Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Dos xocs frontals a Tarragona i Girona porten la tragédia aquest cap de setmana a les carreteres catalanes. L'accident més greu ha estat aquest matí aprop de Tarragona, en un punt negre de la N-340, i ha causat la mort de quatre persones. A Girona va morir un jove de 25 anys la matinada de dissabte en colisionar contra un camiò.

Màxima alerta nuclear al Japó devant el perill d' una nova explosió en la central de Fukoshima, en aquest cas en el reactor numero tres. Mentre s'intenta abaixar la temperatura del reactor els experts aquí asseguren que en cap cas l' incident nuclear sería tan catastrofic com el de Xernobil. L'ultim balanç de victimes del tsunami eleva els morts a més de 1000.

Kyle Minogue sedueix 15.000 incondicionals al Palau Sant Jordi en l'espectacular presentació de "Aphrodita", el concert amb les últimes cançons. Amb escenografia i vestuari inspirats en la Grècia clàssica, la cantant australiana reivindica el lloc més destacat entre les reines del pop.

El Barça, enmig d'una gran expectació, ja ha arribat a Sevilla. Envoltats d'aficionats que no s'han volgut perdre l'oportunitat de veure'ls de ben a prop. Guardiola, això sí, centrat en el partit que els enfrontarà aquesta nit al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla. I és que la victòria d'ahir del Reial Madrid els torna a col·locar a només 4 punts.

És la devastació que ha deixat el terratrèmol més greu de la història del Japó. Gairebé 9 graus a l'escala de Richter. La destrucció és total, els danys incontables. Un moviment de terra gairebvé tan destructiu com el tsunami que ha arrasat la costa nort-est del país. Una onada gegant que ha engolit tot el que ha trobat al seu pas. Pel cap baix hi hauria un miler de morts i també milers de desapareguts.

Moody's qualifica Catalunya com la comunitat espanyola menys solvent. El conseller d'economia de la Generalitat treu importància al fet i diu que hi ha temps per corregir la situació.

El pla renove de pneumàtics del govern aixeca les queixes dels tallers perquè les rodes eficients subvencionades encara no es poden comprar. Això fa que els automobilistes n'ajornin el canvi.

El tècnic del Madrid Jose Mourinho s'ha tornat a queixar del calendari i de les ajudes arbitrals, que diu, rep el Barça i ha amençat de retirar-se de la lluita pel títol. El president Sandro Rosell l'ha respost dient que no li fa gaire cas i que els jugadors i els tècnics blaugrana parlen al camp.

Un devastador terratrèmol ha sacsejat la costa nord-est del Japó... El sisme - de 8,9 graus a l'escala de RICHTER - ha provocat onades gegants que han arrossegat tot el que trobaven al seu pas. Es parla de prop d'una seixantena de víctimes mortals, desenes de desapareguts i nombrosos ferits... El trànsit aeri, ferroviari i per carretera està tallat. Uns 20 països d'Asia, Oceania i Amèrica estan en alerta per la possible arribada d'onades gegants.

L'agència de qualificació Moody's rebaixa la nota de solvència del deute català i considera que Catalunya és la comunitat menys solvent de l'Estat. El conseller d'economia ha tret ferro a aquesta dada. Diu que la situació és heretada i que tenen temps de corregir-la fins el 2013.

La inflació es dispara i els preus arriben al seu punt més alt des d'octubre de 2008. L'encariment del petroli i l'energia en són els principals responsables. L'alça del preu dels aliments, que també ha tingut un gran impacte en aquesta pujada, obliga els consumidors a modificar els seus hàbits a l'hora de comprar.

Utilitzar música, colors, olors i el tacte com a eines terapèutiques. És el que fan a l'hospital Sant Antoni Abad de Vilanova i la Geltrú. Des de fa poc més d'un mes apliquen aquesta teràpia multisensorial a un grup de pacients d'alzheimer que reaccionen molt positivament al tractament.

El Barça prepara el partit de diumenge contra el Sevilla amb tots els jugadors disponibles excepte Puyol i Pedro, que s'han entrenat al marge. Mentrestant, a Madrid Mourinho s'ha tornat a queixar de l'horari del seu partit i de les ajudes arbitrals que, diu, rep el Barça. Els blancs reben demà l'Hèrcules sense Cristiano Ronaldo.

Devastador tsunami al Japó. Prop d'una seixantena de morts

i desenes de ferits i desapareguts.

Deute català. Moody's considera que Catalunya és la comunitat menys solvent de l'Estat.

Els preus pugen al febrer. La inflació se sitúa en el seu nivell

més alt des d'octubre de 2008.

Teràpia multisensorial. Utilitzar músics, colors i olors provoca

reaccions en els malalts d'alzheimer.

Mourinho torna a queixar-se. El Barça visita diumenge el Sevilla

i el Madrid rep demà l'Hèrcules

Sense acord. Així ha acabat la primera reunió entre la direcció i els sindicats d'Aena per mirar de desconvocar les 22 jornades de vaga previstes i que afecten les operacions sortida de Setmana Santa i d'estiu. Els sindicats han qualificat de decebedora la reunió i la direcció assegura que negociarà tants dies com calgui per desencallar el conflicte.

MOODY'S argumenta la rebaixa en el nivell de dèficit de les Comunitats Autònomes, entre altres qüestions.El govern adverteix que hauran d'esforçar-se per controlar-lo. MOODY'S també assegura que reestructurar el sistema financer costarà entre 40 i 50000 milions d'euros.El govern, però, parla de 20000 milions.

El Parlament dóna suport a les consultes independentistes i declara el dret a l'autodeterminació dels pobles, irrenunciable. Així ho diu una moció presentada per Solidaritat per la Independència i que ha tingut el suport total de Convergència i Unió i Esquerra Republicana i, parcial, d'Iniciativa.

Detectar les insuficiències renals a temps pot evitar greus malalties cardiovasculars. Avui, dia munidal del ronyó, els especialistes adverteixen que una de cada deu persones pateix disfuncions renals que, sovint, es diagnostiquen massa tard.

El procès per demanar entrades per la final de la Copa del Rei, l'han obert aquest matí. És només per a socis i s'ha de tramitar a travès del web del Barça. A la Champions, els de Guardiola ja coneixen 2 possibles rivas més als quarts de final: el Schalke - que va eliminar el València - i el Tottenham.

Vaga a AENA.La primera reunió entre direcció i sindicats acaba sense acord.

Rebaixen la nota del deute espanyol. Moody's creu que reestructurar el sistema financer serà massa car.

Consultes independentistes. El Parlament defensa el dret dels catalans a expressar-se lliurement.

Dia Mundial del ronyó. Detectar a temps disfuncions renals pot evitar malalties cardiovasculars.

Obert el procès de la Copa. El Schalke i el Tottenham possibles rivals als quarts de la Champions.

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui crear una comissió per estudiar la millora del sistema de finançament català. Es vol anar cap a un nou pacte fiscal, similar al concert econòmic, que permeti a Catalunya sortir de la situació de discriminació que pateix. Aquest ha estat avui, un dels temes destacats al ple de la cambra catalana. Un ple que demà tindrà segona sessió amb un punt també prou destacat: una declaració sobre el dret irrenunciable de Catalunya a l'autodeterminació.

Agències de viatges, companyies aèries i hotelers alerten del terrabastall econòmic que pot representar la vaga dels treballadors d'Aena. Els hotelers catalans calculen que la vaga els podria comportar pèrdues de dos milions d'euros al dia.

Els bitllets del tren, a partir de l'ú d'abril, també seran un 5% més barats a Catalunya. El govern central s'ha compromès avui a pagar a la Generalitat prop de 7 milions d'euros per costejar la rebaixa.

Liderat per un gran Leo Messi el Barça elimina l'Arsenal i es classifica per als quarts de final de la Lliga de Campions. Els blaugrana van fer un gran partit però els anglesos es van queixar de l'àrbitre. Avui Mascherano ha parlat clar: sembla que a alguns NO acceptin que el Barça és superior.

El Barça ja és als quarts de final de la Champions després de guanyar l'Arsenal per 3 a 1 amb un gran joc col.lectiu i un Messi molt inspirat. L'equip anglès només va tenir opcions gràcies al gol en pròpia porta de Busquets, però les va perdre amb l'expulsió de Van Persie. Xavi i Messi de penal van remuntar l'eliminatòria. És la cinquena vegada en 6 anys que el Barça se situa entre els millors d'Europa./Els socialistes eleven el to de les seves crítiques a les retallades anunciades pel govern. Li retreuen a Artur Mas un excés d'alarmisme./ Vaga dels treballadors d'AENA: companyies aèries, agències de viatges i hotelers alerten que les pèrdues poden ser irreparables i que poden perjudicar greument el sector turístic./ Desarticulada a Barcelona una xarxa criminal que explotava menors d'origen bosni. /Uns 2milions-800mil conductors tenen més de 65 anys./El govern Espanyol està disposat a assumir el cost de la rebaixa del 5% dels bitllets de rodalies./Al 84 % dels enquestats els preocupa, sobretot, l'atur./ Al jutjat de Reus han decidit atendre el públic, només, durant unes hores, per la decisió de la Generalitat de no cobrir les vacants./La direcció de SHARP presentarà dilluns un nou ERO TEMPORAL de suspensió de contracte dels treballadors de la planta de Sant Cugat./Els mossos d'esquadra investiguen la mort violenta d'un ciutadà d'origen pakistanès al districte de Sant Martí de Barcelona./Els mossos d'esquadra han desarticulat una xarxa que, des de Barcelona, organitzava grups de menors per cometre furs al metro i zones turístiques./Per primer cop, avui, se celebra el Dia de les Persones Desaparegudes sense Causa Aparent.

Cop d'autoritat a la Champions: El Barça guanya l'Arsenal 3-1 ja és als quarts de final

Crítiques a les retallades: El PSC endureix la seva oposició mentre CiU i ERC s'acosten pel pacte fiscal

Cau a Barcelona una xarxa criminal: Els 11 detinguts obligaven menors a delinquir sota amenaces

Conduir superats els 65 anys: Amb l'edat es perd vista, oïda i reflexos

Vaga els dies de setmana Santa i vaga també els dies claus de juny, juliol i agost coincidint amb les operacions sortida i tornada de vacances d'estiu. Aquest és el calendari de mobilitzacions que han presentat avui els treballadors d'AENA. Tot un desafiament que, a priori, fa tremolar si pensem què pot passar si la vaga tira endavant.

El grup Piaggio anuncia que tanca la fàbrica que té a Martorelles i s'emporta la producció dels ciclomotors Derbi a Itàlia. Aquest tancament representarà deixar sense feïna dos-cents treballadors.

Avui és l' aniversari de la nevada que va col·lapsar Catalunya i va fer caure la xarxa elètrica a les comarques de Girona. Des d'aleshores les companyies han reforçat les linies, però els alcaldes de la zona creuen que una tempesta similar tornaria a crear greus problemes.

Investigadors catalans identifiquen un grup de persones afectades per la Sida que no desenvolupen la malaltia degut a la seva genètica similar a persones sense el virus. L'estudi genètic d'aquestes persones pot ser fonamental per la cura de la malaltia.

El Barça juga d'aquí a poc més d'una hora la primera final de la temporada. Els blaugrana, sense Puyol ni Piqué, han de remuntar davant l'Arsenal el 2 a 1 en contra del partit d'anada si volen classificar-se per als quarts de final de la Champions. Cesc Fàbregas serà titular a l'equip anglès.

Com una final.Així afronta el Barça, el partit d'aquest vespre davant l'Arsenal perquè han de remuntar el 2 a 1 de l'anada, si volen ser als quarts de final de la Champions. Guardiola creu que el paper de l'afició serà clau per eliminar l'equip anglès, que arriba amb les novetats de CESC i VAN PERSIE i el suport de 5mil seguidors.

Els sindicats d'AENA convoquen 22 dies de vaga. Afectarà tota la Setmana Santa i dies de maig, juny i juliol; coincidint amb les operacions sortida i arribada de vacances. 12.500 treballadors estan cridats a fer vaga contra la privatització als aeroports. Els controladors aeris no estan convocats perquè tenen conveni col·lectiu propi.

Piaggio tancarà la fàbrica Derbi de Martorelles i traslladarà la producció de la planta a Itàlia. Els sindicats acusen l'empresa d'incomplir un acord signat fa un any per mantenir la producció i reclamen la intervenció de la Generalitat. La marxa de Derbi deixarà més de 200 persones al carrer.

Un any després de la gran nevada, i les posteriors apagades, els alcaldes de les comarques gironines es mostren crítics amb la gestió d'Endesa. Creuen que avui la xarxa tornaria a fallar en una situació semblant. La companyia elèctrica diu que han fet millores però critiquen les traves que els hi posen per fer noves línies.

Operació remuntada. El Barça confia en Messi i l'afició per capgirar el 2-1.

22 dies de vaga a AENA. Afecten Setmana Santa i l'operació sortida i arribada de juny i juliol.

Derbi se'n va a Itàlia. Els sindicats defensen que la fàbrica de Martorelles és rendible.

Un any de la gran nevada. Els municipis afectats creuen que, si es repetís, les línies tornarien a fallar.

NOU LÍMIT A 110 KM/H. S'aplicarà, de moment, fins el 30 de juny i suposa noves sancions.

Ja no es pot circular a més de 110 km/h a autopistes i autovies. La nova limitació estarà vigent, com a mínim, fins el 30 de juny... Segons Indústria, la reducció de la velocitat suposarà un estalvi de 1.450 milions d'euros en combustible... Pels conductors, passar de 110 no suposarà la pèrdua de punts però si una multa de 100 euros... Al Servei Català de Trànsit troben il·lògic que les multes no s'adeqüin al a nova velocitat.

Atropellament mortal a Sitges. Investiguen la mort d'un jove que ha estat envestit per un tren.

Atropellament mortal a l'estació de RENFE de Sitges. Un jove, de 19 anys, ha mort envestit per un tren quan caminava amb un grup d'amics al costat de les vies. El grup tornava a casa després de la celebració del carnaval. L'accident ha provocat retards de fins a mitja hora entre Sitges i Vilanova.

Segona setmana blanca. 700.000 alumnes prenen el relleu i 400.000 tornen a l'aula

Més de 700mil alumnes de 17 comarques catalanes, la majoria de la província de Barcelona, on avui és festiu, comencen la segona tanda de vacances de setmana blanca. La majoria de nens es quedaran a càrrec dels familiars. Les destinacions de neu, les més demanades, freguen el 100% d'ocupació.

Sense data prevista. Les obres per traslladar la pressó Model estan aturades.

El trasllat de la pressó Model de Barcelona es pot allargar més del previst. Les obres del nou centre de la Zona Franca estan aturades. A més, el departament de Justícia assegura que no pot dir quan començaran. Mentrestant els veins de l'eixample continuen reclamant equipaments pel barri.

Torna la Champions. El Barça busca demà a TVE la remuntada contra l'Arsenal.

El Barça començarà a preparar aquesta tarda el que, de moment, és el partit més important de la temporada. Els blaugrana han de remuntar davant l'Arsenal, el 2 a 1, en contra, per passar als quarts de final de la Champions. Guardiola té les baixes de Puyol i Piqué... i Wenger, Van Persie, Walcott i Song.

Debat sobre seguretat. L'oposició diu que hi ha cada cop més delictes i més violents.

La mort d'un altre comerciant del centre de Barcelona en un atracament, el tercer als últims sis mesos, re-obre la polémica ciutadana sobre la seguretat. L'alcalde Hereu afirma que fets com el d'aquesta nit passada són casos aÍllats, mentre que Xavier Trías denuncia que creix l'inseguretat i que s'han d'augmentar les mesures de prevenció.

Setmana blanca. Escapar-se a la neu aplega pares i fills en la pausa escolar

La setmana blanca, nova i polémica incorporació al calendari escolar, comença la segona tongada d'alumnes mentre la Generalitat analitzarà amb pares d'alumnes els pros i contres per decidir si s'ha d'eliminar o no en el futur. L'escapada a la neu és una de les preferides d'entre les diferents activitats programades. Les pistes d'esquí catalanes s'han tornat a omplir aquest cap de setmana.

Des de Trípoli amb amor. Famílies separades i cops d'efecte propagandístics del régim

Als fronts de la guerra a Libia amaguen el drama de les families separades. Conèixerem la Mercedes , una dona catalana casada amb un militar libi retirat, que intenta des d'aqui mantenir el contacte amb el marit i el fill a Trípoli. I una manifestació a la plaça verda de la capital evidencía que el conflicte es lliure també amb cops d'efecte propagandístics.

El Barça segueix guanyant. Guardiola, del partit a l'hospital Vilanova, preparant la Champions

I el Barça s'imposa al Saragossa amb un solitari gol de Keita... però que val tres punts. Així que tornen a estar a 10 del Reial Madrid. Qui no va fallar a la cita va ser Pep Guardiola. Tot just va sortir de la clínica per estar amb el seu equip i, un cop acabat, va tornar a ingressar. Ara, amb l'Arsenal en ment.

110 km/hora de màxim. S'aplicarà a partir de dilluns i durarà 4 mesos prorrogables

El nou limit de velocitat en 110 kilometres per hora que començara a aplicarse a partir de dilluns arriba enmig de controversia sobre la seva utilitat. Es recaptaran menys impostosde combustible, pero es guanyara en seguretat i en la despesa energetica global. Les noves senyals arriben ja a les carreteres catalanes.

Montilla al Consell del PSC. Acusa al Govern d'exagerar la crisi per retallar prestacions

José Montilla ha acusat al govern de Ciu d'exagerar la crisi i les xifres del déficit per tal de retallar de forma més dràstica les ajudes econòmiques i les prestacions socials a catalunya.

El primer secretari del PSC , en lintervenció al consell nacional del partit, ha condicionat el possible suport al govern a que es fixi un impost de succesions més just.

Paper de pedra. L'utilitzen per fer articles més ecològics i sostenibles

Arriba el mercat de Catalunya un dels papers més ecològics del món. El procés de fabricació gasta la meitad d'energia que el paper normal i no requereix d' aigua, fusta, ni clor. El fan a partir d'un mineral, el molt abundant carbonat càlcic. A Catalunya ja s'utilitza per fer-ne llibretes i bosses.

Jugaran amb Guardiola. el tècnic serà a la banqueta mentre Puyol no rep l'alta

Lúltim comunicat mèdic del Barça diu que amb gairebé tota seguretat Guardiola estarà aquesta nit a la banqueta del Camp Nou per dirigir el Barça- Saragossa. Puyol per la seva banda no ha rebut l'alta mèdica tot i que ha fet el darrer entrenament amb el grup. Valdés en canvi si que podrà ser a la porteria.