Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El doctor Laureano Molins, president de l'AECC explica les dificultats dels malalts de càncer enmig de la pandèmia de la Covid-19. Explica que els sanitaris es troben preocupats perquè els pacients acudeixen a la consulta més tard de l'habitual i els tumors ja es troben bastant avançats. Defensa també que els malalts de càncer haurien de tenir prioritat dins dels grups de vacunació.

Els nous retrets dins del bloc independentista i les propostes dels partits en l'àmbit social i econòmic marquen la crònica de campanya.

ERC ha demanat a Laura Borràs que rectifiqui després de dir que Oriol Junqueras està a la presó condemnat per corrupció. La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, acusa "el desgovern" de generar abstenció i renega de la independència com a reclam electoral. La CUP marca distància amb el projecte de Junts, però l'emplaça a sumar-se a una "estratègia unitària" de l'independentisme. La candidata del PDeCAT, Àngels Chacón, acusa "el desgovern" de generar abstenció i renega de la independència com a reclam electoral.

Ciutadans qualifica de nefasta la gestió sanitària de la pandèmia tant la del govern central com la Generalitat. El candidat del PSC, Salvador Illa, ha proposat un consorci per reindustrialitzar Catalunya, amb un pressupost de 1.000 milions d'euros. En comú podem defensa invertir el doble en sanitat pública. Assegura que el sistema sanitari ha quedat afeblit a causa de les retallades.

Lorena Roldán veu "indicis" i "proves" en la imputació de Laura Borràs. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, la número 2 del Partit Popular a les eleccions al Parlament considera que la candidata de Junts per Catalunya pot haver comès irregularitats, i diu que no li agradaria "tornar a veure una persona rellevant de la política catalana a la cadira dels acusats". "Els catalans no s'ho mereixen", ha lamentat.

Sobre eltercer grau als presos independentistes, la popular diu que no creu en les casualitats, defensa que es pot estar fent un mal ús de competències penitenciàries i denuncia untracte de favor. Sobre el cas Bárcenas, li ha restat importància, ja que es tracta, diu, d'una estratègia processal i recorda que sempre ha sigut "molt crítica amb la corrupció" i diu que, quan un cas s'està jutjant, sempre és "molt respectuosa".

Creix la tensió entre ERC i JxCat. La secretaria general dels republicans, Marta Rovira, ha demanat a Borràs una rectificació per dir en una entrevista al País que el líder republicà, Oriol Junqueras, està condemnat “per corrupció” i Esquerra fa gala en campanya de “no tenir ni un cas de corrupció” a les seves files. Precisament Ciutadans s’erigeix com el partit responsable sense “agenda judicial”, l’únic partit, diuen, sense causes pendents. Mentrestant el PDeCAT, es fa seva la defensa de l’escola concertada i assegura que serà "un dels punts" per condicionar una investidura.

La por a la pandèmia ha disparat les al·legacions per evitar estar en una mesa electoral el 14F. Ja Junta Electoral de Barcelona es planteja recòrrer a voluntaris per formar-les. Salut es planteja relaxar alguna de les mesures de restricció a partir de la setmana que ve, malgrat les UCI estan en el pic d'ingressos, però en canvi la pressió hospitalària comença a baixar. Salut confia que en pocs dies s'acceleri la baixada de contagis. Ja s'ha detectat el primer cas de la soca sud-africana a Catalunya. Sanitat i les Comunitats Autònomes acorden utilitzar les vacunes de Pfizer i Moderna pels majors de 80 anys.

Allau d'al·legacions per evitar ser una mesa electoral. Els CAP han rebut més sol·licituds d'informes mèdics que en altres eleccions. A Barcelona s'habilitaran espais com el Camp Nou i el Mercat de Sant Antoni. Hi haurà un miler de funcionaris voluntaris per ajudar a les cues. Avui s'ha detectat el primer cas de la variant sud-africana de la Covid-19 a Catalunya. El Brexit ha fet augmentar algunes exportacions d'empreses càrnies al mercat britànic, tot i que finalment no s'aplicaran aranzels als productes, la necessitat d'obtenir certificats sanitaris i passar controls d'inspecció fronterers fa tèmer al sector que hi pugui haver endarreriment en les entregues.

La necessitat d’un nou model de finançament confronta els líders de PSC i ERC. El socialista Salvador Illa s’ha mostrat disposat a reformar el finançament autonòmic amb més recursos per Catalunya descartant el model basc, que proposa el PDeCAT. Pels republicans, però, el més important és aconseguir el màxim de recursos per a Catalunya provinents dels fons europeus i no una reforma del model de finançament, que veu "inviable". Altre tema de debat continua sent si Borràs ha de ser candidata tot i estar imputada. La mateixa presidenciable de Junts ha advertit que també la cupaire Dolors Sabater ha estat investigada per prevaricació. Albiach (ECP) advertia a Badalona que la inhabilitació de Borràs posaria al capdavant de la Generalitat a l’expresident de la Cambra, Joan Canadell. Mentrestant el PDeCAT insisteix que la DUI a la que apel·len desde JxCat només portarà frustració i Ciutadans nega un Govern amb Vox però adverteix que no faran cordons sanitaris al Parlament.

La situació epidemiològica de Catalunya a causa de la COVID-19 ha disparat un 180% les sol·licituds de vot per correu de cara a les eleccions del 14F. Fins aquest dilluns, 183.000 persones han acudit a les oficines de Correus a sol·licitar el seu vot i fins el dia 5 de febrer es podrà demanar a les oficines.

Allau d'al·legacions per evitar ser a una mesa electoral. Això es nota als CAP que han rebut més sol·licituds d'informes mèdics que en altres eleccions. El 14 de febrer hi haurà més centres de votació i més ventilats per evitar contagis. La Generalitat es planteja reduir lleugerament algunes restriccions que caduquen diumenge que ve. Avui s'ha detectat el primer cas de la variant sud-africana de la Covid-19 a Catalunya, el segon a Espanya. Més de la meitat dels usuaris de les residències a Catalunya ja han rebut la segona dosi de la vacuna. El Barça es juga avui contra el Granada el passi a les semifinals de la Copa.