Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Las dos belugas evacuadas al Oceanogràfic de Valencia desde el Delfinario NEMO de la ciudad de Járkov (Ucrania), devastada por la guerra, evolucionan favorablemente y de forma progresiva comienzan a adaptarse a las rutinas de su nuevo hogar. Los animales, un macho de 15 años llamado Plombir y una hembra de 14 años llamada Miranda, llegaron al Oceanogràfic la noche del 18 de junio en unas condiciones de salud delicadas tras un largo viaje desde la zona de conflicto.

La portavoz de Compromís, Àgueda Micó, considera que se necesita una reforma del sistema de financiación, pero "el PSOE debe dejar de hacer una utilización partidista y particular de un tema tan serio para investir presidente de la Generalitat a Salvador Illa". En el programa Parlamento de Radio 5 explica que primero deben tener una propuesta y después conseguir una mayoría en el Congreso. "Esa mayoría, si depende de Compromís, pasa por resolver los problemas de infrafinanciación de los valencianos. Nosotros no podemos dar apoyo a una solución que no pase por solucionar nuestra cuestión", asegura Micó.

Sobre cómo está Sumar tras la salida de Yolanda Díaz, la diputada asegura que las relaciones dentro del grupo parlamentario "siempre han sido positivas". "Todos somos conscientes de la necesidad de llegar a acuerdos, porque gobernar con el PSOE siempre es complicado y necesitamos que determinadas políticas valientes salgan adelante", considera. La portavoz asegura que en Compromís llevan mucho tiempo padeciendo 'lawfare' y "que el PSOE llega un poco tarde", además de que "el poder judicial tiene que estar dentro del espacio de democratización".

-Este matí s'han obert per última vegada este curs les portes de les escoles. Última jornada, que ha transcorregut en un ambient festiu, amb activitats i jocs d'aigua, per a posar el punt i final al curs i donar pas a les vacances. 

-Noves protestes hui del sector agrarari, en este cas en contra de les polítiques del govern valencià. -La Unió Llauradora i l'associació valenciana d'agricultors acusen la conselleria, dirigida per VOX, de moltes promeses i pocs fets en un moment de greu crisi per al camp i la ramaderia.

-La policia nacional ha trobat les restes esquelètiques d'un cos que,a falta què ho confirmen les proves d'ADN, tot sembla indicar que serien de la jove sevillana Ester Estepa, desapareguda a l'agost de l'any passat.

-S'obrin per última vegada este curs les portes de les escoles. Última jornada, que sol transcorrer en un ambient festiu, amb activitats i jocs d'aigua, per a posar el punt i final al curs i donar pas a les vacances. 

-Noves protestes hui del sector agrarari. La Unió Llauradora i l'associació valenciana d'agricultors acusen la conselleria, dirigida per VOX, de moltes promeses i pocs fets.

-Després de quasi un any desapareguda i mesos d'investigacions, finalment agents de la policia nacional han trobat en un canyar pròxim a Gandia, les restes d'un cos que tot apunta són els de la jove sevillana, Esther Estepa, desapareguda l'agost de 2023. 

-89 fogueres han matinat acabades i durant tot el matí estan rebent la visita del jurat. Esta vesprada, abans que comence l'ofrena a la verge del Remei, sabrem quina és la millor foguera de 2024. Alacant, és ja un formiguer de gent visitant els monuments i disfrutant de tota l'agenda festera.

A finales de mayo, la Audiencia Nacional absolvió al expresidente de la Generalitat Valenciana Francisco Camps en la rama valenciana de la trama Gürtel, donde estaba acusado de un delito de tráfico de influencias y prevaricación por contratos adjudicados a la empresa Orange Market. Ahora, casi un mes después, Camps ha expresado su deseo de regresar a la primera línea política.

"He hablado con el presidente Feijóo 20 minutos después de la última absolución. Le dije que me encantaría volver a la primera línea política. Estoy con mucha fuerza y muchas ganas, y quedamos en que hablaríamos en cuanto lo viéramos oportuno", ha contado en LA noche en 24 horas, donde ha asegurado que el dirigente 'popular' estaba "receptivo".

El expresidente de la Generalitat ha defendido su decisión de dimitir a raíz de la imputación. "Tuve la gallardía de irme a los tribunales dejando la presidencia de la Generalitat, otros se escapan en un maletero a Waterloo", ha expresado, en una clara referencia a Carles Puigdemont. A pesar del largo proceso judicial -15 años- se ha mostrado como un creyente de la Justicia. "Yo me enfrenté en igualdad de condiciones y los jueces han decidido que lo que se decía que yo había hecho no lo había hecho", ha reiterado, aunque ha pedido que "ningún español pase por lo que yo he pasado".

-Mònica Oltra a un pas de ser jutjada pel presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada comesos per la seua exparella. 

-Ja sabem de la importància del sector pirotècnic a la Comunitat Valenciana. Destaca l'elevada presència de dones . Són un 36%, molt per damunt de la mitjana en qualsevol sector industrial.

-S'intensifica la campanya contra el mosquit tigre. En 5 municips, inclòs València s'han soltat milers d'exemplars d'esta espècie però concretament masculins i estèrils

-Mònica Oltra a un pas de ser jutjada pel presumpte encobriment dels abusos a una menor tutelada comesos per la seua exparella. 

-Les negociacions sobre l'ERO a la planta d'Almussafes se centren en la possibilitat que el despatxament amb opció de recontractació per a 996 persones siga substituït per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació, el mecanisme RED o alguna fórmula similar. 

-Alacant entra en els dies grans de les Fogueres. I amb ells la ciutat comença a omplir-se de visitants. 

-Ja estan a València després d'una operació molt complexa i d'alt risc Miranda i Plombir, dos belugues que estaven al delfinari de Jàrkov, en Ucraïna, una ciutat devastada per la guerra i sotmesa a bombardejos amb freqüència.

-Funcionaris de presons denuncien la baixa taxa de reposició de personal, la falta de recursos humans als centres penitenciaris i les agressions que patixen.

-A València es celebra la sisena edició de eftocs, un fòrum que reuneix als liders globals, que impulsen la trasformació del sistema alimentari.

-Alacant escalfa motors i es prepara per a afrontar la setmana gran de les fogueres. La fisonomia de la ciutat estos dies s'adapta a la festa.

-La Casa de la Caritat de València va atendre quasi 5.000 persones en 2023. L'associació du 4 anys aumentant el número d'usuaris que demanda ajuda. En 2023, el 37% foren dones. Un col·lectiu que no deixa de crèixer i que és molt més vulnerable.

-Un estudi de la Universitat Politécnica ha relacionat directament l'increment de turistes a la capital valenciana amb danys a l'interior i l'exterior d'edificis patrimonials.

-Alacant escalfa motors i es prepara per a afrontar la setmana gran de les fogueres.

-Continuen les reaccions a un possible finançament singular per a Catalunya. 

-Els sindicats CCOO, la UGT i la Intersindical han iniciat hui una campanya de recollida de firmes en contra de les polítiques del Govern en matèria de sanitat.

-Un Jurat popular ha declarat culpable d'assassinat la dona acusada de matar la seua parella sentimental administrant-li laxants.

-Acaba sense cap acord la segona reunió de la comissió negociadora del nou ERO de Ford. La direcció i els sindicats s'han emplaçat al 20 de juny per a continuar avançant en les condicions de despatxament de 1622 treballadors i treballadores. 

-El president del govern, Pedro Sánchez, ha oferit a Esquerra Republicana un finançament singular per a Catalunya si dona suport al govern de Salvador Illa. 

-La Unió Llauradora estima unes pèrdues en els cultius de secà esta campanya de 73 milions per la sequera persistent. 

-Divendres, és el dia internacional de l'ELA, una malaltia que pateixen 4.000 persones a Espanya. Fran Vivó és un d'ells. La Ciutat de Les Arts i les Ciències li ha cedit un espai per ser un exemple de valentia. 

-Acaba sense cap acord la segona reunió de la comissió negociadora del nou ERO de Ford. La direcció i els sindicats s'han emplaçat al 20 de juny per a continuar avançant en les condicions de despatxament de 1622 treballadors i treballadores. 

-El president del govern, Pedro Sánchez, ha oferit a Esquerra Republicana un finançament singular per a Catalunya si dona suport al govern de Salvador Illa. 

-Aigua per als animals traslladada en cubes, ferratge de compra o cultivat, són algunes de les conseqüències de la sequera que ja estan patint els nostres ramaders en localitats com Ares del Maestrat.

-Divendres, és el dia internacional de l'ELA, una malaltia que pateixen 4.000 persones a Espanya. La Ciutat de Les Arts i les Ciències ha cedit un espaï a Fran Vivo, per ser un exemple de coratge i resiliència.

Con una fractura de clavícula en el ruedo, Paco Ureña apela a la épica y corta una oreja al sexto toro de Jandilla en la Corrida In Memoriam de Las Ventas dedicada a Antonio Chenel Antoñete. Indulto de Enrique Ponce a un astado de Juan Pedro Domecq en su despedida de Istres. Puerta Grande para los rejoneadores Andy Cartagena, Diego Ventura y Guillermo Hermoso de Mendoza en el inicio de la Feria de Hogueras de Alicante, así como para Pablo Hermoso de Mendoza, Leonardo Hernández y Lea Vicens en Plasencia. Orejas para El Fandi, Rubén Pinar y Borja Jiménez en la corrida de Asprona de Albacete. Gonzalo Caballero, triple fractura de húmero y dos costillas rotas en Alba de Tormes. Tertulia con Federico Arnás y Paco Notario sobre balance de la Feria de San Isidro 2024.

-Després de 15 hores de recerca, finalment els equips de rescat han trobat el cadàver del xiquet d'onze anys, que va desaparèixer ahir de vesprada, quan es banyava amb uns amics en el riu Xúquer, al seu pas per la localitat d'Alzira.

-Hui 14 de juny se celebra el Dia Mundial del donant de sang. A la Comunitat Valenciana fan falta 650 donacions de sang diaries.

-L'Ajuntament de València prepara una ordenança complementària, per posar lìmit als comiats de fadrí o fadrina.

-El tresor de Villena, torna a exposar-se a la localitat huit anys després. És una de les troballes més importants de l'Edat de Bronze a tota Europa.