar a Andorra
  • Les nòmines d'aquest mes de gener ja inclouen la reforma fiscal
  • Obre el primer hotel "càpsula" a Barcelona mentre proliferen els grans hotels de luxe
  • L'actriu barcelonina Amparo Baró mor als 77 anys
  • El Barça ja és a semifinals de la copa després de guanyar al Calderón per 3 a 2
  • Avui ha començat el primer dels judicis vinculats al cas Mercuri de presumpte corrupció a diversos ajuntaments. És tracta del procés que incrimina a l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández, i a l'ex-alcalde de Sabadel, Manel Bustos. Els acusen d'un delicte de tràfic d'influències ja que haurien forçat una contractació al consistori de Montcada i Reixach. Ells ho neguen. En aquets cas hi son imputats també el germà de Bustos i l'alcaldesa de Montcada.
  • Des del PSC es defensa la presumpció d'innocència de qualsevol imputat... El portaveu parlamentari, Maurici Lucena, proposa que mentre hi ha el judici se suspengui temporalment les funcions i el sou del diputat imputat, però que si se l'absolt es pugui reincorporar. Daniel Fernández va abandonar l'escó la setmana passada. 
  • El jutge Castro ja té a les seves mans la petició d'autorització dels Ducs de Palma per vendre la casa que tenen al barri de Pedralbes, a Barcelona. Ha dit que durant els propers dies analitzarà l'escrit per veure si l'operació és factible. Per acordar la venda, que s'ha xifrat en uns sis milions d'euros, s'hauria de tenir el permís del jutge, perquè el 50% del immoble està embargat a càrrec de la fiança de responsabilitat civil imposada a Iñaki Urdangarin.
  • El president del govern ha acusat de fer política petita als presidents català i andalusa per haver convocat eleccions autonòmiques anticipades. Segons Rajoy darrera d'aquestes convocatòries hi ha interessos partidistes, que, assegura, perjudiquen l'interès general i l'economia. El president del govern diu que l'economia podria millorar més aquest 2015 si no hi hagués tantes convocatòries electorals. 
  • La Guardia Civil, la Gendarmeria francesa i els Mossos d'esquadra son els protagonistes avui d'una operació oberta contra  una organització internacional dedicada al frau fiscal. Tarragona és un dels llocs on s'han fet diferents detencions i escorcolls.
  • I encara en crónica policial recollim que la policia francesa i els Mossos d'Esquadra han perseguit i finalment detingut un fugitiu que aquest matí s'ha saltat el control a la frontera de La Jonquera. L'home ha circulat a gran velocitat pels carrers de La Jonquera per burlar els policies. Posteriorment s'ha atrinxerat en un pis després de fer una patada a la porta i amenaçar el propietari. Els Mossos d'Esquadra li imputen tres delictes: contra la seguretat del trànsit, per tinença il·lícita d'armes i per violació de domicili. L'home fugia perquè duia droga, una quantitat que a Espanya es considera de consum propi.
  • El Barça ja és a Madrid per mirar d'aconseguir el seu pas a les semifinals de la Copa del Rei. Tot i l'1 a 0 d'avantatge, Luis Enrique no se'n refia d'un Atlètic que té baixes prou destacades: Koke, Tiago i Godín. En els convocats blaugrana la novetat s és JÉREMY MATHIEU, que avui matex ha rebut l'alta mèdica, un cop superades les seves molèsties al tendó d'aquil·les. Han quedat fora de la llista per decisió tècnica, BRAVO, MONTOYA i SERGI ROBERTO, a més dels lesionats DOGLAS i VERMALEN. 
  •  

    Comença el primer dels judicis vinculats al cas Mercuri de presumpte corrupció a diversos ajuntaments. Avui ha començat el procés contra l'exsecretari d'organització del PSC, Daniel Fernández,  per un delicte de tràfic d'influències ja que hauria forçat una contractació al consistori de Montcada i Reixach. L'exdirigent socialista ho ha negat i diu que, si a les converses enregistrades sembla que forci la contractació, és pel seu desconeixement del procés. 

    Operació policial contra el frau fiscal i el blanqueig de diners a la Unió Europea. Fins ara hi ha 18 detinguts i una quinzena d'escorcolls a diverses localitats de Tarragona. L'organització comprava cotxes de luxe a Alemanya i els venia principalment a França. Haurien defraudat uns vint milions d'euros per l'impagament de l'IVA.

    Salut ultima els detalls d'un protocol que fixarà en quins casos és inevitable fer proves diagnòstiques, com ara els TACS, als nens. L'objectiu és reduir els riscos que diversos estudis han demostrat que poden tenir sobre els més menuts. Alternatives menys agressives com les ecografies són una de les prioritats.

    Duran Duran farà la presentació mundial del seu nou disc al Sònar d'aquest any que se celebrarà entre el 18 i el 20 de juny. En total hi haurà 150 actuacions en un certamen que manté l'estructura i en el que també hi hi participaran Chemical Brothers o Arca. 

    El Barça ja és a Madrid per mirar d'aconseguir el seu pas a les semifinals de la Copa del Rei. Tot i l'1 a 0 d'avantatge, Luis Enrique no se'n refia d'un Atlètic que té baixes prou destacades: Koke, Tiago i Godín. 

     

    A JUDICI EL CAS MERCURI. DANIEL FERNÁNDEZ NEGA HAVER FORÇAT UNA CONTRACTACIÓ A L'AJUNTAMENT DE MONTCADA.

    ALMENYS 18 DETINGUTS EN UNA OPERACIÓ CONTRA EL FRAU FISCAL A TARRAGONA.

    ELABOREN UN PROTOCOL PER FIXAR EN QUINS CASOS ES PODEN EVITAR ELS TACS ALS NENS.

    EL SÒNAR 2015 ACOLLIRÀ L'ESTRENA MUNDIAL DEL NOU DISC DE DURAN DURAN.

    EL BARÇA VOL SEGUIR FERM A LA COPA ELIMINANT UN ATLÈTIC QUE TÉ LES BAIXES DE GODÍN, TIAGO I KOKE.

  • Enmig de gran expectació, aquest matí el matrimoni Pujol-Ferrusola arribava a la Ciutat de Justícia. Estaven citats per pendre'ls declaració. La jutgessa que instrueix el cas sobre els diners que l'ex-president va confessar que tenia a l'estranger els imputa els delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. L'expresident ha declarat més de dues hores. Pujol, segons fons judicials, ha mantingut la versió que els diners son un legat del seu pare. L'expresident ha dit que així consta en un document manuscrit del seu progenitor, però no l'ha aportat. Jordi Pujol també ha reiterat que els diners, 140 milions de l'època, van ser gestionats a Andorra per un home, ja mort, de nom Delfí. En quan a la dona de Pujol, Marta Ferrussola, s'ha negat a declarar. Avui també han comparegut els fills del matrimoni: Marta, Mireia i Pere./ I avui hem conegut que el fill petit de la família Pujol, Oleguer, manté que els seus negocis son legals i creu que pateix una persecució pels seus cognoms i relacionada amb el procés polític a Catalunya. 
  • Avui, que com cada dimarts hi ha hagut reunió del govern català, el tema Pujol ha gravitat sobre el govern. El conseller de presidència, d'una banda, ha expressat que la imatge de Jordi Pujol davant el jutge li produeix decepció i tristesa. D'altra banda, respecte a que ERC hagi forçat la compareixença d'Artur Mas a la comissió del Parlament que investiga la corrupció, Francesc Homs ha deixat entendre que l'actitud d'Esquerra els ha decebut, però ha sigut taxatiu en dir que el president Mas donarà totes les explicacions que calgui.
  • Abans de reunir el govern, Artur Mas aquest matí ha inaugurat al Pati dels Tarongers del mateix Palau de la Generalitat aquest bust, el del segon president  de la Mancomunitat, Puig i Calafalch. Artur Mas ha comparat aquellla època i aquella institució amb les eleccions del 27 de setembre. Ha demant als partis que aprofitin la oportunitat per construir, ha dit, un estat català.
  • CIU i Esquerra han aprovat en comissió els pressupostos de la Generalitat per l'any vinent... per portar-los al ple de la setmana vinent. Entre els acords que van anunciar ahir hi ha partides per estructures d'estat, com la hisenda catalana, que esquerra ja havia presentat com a esmenes. Avui, de forma insòlita, els mateixos republicans han rebutjat les seves esmenes. Diuen que és per acabar de tancar els serrells. El PP, en canvi, interpreta que així eviten que es puguin portar al Consell de Garanties Estatutàries, un fet que ajornaria el ple on s'han d'aprovar els pressupostos. Recordem que el PP ja va demanar un dictamen al consell de garanties sobre els pressupostos de l'any passat, fet que va retardar-ne l'aprovació un mes. 
  • Avui s'havien de fer tres vistes judicials pels aldarulls esdevinguts arran el desallotjament, a Barcelona, de Can Vies. La primera de les vistes s'ha suspès per la incompareixença de l'acusat. Per aquest jove, el fiscal demana sis anys de presó per desordres públics i atemptats contra l'autoritat. En no presentar-se l'acusat queda en una situació de crida i cerca. Altres dos acusats si que han comparegut per explicar la seva relació amb els fets que van tenir lloc a Barcelona arran del desallotjament de l'edifici okupat. Els dos joves, pels qui el fiscal també demana presó, han negat les acusacions que els imputen.
  • El barça viatja demà a Madrid amb l'avantatge de l'1 a 0 del partit d'anada davant l'Atlètic. Luis Enrique ha confirmat que Rakitic no té cap problema físic i que l'objectiu demà serà el de sortir a guanyar per poder passar a semifinals de la copa del rei però que en cap cas es veuen favorits./ Leo Messi torna a estar relacionat amb un presumpte delicte fiscal. Segons publica avui el País, un assessor de l'argentí, Guillermo Marín va reconèixer a la Guardia Civil que va enviar a un compte que té a Curaçao 266.000 euros que la Fundació de Messi va rebre per uns partits benèfics a Sudamèrica al 2012 i 2013
  • The new Raemon o Ramón Rodríguez torna a la música. Avui es publica 'Oh, rompehielos' el seu nou disc amb què es reconcliia amb el món de la música. després de més de 15 discos i 20 anys a dalt dels escenaris, es va retirar temporalment saturat de la industria musical