Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El pare abat de Montserrat ha demanat disculpes a les víctimes d'abusos sexuals comesos, presumptament, per un monjo del monestir als anys 90. Ho ha fet durant la homilia de la missa d'avui. Josep Maria Soler ha condemnat els fets, ha parlat de comportament indigne i ha expressat la seva voluntat de més transparència. Fora de la basílica, la primera víctima que ha denunciat abusos a Montserrat, demanava la dimissió del pare abat perquè, diu, no ha fet prou. Amb el suport de víctimes d'altres congregacions, considera que la comissió creada per Montserrat per investigar els fets no és neutral.

Preocupació al món universitari: els trebllas per encàrrec van alça. Hi ha empreses que s'hi dediquen. Les facultats ja treballen amb sistemes per detectar els fraus i alerte que, aquests comportaments, tenen conseqüències.

L'actor Joan Pera rep el Gaudí d'Honor pel seu talent interpretatiu davant i darrera la càmera, segons diu l'Acadèmia de Cinema. Pera va començar al teatre de parròquia i a Televisió Espanyola.

A punt de començar el judici del procés, el govern de la Generalitat i els partits independentistes inicien una ofensiva, també a nivell internacional, per fer d'altaveu dels processats. Asseguren que serà una oportunitat per denunciar el que consideren un procés injust. Mentre, Ciutadans i PP els acusen d'intentar manipular la ciutadania. Els socialistes insisteixen que el diàleg resoldrà el problema.

Els presos independentistes han passat la primera nit a les presons d'Alcalá Meco i Soto del Real, a Madrid. Hi serem en directe.

La meitat dels municipis catalans no tenen ni una oficina bancària ni un caixer operatiu. Això obliga als seus habitants a desplaçar-se a poblacions veïnes per fer-hi totes les gestions. Ara que Correus treballa per oferir serveis bancaris en aquests pobles, ens fixem com la situació afecta als seus habitants.

Més taxis i millor circulació en la primera nit en cap de setmana sense Uber i Cabify a Barcelona, però no sense VTCs. Els servies contractats de fa temps operen amb normalitat perquè no els afecta el decret.

 

A L'Entrevista de L'Informatiu d'avui, parlem amb Desirée Bela-Lobedde que acaba de publicar el llibre "Ser negra en España", un llibre autobiogràfic sobre la seva vida, a Catalunya, com a afrodescendent.

 

 

El Tribunal Suprem fixa el 12 de febrer per a l'inici dels judici del procés, que se celebrarà en sessions de dimarts a dijous. Accepta els testimonis de Rajoy,Santamaria, Mas i Urkullu entre altres i deixa fora els observadors demanats per les defenses. La comunicació coincideix amb el trasllat dels 9 politics processats a presons de Madrid, custodiats per la Guàrdia Civil i entre mostres de suport de grups i entitats independentistes.

La portaveu del executiu de Sánchez reitera que a Espanya hi ha separació de poders. Assegura Isabel Celáa que Torra serà rebut com un alt representant quan es desplaci a Madrid per seguir el judici, que -ha ressaltat- comptarà amb totes els garanties. I ha fet una crida a totes a la moderació i la serenor.


En el primer dia sense Cabify ni Uber a Barcelona, la patronal de VTC denuncia que el departament de Territori els haurien ofert que seguissin treballant il·legalment a la ciutat quan entrés en vigor el decret. El conseller Calvet diu que és un malentès i que se'ls va dir que els primers dies serien permissius amb les multes.

A la Copa del Rei, Barça i Madrid disputaran una de les semifinals. El sorteig ha emparellat els dos equips , amb l'anada dimecres vinent, 6 de febrer, al Camp Nou i la tornada el dia 27 al Bernabeu....tots dos clàssics en directe per TVE1. Mentrestrant avui el Barça ha presentat la nova incorporcaió: el jove central francèsTODIBO, que s'ha incoroporat ja a l'equip.

Els 9 polítics presos van camí de Madrid custodiats per la Guàrdia Civil, on seran jutjats el dia 12 de febrer al Suprem, segons s'acaba de saber. A primera hora, els Mossos els han traslladat a Can Brians des de les presons de Lledoners, el Catllar i Figueres on eren en presó preventiva. Diversos grups i entitats sobiranistes s'han aplegat a les portes dels centres penitenciaris. En algunes sortides, hi ha hagut tensió amb els Mossos per evitar que barressin el pas, especialment a Mas Enric, a Tarragona.

Trasllat a Madrid: El judici dels 9 presos independentistes començarà el dia 12 al Tribunal Suprem

Declaració institucional: Torra diu que el judici serà un altaveu i reclama al govern Sánchez canvis

Crisi VTC: La patronal assegura que Territori els hauria ofert fer la vista grossa

Sorpresa a l'aeroport: Els passatgers que aterren desconeixen que les aplicacions ja no funcionen

Dos clàssics més: Barça-Madrid i Betis-València s'enfrontaran a les semifinals de la Copa, en directe per TVE

Demà entra en vigor el decret de la Generalitat que regula l'activitat dels cotxes de lloguer amb condutor. I avui mateix Uber i Cabify han comunicat que deixen d'operar a Barcelona... Les dues companyies ja s'ho havien plantejat quan es va saber que la intenció de la generalitat era eliminar la geolocalització i exigir 15 minuts de precontractació. Els treballadors s'ho han pres amb resignacio... Ens ho explica l'ANA CÓRDOBA./ L'anunci de les dues empreses ha coincidit amb la compareixença al Congrés del ministre de Foment per parlar de la situació del taxi i els VTC.

El Tribunal Suprem encara no ha posat data a l'inici del judici del procés.Els magistrats continuen deliberant sobre les peticions de testimonis i proves de les defenses i han de decidir quines accepten i motivar-ho, el que fa pensar que la data d'inici podria retrasar-se.
A més, els advocats de Junqueras, Romeva i Cuixart, han demanat al tribunal que els doni més temps per preparar l'estratègia de defensa una vegada es comuniqui aquesta resolució. El trasllat dels 9 presos a Madrid, però, es manté per demà. Al matí, el president Torra els anirà a visitar a la presó de Brians i després, probablement, el Govern celebrarà un consell extraordinari. De la seva banda l'ANC ha demanat que no s'obstaculitzi el trasllat dels presos a Madrid.

Baròmetre CIS: el Psoe augmenta la intenció de vot i el PP queda per darrera de C'i Podem

Minut de silenci a Reus en record de la noia de 17 assassinada anit

Cada dia es detecten 70 nous casos de frau elèctric a Catalunya segons dades d'ENDESA

Messi ho té clar: el Barça vol la Copa... i ahir ho va demostrar inequívocament passant per sobre del Sevilla, a qui van golejar amb uncontundent 6 a 1./ Aquesta nit, torn pel Girona, que haurà de donar-ho tot per capgirar el 4 a 2 encaixat al Bernabeu contra el Madria a l'anada

Després de 10 anys de no venir a Espanya, avui Fito Páez, l'artista de Rosario, obre la trentena edició del festival Guitar BCN amb un concert amb piano sol.

El Tribunal Suprem encara no ha posat data a l'inici del judici del procés. Els magistrats continuen deliberant sobre les peticions de testimonis i proves de les defenses i han de decidir quines accepten i motivar-ho.

Uber i Cabify marxen: Demà deixaran de donar servei a Barcelona i culpen el Decret de la Generalitat

Apartaments turístics: Ja representen un terç de l'oferta a Barcelona que ja ha tancat la major part d'oferta il·legal

Violència masclista: Mor una jove menor d'edat i el seu presumpte agressor

Judici del procés: El tribunal Suprem encara no ha posat data d'inici. El trasllat dels 9 presos es manté per demà i l'anc fa una crida a no obstaculitzar-lo

Casado visita Badalona: El PP vol reformar la llei per agilitzar el desallotjament de pisos ocupats

Un jove assassina la seva parella de 17 anys: Reus condemna el que podria ser el primer cas de l'any de violència masclista a Catalunya

Llum punxada: Endesa registra fins a 26.400 casos de frau durant el 2018

Pobresa energètica: Volen reactivar el protocol que permet detectar quan algú no pot pagar la factura del llum

Gent gran: Moren 11.000 persones en 5 anys esperant l'ajut per a la dependència

Remutada del Barça: L’equip blaugrana goleja 6 a 1 al Camp Nou i serà a unes semifinals de copa sense l'Espanyol

Uber i Cabify marxen: Demà deixaran de donar servei a Barcelona i culpen el Decret de la Generalitat

Un jove assassina la seva parella de 17 anys: Reus condemna el que podria ser el primer cas de l'any de violència masclista a Catalunya

Llum punxada: Endesa registra fins a 26.400 casos de frau durant el 2018

Gent gran: Moren 11.000 persones en 5 anys esperant l'ajut per a la dependència

Avui, Girona - R.Madrid: El Barça remunta amb un altre 6 a 1 al Camp Nou i serà a unes semifinals de copa sense l'Espanyol

La fiscalia li demana 7 anys de presó i l'acusa de malversació de fons públics i desobediència greu per signar el decret de convocatòria del referéndum . La defensa diu que convocar el referéndum no va ser delicte y que el seu departament no hi va dedicar diners. Està en llibertat i retirat de la política.

La fiscalia li demana 16 anys de presó i  l’acusa rebel.lió i malversació per participar en reunions de govern on es va decidir convocar el referèndum i de fer crides a la participació conscient que era il·legal i podia provocar explosions de violència. La defensa en demana l’absolució perquè l’únic que va fer va ser escoltar el poble.