Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

-Després de 15 hores de recerca, finalment els equips de rescat han trobat el cadàver del xiquet d'onze anys, que va desaparèixer ahir de vesprada, quan es banyava amb uns amics en el riu Xúquer, al seu pas per la localitat d'Alzira.

-En llibertat provisional l'home de 69 anys, que a principis de maig confessà l'abús i violació de cinc menors del seu entorn. 

-A la Comunitat Valenciana, fan falta 650 donacions de sang diaries, per abastir tots els hospitals. Hui se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang.

-Hui, anys després, es torna a exposar el Tresor de Villena. Al nou museu de la localitat, es pot gaudir de les peces que va trobar un veí del poble, arqueòleg, en una vaixella enterrada a una rambla. D'això fa 60 anys.

-Els veïns de Campanar han rebut amb alegria, que es prorroguen les ajudes al lloguer per als afectats.  

-L'índex de preus al consum, va repuntar en maig 3 dècimes, fins al 3'7% interanual a la nostra comunitat. 

-Un operatiu antidroga de la Guàrdia Civil de Castelló, ha permès intervindre una partida de més d'una tona de cocaïna.

-Els veïns de Campanar han rebut amb alegria, que es prorroguen les ajudes al lloguer per als afectats.  

-L'índex de preus al consum, va repuntar en maig 3 dècimes, fins al 3'7% interanual a la nostra comunitat. 

-Un operatiu antidroga de la Guàrdia Civil de Castelló, ha permès intervindre una partida de més d'una tona de cocaïna.

-Continua el temps inestable a la Comunitat Valenciana. Hi ha alerta taronja per tempestats i pluges a l'interior de la província de València.

-El districte únic escolar per a la matriculació del alumnes el pròxim curs, no s'aplicarà a les localitats d'Ontinyent i Quart de Poblet. 

-Després d'arribar ahir a Valencia, el porter macedoni Stole Dimitrievski, ha pasat la revisió médica i ha firmat fins a juny de 2026 amb el Valencia Club de Futbol.

-"En el Mar de Sorolla", amb textos de Manuel Vicent, és l'exposició sobre el pintor valencià, que es pot vore al Museu Goya de Saragossa.

-Continua el temps inestable a la Comunitat Valenciana. Hi ha alerta taronja per tempestats i pluges a l'interior de la província de València. 

-La direcció de Ford, ha plantejat un expedient de regulació d'ocupació per a la planta valenciana d'Almussafes de 1.622 treballadors, sobre una plantilla de 4.800 persones.

-La Conselleria de Sanitat destinarà qüasi 80 mil·lions d'euros per a garantir la cobertura assistencial este estiu. 

-Esta vesprada acabaran els campionats d'Europa d'atletisme, i estarem molt pendents de la final de salt de llargària femenina, que començarà a les 9 de la nit i comptarà amb la presència de la valenciana, Fátima Diame.

-Dia plujós a tota la Comunitat, especialment a Castelló, on s'han registrat este matí les pluges més intenses. 

-La patronal dels concessionaris d'automòbils, FACONAUTO, proposa que la Comunitat Valenciana lidere la renovació del parc mòbil, 

-El València Club d'atletisme cumpleix 100 anys. Una entitat dirigida els darrers anys per l'esportista i récordman d'Espanya en salt de llargaria Rafa Blanquer. 

-La Conselleria d'Educació ha anul·lat part dels criteris polèmics, que alguns centres havien proposat, perquè al sistema d'admissió els nous alumnes pogueren optar a un punt extra. 

-Dia plujós a tota la Comunitat, especialment a Castelló, on s'han registrat este matí les pluges més intenses.

-La dimissió de Yolanda Díaz com a líder de Sumar, obri un període d'incertesa en les formacions a l'esquerra del PSOE. 

-La patronal dels concessionaris d'automòbils, FACONAUTO, proposa que la Comunitat lidere la renovació del parc mòbil, amb un pla d'ajudes propi, davant la incertesa del sector. 

-Un agent del cos, va començar a tocar el piano a la casa d'una dona major, on havien acudit després d'un intent de robatori. La dona estava molt nerviosa, i la música la va calmar.

-Minut de silenci en la delegació de govern i en la Generalitat per l'últim assassinat masclista que va tenir lloc a Benaguasil. 

-Continua la polèmica pel sistema d'admissió als col·legis de la Comunitat. La nova llei educativa permet als centres atorgar un punt extra amb un criteri propi.

-Els 8 jóvens que varen insultar al jugador del Reial Madrid, Vinicius, en Mestalla, el pasat 21 de maig de 2023, han acceptat 8 mesos de presó per llançar expresions racistes.

-Al Parlament Europeu dels 61 representants espanyols, 5 son de la Comunitat Valenciana.

Polémica en la Comunidad Valenciana por el sistema de admisión en algunos colegios. Ser oriundo o ir a las actividades de la parroquia dan puntos extra. Algunas asociaciones de madres y padres lo han denunciado y el defensor del pueblo en esa comunidad lo está investigando porque puede ser discriminatorio.

Hay algunos centros en que los alumnos de nuevo ingreso nacidos en la autonomía tienen prioridad a la hora de inscribirse. En otros, los que sean originarios del mismo pueblo. Es uno de los cambios en la nueva ley educativa. Los colegios pueden dar un punto extra, a su criterio, en la admisión de alumnos. 

-La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, ha confirmat que el crim de Benaguasil és un nou cas de violència masclista. Fa només uns minuts, s'ha guardat un minut de silenci a les institucions valencianes.

-Clar guanyador de les eleccions europees en la Comunitat Valenciana. El PP ha aconseguit més de 700 mil vots, puja 13 punts respecte al 2019. Segona posició per al PSOE, que baixa punt i mig, i reuneix a les urnes prop de 620 mil sufragis. Vox puja 4 punts, i es consolida al tercer lloc, amb més de 76 mil vots de distància de Compromis-Sumar. S'estrena la formació "Se acabó la fiesta" d'extrema dreta d'Alvise Pérez, que entra en quinta posició, i Podemos, que baixa sis punts respecte a 2019, es queda en el sext lloc.

-Les darreres morts de banyistes a les platges de la Comunitat, han encès totes les alarmes. 4 persones varen ofegar-se la setmana passada en només 48 hores a la platja de la Roqueta, a Guardamar del Segura. 

Un hombre de 62 años ha matado supuestamente con un arma de fuego a su mujer, de 55 años, y a su propio hijo, de 27, en una vivienda de la localidad valenciana de Benaguasil y posteriormente se ha suicidado. La delegada del Gobierno en la Comunidad Valenciana, Pilar Bernabé, ha confirmado en una comparecencia en el lugar del suceso que "la pareja no estaba en el sistema VioGén y no había denuncias previas". Además, Bernabé ha añadido que el hombre tenía permiso de armas. Por su parte, el alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, ha decretado tres días de luto en la localidad.

Foto: EFE/Kai Försterling

-Un contratemps en un dels vaixells que anava a remolcar este iot amb bandera britànica que va quedar encallat a la platja de Pinedo dilluns, esta retardant el seu reflotament i que puga ser conduït al Club Nautic de València. 

-La cocaïna està present en la mitat dels casos atesos per adiccions en l'ONG PATIM. L'associació ha presentat la Memòria de 2023, on destaca que la majoria dels pacients que demanen ajuda, son homes majors de 40 anys. 

-Prop de 16.000 mestres opositen demà per una de les 1865 places que ha convocat la conselleria d'educació al cos de docents. 

-El Síndic de Greuges, el defensor del poble valencià, estudiarà el punt extra que concedix Educació als colegis per triar el seu alumnat per al pròxim curs.